besökare

Jag har inte brytt mig om att titta hur många som besökt min sida tidigare. Men efter att Pernilla (en ytterligare Pernilla) berättade i sin blogg att hon haft 200, så har jag tittat lite då å då.
Men det mesta jag haft på en dag är 35. Iof är det inte så många som vet att jag har min blogg, men ändå. Jag har ju inte så mycket roligt att berätta heller, så varför skulle min blogg springas ner av nyfikna människor?
Ganska skönt att vara "i min enkelhet", jag har inget behov av att få synas eller höras. Men vill någon ta del av min vardag så är det ok. Men jag gråter inte om ni inte läser. Förstår ni vad jag menar?

Nu ska jag snart åka och lämna barnen hos syrran. Först ska vi till affären, för killarna har tagit pengar ur sina sparbössor och ska handla tuggummi. Sen ska jag jobba till 16. Ganska skönt att bara jobba 4 timmar. Så borde det vara alla dagar i veckan!!!

HA EN TREVLIG MYSIG GOSIG HÄRLIG FÖRSTA ADVENT!!!!! 

kramar från mig

BUSIGT VÄRRE

Hahaha, måste berätta vad jag gjorde imorse när jag och Åsa åkte till jobbet!

När vi kör igenom en korsning står en tjej vid övergångsstället....Jag säger åt Åsa att vinka, sen tutar jag. Åsa lutar sig fram och vinkar och ser så himla glad ut. Sen när vi åkt förbi bruden tittar Åsa på mig och frågar "Vem var det där?"
Jag svarar "jag vet inte...." och då blir hon först lite sur, men sen har vi skrattat åt det.
Tjejen såg lika frågande ut, hon! Hon fick sig en tankeställare ;-)

Lite busigt en lördagsmorgon,

vintertid=barnvaktstid

Japp, då sitter man i skiten med hur man ska hinna jobba och VART ska BARNEN vara under tiden?!?!
Imorgon jobbar både jag och L (vilket vi kom på igår!), men det går ganska bra för L slutar kl 13 och jag börjar jobba kl 12. Då tar syrran killarna mellan 11:30 och 13:30. Inte så "big deal".
På fredag jobbar L till kl 21, medans jag ska på julbord med jobbet direkt efter stängning. Har inte fått besked än, men förhoppningsvis kan syrran hämta barnen på dagis/fritids och sen vara hos oss tills L kommer hem kl 21:15 typ.
Och på lördag ska L till Bollnäs medans jag jobbar, så barnen ska sova hos mormor mellan lördag-söndag. L lämnar dom hos mormor kl 7 på Aspö och sen beger han sig mot Bollnäs, fattar inte att han ska orka åka fram å tillbaka. Bättre att stanna kvar på hotell, eller nåt!?

Jaja, så är det i våran familj när det lackar mot jul....Kul värre     NOT!

galna människor

Det märks att det är första advent imorgon. Folk har varit tokiga och trängts på jobbet. En del ska ha stakar, andra stjärnor eller kransar och mååånga ska ha extralampor till sina gamla slingor. (som kan vara både 20- o 30 år gamla)
Ibland har man lust att bara säga "släng skiten och KÖP NYTT!!!!" Men snäll som man är försöker man hitta rätt och kommer till slut fram till att det försvann från leverantören för x antal år sedan......

Jag har oxå tagit fram julen här hemma nu. Vill att allt ska vara klart när jag vaknar på morgonen. Trist nog jobbar jag imorron, hade hellre velat gå på nån julmarknad med familjen och lämna önskelista till tomten. Men jag hinner iaf se fyrverkeriet kl 16:15, för då har ju jag precis slutat. (alltid nåt)
ljus i mörkret


Och om ni vill se hur det ser ut lite tydligare i köket, kan ju titta här:



Imorse innan jobbet fick jag en tid hos kiropraktorn igen, Han trodde inte att jag skulle behöva behandling så här fort, men sånt kan man ju inte veta. Men det var bra att jag hörde av mig så snabbt, för det var fast på 2 ställen vid skuldran igen. Ska tillbaka nästa torsdag...Jädrans rygg! Men jag har ju tur som har förmånen att gå dit. Tack Johan!

