30 juli 2007

Så är ännu en helg slut. Har nyss lämnat barnen på dagis och ska snart ta mig till jobbet.
På måndagar lämnar jag dom alltid kl 8 av gammal vana eftersom jag brukade åka buss och börjar med möte kl 9. Numera åker jag ju bil, och då har jag lite tid emellan. Barnen tycker att det är roligt att äta frukost på dagis och nu är det rutin att börja veckan så.

I lördags åkte jag till mamma och hämtade 5 kilo kantareller! Grannfrun till vänster fick en skål med svamp, och grannfrun till höger fick två 3-liters påsar. Pappa fick oxå två 3-literspåsar. Jag har ändå alldeles för mycket kvar...Gjorde en Kantarellpaj i lördags och barnen älskade den! Det var roligt, för jag är inte så duktig att laga mat.

Igår var vi på stan med moster o Jocke. Barnen fick varsitt par skor, och jag fick skor & bh & trosor.
Sen var vi på kalas och firade att Veronica fyllt 35 år! Även hennes barn firades av de som inte kan komma på barnkalaset nästa helg.
Tog bild med mobilen på avstånd, men lägger den här ändå.

image21

Lowe har kört på Malmabanan några gånger nu och kommer att fortsätta minst en gång i veckan. Han har blivit jätteduktig och sist körde han snabbt, säkert (ramlade inte 1 gång) och hoppade i guppen!
Imorgon ska han dit igen. L och Lowe ska köpa nackskydd idag, det är det enda som han inte har. Annars är han fullproppad med skydd. Vi tittade på junior-SM för nån helg sen, och man blir ju alldeles nervös att ens eget barn kommer att köra så fort och så högt! Kan ju även säga att jag såg mer än en pojke som hoppade på kryckor med gipsat ben.........

Dags att packa sig iväg!

Ha en bra dag!

23 juli 2007

Jag är sjuk......Har sprungit på toa sen kl 6 imorse! L har suttit på toa hela natten, så vi misstänker att det är något som vi ätit. Vi grillade igår kväll när barnen hade lagt sig, och barnen är pigga och mår bra. (tur är väl det...)
Hoppas verkligen att jag kan jobba imorgon då vi är kort om folk på jobbet. Alla har semester utom jag och 2 till. Alltså är de bara två i butiken idag, och det är alldeles för lite! Jag önskar så att jag mådde bra......

Och ingen bil har vi hittat heller. Vi åkte till Karlskoga för att vi trodde att vi hittat bilen som jag vill ha, men det var inte mycket om stämde när vi väl kom fram. Den skulle ha gått 18000 mil, den hade gått 19400.....ac skulle fungera, det gjorde den inte.....det skulle vara lite rost på ena skärmen, det var mycket rost på hela skärmen och på sidorna, den läckte olja från växellådan, den skakade när man gjorde inbromsning.....Vi blev ganska besvikna efter att ha åkt totalt 30 mil för ingenting!

Jag ska lägga mig igen och hoppas på att vakna icke illamående!

20 juli 2007

Idag har jag haft trevligt besök av Petra med pinglorna Tindra & Ängla. Vi har försökt att ses i 2½ år nu, så det var verkligen på tiden! *s* Tyckte att det funkade bra med barnen, inga incidenter eller tårar. De hann både fika, titta på tv och bada! Tindra var den lite lugnare som satt i Lowes rum och läste böcker, medans Ängla lekte med pojkarna.
image19
De var här till strax efter kl 15, då L kom hem från jobbet och vi stressade iväg till Köping för att titta på en alldeles urusel och hemsk bil. Man kan verkligen få nåt att se ok ut på foto, men som är skit på riktigt.....
Just nu har jag mailkontakt med en kille i Örebro, ska nog titta på hans bil imorron.

Och imorgon är det motocrosstävlingar här igen. L och barnen ska dit och titta. Om jag inte har bättre för mig så hänger nog jag oxå på. Ska troligtvis träffa en gammal kompis som jag festade en del med i gymnasietiden. Hon bor i Stockholm nu och har man o barn, så vi har egentligen ingen kontakt alls längre. Vi sprang på varann på McD för en tid sen när hon var i stan och hälsade på sina föräldrar, så då böt vi nummer och mailadresser. Kul!

Måste bara lägga in bild på våran katt Kester, han visar vem som bestämmer över fjärrkontrollerna i den här familjen. *s*
image20

Haha, that´s all folks!