Nu ska jag gå och lukta på mina nybadade barn. Finns det nåt bättre?!

Trevlig advent!

/P 

gratis

Dagen började med att jag lämnade Lowe i skolan kl 8:10. Hade igår fått hem en rabattkupong på filmen Mama Mia från Coop (99:-) så jag åkte dit direkt efter lämningen. Hann bara innanför dörrarna på Coop så fick jag en fin ros och lite cider. Gick in och handlade min film och ett par sköna fårskinstofflor till svärmor, och sen var jag färdig. När jag sen gick därifrån fick jag en kasse med frukt, godsak, mineralvatten och en fruktdryck. Vilken morgon!! *s*
Sen på lunchen gick jag in på den nyöppnade butiken:

Hittade en kofta som jag köpte (hittade MYCKET men måste hålla i plånboken). När jag sen skulle visa på jobbet vad jag köpt, så låg det även en top, ett nyckelband och en penna i påsen! Värsta gratisdagen, lixom! Men toppen var i stl s, och en väääldigt liten sådan, så den fick Åsa till sin 13-åriga dotter. (hon handlade oxå där och fick en i stl xs- lagom till hennes 11-åring)

Jädrans vad det blåser ute!! Det knakar i spisfläkten och fönstrena! (apropå barkbåtar....)

Har annars haft en hektisk dag med människor som ska pynta hemma i helgen. Nu är det den absolut "värsta" månaden på jobbet. Från och med nu o fram till julafton. Men det är ju skoj oxå. Tiden går så mkt fortare och folket är
vid bättre humör ju närmare jul vi kommer......

Nu ska jag betala räkningar!!!
Mindre skoj......

/P


förtroligt samtal

Nu har jag precis lagt Alvin för natten. Tänk vad barn funderar mycket....

Alvin: "mamma, du kommer att bli skrynklig och dö när jag blir stor......då kommer jag att gråta"
Jag: "men då har du en egen familj att ta hand om, en fru och några barn"
Alvin: "men tänk om jag inte hittar en fru!"
Jag: "jo, du kommer att hitta en, det kommer att finnas många tjejer som vill gifta sig med dig"
Alvin: "och då får JAG bestämma vem jag ska gifta mig med"
Jag: "ja, älskling. Det är det bara du som kan bestämma. Det kan inte mamma bestämma"
Alvin: "då ska hon se ut som dig, och ha likadana lockar i håret"

Tänk vad barn är underbara. Jag önskar att jag kunde stanna tiden och ha dom så här små, nyfikna och kramgoa för resten av livet!!!

underbara goa unge

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Gnarpy.


De regler som gäller är:


Länka till den som utmanat dig (Det har jag gjort där uppe som ni ser).
Och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.


Berätta Sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.


Utmana Sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länk till deras sidor, Låt dessa personer få veta att de blivit utmanade genom att lämna en kommenatar på deras bloggar...


Här kommer Sju saker om mig själv:


1. Jag är ganska skadeglad av mig. Men inte om nån gör illa sig, bara ramlar osv


2.
Jag älskar serier, Heroes och Lost är mina favoriter!


3.
Hatar att vänta. Verkligen hatar att vänta alltså!


4.
Jag blir lätt uttråkad......


5.
När jag blir stor tänker jag bli rik


6.
Jag är ganska duktig på att göra fel


7.
Heter Anna och Matilda i mellannamn

Jag utmanar:
Milla
Catte
Anki
Malin


Otacksamt morgonslit

Imorse kl 8 efter jag lämnat Lowe på skolan så skottade jag en himla massa snö, medans Alvin fick sitta inne och titta på film. NU går min käre make ute med en SNÖSLUNGA som han köpte direkt efter jobbet. Känns ju ganska puckat att man slet som ett djur med den förbannade snöskotten.......Den är iaf rejäl med elstart (lättare för mig) och lyse (!). Tack för det!

När jag la Alvin nu på kvällen så såg jag att han har några blåsor på tungan, och tungan är alldeles vit med beläggning, Vad kan det vara då? Jag har ingen kunskap alls i sjukdomar och symptom. (han hostar en massa och låter lite "tjock" i rösten när han pratar). L ska vara hemma med honom imorgon, så då kanske han kan ringa till läkaren och fråga.