19 juli 2007

Jaha, nu är pärlan såld. Nu sitter jag och letar febrilt efter en ny (begagnad) bil att köpa. Jag hittar ju inget! Och gör jag det så finns den i Växjö eller Göteborg.... Visst kan jag åka till Götet för att köpa bil, men då gäller det ju att den är ok när man kommer dit, och inget som man inte kan tänkas köpa.
Jag är lite sugen på en Saab, men L tycker inte att jag ska ha en sån. Han vill att jag ska ha en som är lätt att meka med, och saab är han inte så insatt i. Men jag tror att den är säker!

Tack pärlan för trogen tjänst!

image18


Ska återgå till bilsökandet!
Önska mig lycka till.

Ciao

18 juli 2007

Idag fyller min kära mamma 59 år!

Hurra,Hurra, Hurraaaaaaaaaa

Vi firade mamsen i söndags när vi hämtade barnen. Hon fick 4 st nya fönsterlampor till sitt vardagsrum. Syrran å jag delade på det hela och gav 2 lampor var. Det blev jättefint! Det kunde inte ha blivit sämre, för innan satt där lampor gjorda av trä, säkert köpta på nån hemslöjdsbutik på 70-talet. *s*

Världens bästa mamma:

image17

Just nu är L och Lowe och handlar virke till trappen som ska sitta på verandan. Vi har hittat belysningen vi vill ha oxå, ska kolla om jag kan beställa dom från jobbet. Det är inte så mycket kvar nu att göra, det är trappen och golvet.
Ska bli skönt när det är färdigt. Då kanske mannen blir lite gladare oxå. Han känner sån press och jobbar konstant. Förstår att det känns jobbigt.

Igår körde Lowe på malmabanan för första gången! Han körde och körde. Även när regnet stog som spön i backen (himlen öppnade sig totalt) så fortsatte han att köra! De andra tog skydd för regnet, men han tyckte att det var så roligt. Min älskade stora pojke!

Idag är det storm! Det skallrar i glasdörrarna och träden böjer sig. Har bara 4 dagar kvar hemma, sen är det slut på semester för i år. *snyft*


Ciao!

16 juli 2007

Nu har helgen gått, och det gick fort!

På lördagsförmiddan lämnade vi barnen hos mamma på Aspö. Stannade och fikade och Lowe passade på att åka crossen som vi hade tagit med. Vi var inte hemma förräns kl 13. Med tanke på att bröllopet vi skulle på började kl 14.30 så kände jag mig ganska så stressad. Men vi hann, med nöd å näppe!
Jättefina var dom, Catte & Phil. Och en väldigt bra sångare hade de oxå, en John Owen Jones (tror jag han hette) som visst är ganska känd i England, som sjöng Halleluja. Vääldigt vackert!!

image14

Sen for alla gästerna till middagen på Stadshotellet, utom ett fåtal vilka vi tillhörde. Därför åkte vi tillsammans med Veronica & Mario ner på stan och gick på restaurang och sen på en pub. Vi var nämligen inbjudna på bröllopsfesten kl 21, så vi höll igång själva innan.  Veronica & Mario var så snälla och bjöd oss på maten, men pengarna sprang ändå iväg på puben och på bröllopet. Det kostade lika mycket i baren på festen som nere i baren på puben. Men det var en trevlig fest och jag önskar brudparet all lycka!

Igår åkte vi hem till mamma och barnen. Eftersom mamma fyller år på onsdag så firade vi henne igår. Barnen var ute och fiskade och åkte cross innan vi åkte hem.

Idag är det kanonväder!! Jag har klippt gräsmattan, rensat lite ogräs, gjort en rabarberpaj och putsat fönstrena på verandan. Barnen har badat i poolen och jagat varandra med vattenpistoler. De kivas väldigt ofta, och jag hoppas att de växer ifrån det snart och uppskattar varandra lite mer. Kan gissa att det är några år kvar till dess..... Typnär de börjar i skolan, eller nåt.

Nu vill jag ut i solen igen!!

12 juli 2007

Bara en dag till att jobba, sen sista semesterveckan.
På lördag ska vi gå på ett bröllop som jag tror kommer att bli otroligt vackert!
Det är Catte o Phil som ska gifta sig. Efter vigseln så blir vi bjudna på restaurang av Veronica o Mario. Det ser jag oxå fram emot. Längesen vi umgicks med dom utan barn...förutom min 30-årsfest då.... Men vi ses mer sällan än jag skulle önska. På kvällen är det bröllopsfesten på Stadshotellet som hägrar!
Jag hoppas att Alvin blir frisk tills lördag, för plutten är nämligen sjuk. Han har feber och allt började med snor och hosta. Imorron ska jag ta hem en bra örontermometer från jobbet. Han vill absolut inte ta tempen i stjärten, vilket jag kan förstå.

Ikväll hade vi förresten en kille här som jobbar för en larmfirma som heter Sector. Vi ska köpa larm till huset, så nu ska de bara hit och installera. Känns skönt att veta att man är trygg om natten och att huset är safe när vi inte är hemma. Vi har pratat om det till och från, men nu har vi kommit till skott!

Dags att få skönhetssömnen!

7 juli 2007

Igår var hela familjen och tittade på bilar på Power Meet. Vi började på Hälla, sen kopparlunden, Ica Sjöhagen och åter igen till Hälla. Alvin stog framme och vinkade till alla bilar. Han sken upp som en sol varje gång nån vinkade tillbaka, så han var glad hela kvällen. En rolig incident som hände vid Sjöhagen var att en vääldigt snäll raggare  i en rosa bil ropade på barnen, och sedan gav dom en 500-ing!!!!! En sedel, på femhundra riksdaler!!!! Sen ropade han till oss att det skulle gå till leksaker. *s* Idag har vi varit på Toys´R´Us och köpt saker....Pojkarna valde varsin Batman-fåtölj (uppblåsbar), Alvin valde två svärd och Lowe valde ett svärd och en pangpangare. Inte illa!!!!

image11

image12

image13

Just nu är mannen ute och tittar på mera raggare. För min del räcker det med en kväll.
Lowe & Alvin vet varför raggare sover så länge på morronen...."de dricker jättemycket vuxendricka och sen blir de helt gaalna!!! De visar rumporna och skriker...." Haha, de är härliga!

6 juli 2007

Idag är det fredag. På måndag är det dags att jobba igen efter 3 veckors ledighet.
Jag och barnen åkte till Djäkneberget på förmiddagen och lekte lite i deras lekpark och åt glass. De letade grodor i vattnet men hittade inte mera än skräddare och änder. Det är väldigt mysigt däruppe, egentligen borde man åka dit lite oftare.

image10

Också har vi Power Meet i stan igen! För 30:e året i rad. L har varit på vartenda ett, och han är alldeles lyrisk så fort raggarbilarna börjar rulla in. *s*
Ikväll ska hela familjen iväg och titta. Barnen tycker oxå att det är roligt, men de orkar inte vara uppe än längre till 22-tiden ungefär. Jag skrattade när Lowe berättade att raggare " dricker jättemycket vuxendricka och blir alldeles galna. Därför sover de hela dagen!" De hör och förstår mer än vi tror. D


På måndag är det inte bara jag som ska tillbaka till verkligheten. Även barnen ska till dagis. Inte en dag för tidigt!
De har tjatat och tjatat om dagis. Och bråkat och tjafsat med varandra..... Man KAN inte aktivera dom på samma sätt hemma som när de är på dagis. Även om man vill!!!

Nu får det vara slutrapporterat för idag!

Klart slut!

2 juli 2007

Japp, då har det gått några dagar sedan kalaset!
Vi lämnade barnen hos mamma på förmiddan och sen var det bara hem och laga mat och göra iordning allt.
Klockan 17 så kom gästerna och de fick börja med att ta bål och sedan gå en tipspromenad.
Sen var det dags för maten, pastasallad buffé med bröd. Väldigt gott!
Sen var det lekar på schemat. Sparka bollen i poolen. Inte så lätt när man hade på sig svartmålade svetsglasögon och en hoppstudsboll. Sen var det pistolskytte med luftpistol. Släppa ballongen- vem lyckades komma längst med sin ballong? Och karaoke!! Karaoken höll igång inpå natten....stackars grannar *hahaha*
Sista gästerna åkte hem vid 3 på natten, och då var man ganska trött. Men det var så skoj och jag hade många vänner omkring mig. En kanon-30-årsfest!

image9

Jag och min vän Veronica!

Idag har jag varit och lämnat tillbaka 6 flaskor vin som blev över. Vi dricker inte vin så ofta, och när vi väl ska göra det så köper jag det då.

Snart vankas det Power Meet. L blir alldeles till sig dagarna innan och blir nästan deprimerad när det är över. På fredag ska vi kanske träffa några vänner och titta på alla bilar och människor. L brukar ha en egen kväll då han är lite överallt och tittar i egen takt. Barnen orkar inte vara uppe till natten, så då stannar vi hemma.




HEJ SVEJS