Nu när jag har ny frisyr så får jag inte tvätta håret på 48 timmar! (ojojojoj) Och jag ska helst inte borsta/kamma det heller. Inte alls! Bara ta lite grejs och kleta i och forma det. Grejset betalade jag 150:- för (fick rabatt) och det luktade jättegott. Det är ju ett plus nu när jag inte får tvätta *s*.




Får ta några timmar sen och experimentera med mina nya lockar. Det är ju en helt annan grej nu!

/P

Krulltott

Nu har jag varit hos frissan!
Vad ska man kalla mig...? Hottentott......pudel.....krullo.....
Avgör själva:



Nu behöver jag inte borsta håret på mornarna, vilken lycka! Där sparade jag in 5 minuter på en stressig morgon *s*
Ska ta mig till affären med min lilla sjukling. Kylen är så gott som tom, och Lowe behöver frukt till skolan.


Skriver säker mera ikväll/ P

wow vad det kommer snö

Nu är det VINTER! Och tro inte att jag är glad för det...Jag tycker inte om vinter. Bara jul. Så kunde det vara kallt och snö endast mellan jul o nyår så skulle jag vara nöjd.
Med vinter o kyla så kommer ju alla jädrans förkylningar och skit. Så idag är Alvin hemma med hosta och är rödmosig om kinderna och lite hängig. Han låter faktiskt som en säl när han hostar!!!

Imorgon skulle ju jag ta med barnen till Busborgen och träffa Lotta med sina barn. Det var hur längesen som helst som vi sågs, så jag hade sett fram emot det! Men icke då!
Men jag kommer iaf iväg till frissan ändå. Pappa kommer och är barnvakt några timmar. Ska försöka ta en bild sen så ni får se hur det blev. Men om jag inte alls blir nöjd......? Nä, då skiter jag i det! *s*

Nu ska jag gå och lägga mig, i min underbara säng!

natti

Äntligen är ...

Äntligen är snart den här dagen slut. Morgonen började så skönt, men sen spårade det ur.... Killarna ville ut å leka, och de lekte i kanske nån halvtimme. Sen ville Alvin gå in, och eftersom Lowe ville fortsätta leka ute med lillebror så skrek han så hela Hökåsen hörde att "ALVIN ÄR SÅ ELAK!!!!". Och då blev Alvin arg och tyckte inte alls att han var elak osv. Well well, båda barnen fick gå in och tjafset höll på till halvtvåtiden....då kom L hem och vi åkte alla ner till Spicy Hot! (jag höll på att bli galen där ett tag)  Efter maten gick jag och Lowe till bibblan medans Alvin och L gick till gubbdagis. (Clas Ohlson) Lowe lånade 6 nya böcker och kom ihåg sin kod för att låna. Jag blev riktigt imponerad av denna lilla grabb!

Syrran kom ju förbi med det jag köpt från jultidningarna. Det var en julskiva, en familjekalender och julkort, juletiketter och klistermärken, Har redan skrivit en del av julkorten, men skickar de inte förräns efter andra advent. Man måste ju kolla om de räcker eller om man måste komplettera med flera kort.
4 veckor kvar till jul........bara 4 veckor!!!! På söndag ska man pynta och dona. Men det är mysigt, Och Alvin vet att 2 dagar efter allt julpynt kommit upp- DÅ fyller han år!!!

Nu ska jag kolla vidare på Da Vinci koden. Somnade förra gången jag såg den.....

söndagsmorgon *gäsp*

Barnen lyckades få upp mig ur sängen till slut, Har varit uppe en halvtimma, och guuuu´så skönt att de börjar bli så stora! De har varit uppe sen kl 6 och tittar på tv, och sen har de gjort frukost själva. (rostat bröd med marmelad o ost).
Då inser man hur lyxit jag har det. Inga vaknätter...ingen kolik....(för visst har tankarna funnits om man skulle ha ett syskon till) Samtidigt har åren gått så himlans fort, det var ju inte längesen man hade små nyfödda pojkar, så det skulle ju gå minst lika fort om man skulle slå till ;-) Men jag har en bromskloss som heter L. Så här blir det minsann inga fler arvingar.

Idag vill pojkarna ta sina bobbar till gropen. Jag tror att det behövs lite mera snö, nog för att det finns, men just i gropen är det så mycket grus o sten som sticker upp...Istället ska vi ner till bibblan och lämna tillbaka Lowes böcker han lånat med skolan. Såg att de öppnar kl 13. Då slutar ju L på jobbet, så då kan han kanske följa med..... Lowe vill inte ha fika på stan, han vill ha kinesmat istället. Inte så dumt.......

Snart kommer syrran över med "jultidningar" som jag köpt av hennes grabb. Kommer inte ens ihåg vad jag köpte!
Det blir en liten surprise. Har handlat av en annan pojke oxå, som jag inte heller kommer ihåg vad jag köpt av, men han har inte hört av sig än så länge.
Vi (jag o syrran) har bestämt att vi ska handla julklappar åt alla vuxna i alla fall i år. Förra året var det första året som vi viuxna inte handlade åt varandra. Det var den tråkigaste julen på åratal!!! Någonsin, ska jag kanske säga!
Så då kom vi på den smarta idén att vi sätter en maxgräns på vad det får kosta till oss vuxna. Det spårade kanske ur de sista åren, det blev dyrare och finare hela tiden. Jag köpte strykjärn och kaffebryggare osv och fick en superdammsugarë. Ja ni vet,, det blev ju ganska kostsamt till slut...... Nu gör vi ett nytt försök, med måtta!

Nu ska jag sätta på tv-spel till grabbarna. En spelar ps2 och en spelar x-box. Blir lugnt i huset ett tag till *ler*

Redan redo för sängen

Jag är trött, men klockan är ju bara 21! Har ätit lite gott nu framför tv:n men sockret hjälpte mig inte att piggna till.
En perfekt lördagkväll.....godis, chips, dip och dator!



Imorgon ska jag ta med grabbarna till bibblan och lämna tillbaka böcker som Lowe lånat med skolan. Kanske kan ta en fika oxå. L jobbar 6-13 så då har vi nåt att göra under tiden.
Idag när jag kom hem från jobbet så var de ute och åkte stjärtlapp nerför våran lilla (och den är verkligen mini) lutning vid brevlådan. Innan vi drog in bredband så var det ett trappsteg, men när de grävde för fibrerna så skulle de ju asfaltera igen hålen, och då fick L dom att asfaltera igen trappsteget så att det bara blev en lutning istället. (jag är inte så bra på att förklara) Är så himla glad att barnen har varandra och att det är så liten åldersskillnad på dom. De hade så roligt tillsammans. Men det är lika ofta (om inte oftare än att de är sams) som man undrar om man inte skulle ha väntat några år mellan dom *s*. Hade vi fått det lugnare då?

Nu ska jag snart lägga mig. Orkar inte stå emot längre, och sova är ju faktiskt bland det bästa jag vet!

Världens klipp!

På lunchen idag så var jag och min kollega Åsa in på nya Lindex. Hittade ett par mjuka sköna jeans till Alvin och en tröja till. De hade rabatt med 100:- om man handlade för 400:-, så jag tittade lite extra om jag kunde hitta nåt för en hundring. Såg då en ensam jacka där det satt en skylt " endast idag fredag från kl 11, dessa jackor 150:-". Jag trodde att jag läste fel, men nej, det stämde!! Så superglad ska jag betala och då säger kassörskan " du har inte läst skyltarna,va?" Eh, näe...vadå? Alla barnkläder- köp3 betala för 2. Så jag hämtade en till tröja, gratis! Så jag handlade ett par jeans, två tröjor och en jacka för totalt.......348 kronor!!!! Jag har varit superglad hela dagen efter denna affär! Bara jackan skulle egentligen kosta 599. Snacka om att garva när man gick därifrån. *s*

NU ska jag lägga mig! Och le tills jag somnar ;-)

fredagskväll med Idol

Ja måste bara erkänna att jag i början av Idol hade svårt för Kevin, men han har vuxit i mina ögon är är den som förtjänar att bli årets Idol. Den killen kan sjunga och han kan sjunga alla möjliga typer av musik, han rör sig och ser avslappnad ut. Han har det i kroppen, han är en idol!

bild från aftonbladet


Tror att Johan får åka hem ikväll.


Ska snart lägga mig. Arbetsdag imorgon....



tänk om alla dagar vore som denna....

Idag har varit en så himla lugn och avslappnad dag. Jag har varit ledig som ni förstår, och inga krav alls på "måsten" som ska göras.
Började med att lämna Lowe på skolan kl 8. Alvin har varit hemma med mig idag så vi åkte vidare efter skolan och tankade bilen. (har äntligen fått pengar från fk!) Sen åkte vi och handlade bullar och våldgästade morfar på morgonkvisten. *s* Vidare till Ikea där vi handlade en lampa (!) till Alvins rum. Han vill inte ha mörkt när han sover och den här var perfekt!
                                                                      
Sen åkte vi till Elgiganten. Skulle köpa nya Narniafilmen och tänkte att den säkert var billigare där, men det var den inte!
Den kostar ju 159:- på Maxi, och på giganten tog de 199:-. Så jag sa till Alvin att vi skulle åka till ett annat ställe där filmen var billigare och DÅ poppade en ung kille fram och sa: "billigare? Då får du den billigare av mig! Vad sägs om 149:-?"
Taget på stört! Alvin satt som ett ljus i nästan 2½ timme som filmen är, och tyckte att den var såå bra!
 Efter filmen hämtade vi Lowe på fritids. Åt mat på Mc D och passade samtidigt på att boka in ett kalas för Alvin. Den 13:e december blir det av. Han har ju tröttnat på Busborgen-kalasen, så då var det här ett alternativ som inte är så vanligt längre. (trodde knappt att det fanns kvar!) Sen har hela familjen suttit i biorummet och sett på den tillsammans, och jag tyckte att den var helt klart ok. Se den!


Modig kusindotter

Jag har en kusin som blivit utsatt för misshandel av sin pojkvän. Hennes dotter satte stopp för allt och är nominerad i en tävling på www.annas.se. Gå gärna in och rösta på Patricia. Det är både hon och hennes mamma värda!

Sitter just nu och slötittar på Bonde söker fru. Har så väldans svårt för killen från Köping! Dels hans slajmiga flin, hans hemska västmanländska och bara hans sätt! De enda som är roliga att titta på är ju de homosexuella grabbarna. Skulle ju va roligt med lite intriger där ;-)

Imorrn är jag ledig. Har Alvin hemma från dagis då han tycker att det är tråkigt där. Kan förstå att det börjar bli trist, han börjar ju bli stor! Apropå det så har jag handlat födelsedagspresenter till honom med pengar från min farmor o farfar. De bor på Öland, så de brukar skicka pengar så att jag kan köpa presenter från dom. Det blev en Ninja Turtle på motorcykel, en tröja och ett par coola boxerkallingar. Har själv köpt en Ninja Turtle från oss, ett Pettson-spel, jeans o tröja med Blixten, pokemonkort och lite smågrejer. Hinner säkert komma på mera grejjer. Killen har ju vuxit så han behöver kläder!

Å nu sitter Peter o Wille och pratar på "Bonde"! Ska kolla nu!
*s*

bestämt mig för ny frisyr

Idag  har jag gått in till min svägerska och bokat tid till ny frisyr nästa tisdag. Tänker inte avslöja vad det ska bli, det är bara Milla som vet och hon sticker ju till Kanarieöarna i övermorrn. Blir det inget bra så kan jag göra om det så är det ingen som märkt skillnad ;-)
Jag är ju en sån människa med litet tålamod. Har jag bestämt mig för något så ska det ske bums! (att det inte blir tidigare kan bero på att lönen är så gott som slut) Och nu har jag bestämt mig att göra om håret. Tröttnar så fort där med..Långt ett tag, kortare, lockigare, rödare, svartare osv. Men det är ju ombyte som förnöjer!

Något som INTE förnöjer  är Försäkringskassan! Jag var ju hemma med Alvin när han opererade mandlarna o polyperna. L var hemma efter mig, han skickade in papprena långt efter mig men fick sina pengar för över en vecka sen. Jag däremot får vänta å vänta å vänta. Dessutom skickade jag med läkarintyg!
Om du nu, Pernilla, får jobbet- så vill jag ha ditt direktnummer tack! ;-) Hihi, det är så sällan jag har med FK att göra, men när det väl händer så vill man ju att det ska funka. Det är försäkringskassans fel att jag inte kan byta frilla denna veckan. *s*

Ska snart lägga mig, ögonen börjar gå i kors. Har suttit å letat kryssning till oss (jag å L) och Milla o F. Ska försöka att komma iväg efter nyåret. Men först ska de få åka till solen!

Trelig resa, familjen i.


Julklappstips.....

Litet tips på klappar inför julen? 



En man stannar till vid en leksaksaffär för att köpa en födelsedagspresent till sin dotter.

Han frågar expediten:
'Hur mycket kostar en av Barbiedockorna i skyltfönstret?'

Expediten svarar:
'Vilken av dem menar du? Vi har:
Workout Barbie, 149 kr,
Shopping Barbie, 149 kr,
Beach Barbie, 149 kr
Disco Barbie, 149 kr
Ballerina Barbie, 149 kr
Astronaut Barbie, 149 kr
Skater Barbie, 149 kr
och Frånskilda Barbie, 1995 kr.'

Den förvånade fadern frågar:
'Varför kostar Frånskilda Barbie 1995 kr och de andra bara 149 kr?'

Den lätt irriterade expediten himlar med ögonen, suckar och svarar:
'Herrn... I Frånskilda Barbie ingår även Kens bil, Kens hus, Kens båt, Kens
möbler, Kens dator, en av Kens vänner och en söt liten nyckelring gjord av
Kens testiklar.'

/Pillerill


discobarn

Gårdagens disco gick bra. Alla barn var glada och inga incidenter.
Lovade en bild, och det ska ni få. Ett gruppfoto:


Nu ska jag sätta mig framför tv:n o bara slappa.


Hej


förberedelser

Idag har jag varit såå duktig (än så länge).
Jag har tvättat (håller på fortfarande), dammsugat hela huset, bakat kladdkaka, vispat grädde, bakat banankaka, gjort lunch åt barnen och fixat inför discot som är om 2 timmar. Däremellan har barnen hunnit vara ute i snön och jag har duschat o varit till affären.
Nu har Viktor i Lowes klass precis kommit. Hans mamma ringde och frågade om han fick komma hit ett tag, och självklart fick han det! Hon hämtar honom lagom tills discot ska börja för Alvins kompisar.

Fin bild på Lowe med sin snöboll:

årets första snöboll


Nu har jag annat att stå i.





gråtande barn

Idag var jag på Ikea med barnen medans L var och tittade på ny laptop. Vi skulle äta lunch och precis när vi ställt oss i kön så ser jag att Alvin är kissnödig. Säger åt Lowe att följa med sin lillebror till toaletten och sen komma tillbaka till mig.
Det tar en himla tid och jag började misstänka att killarna gått till lekhörnan i restaurangen, som jag precis sagt att de inte skulle göra. När jag står och betalar allas mat så kommer en kvinna och stoppar en kille som jobbar på Ikea. Jag hör bara "småpojkar" och "toaletten", så jag förstår att det är mina barn....Lämnar brickorna vid ett bord och springer till herrtoan, och just då kommer pojkarna ut tillsammans med kvinnan och Ikea-mannen. Stackars pojkarna hade blivit INLÅSTA på toaletten och kom inte ut. Båda var rödgråtna och hade ropat på hjälp!! Fyyyy, vad jag tyckte synd om dom!......

Efter Ikea-besöket var det dags för Busborgen-kalas! Noel fyllde 5 och hade bjudit Alvin. Lowe gick in tillsammans med oss och lekte själv medans Alvin var i kalasrummet. Vilken ljudnivå det är! Jag satt och gäspade och gäspade, men till slut så följde jag med Alvin till hoppborgen och åkte rutschkana så att jag piggnade till.

Imorgon är det D.I.S.C.O hemma hos oss! Ska bli skoj att ha en massa hispiga ungar i huset!
Ska försöka dokumentera det och sätta in bild här sen.

Nu ska jag fortsätta kolla på Sopranos.

Hur ska jag prioritera?!


Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!  
  
Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa) 

Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa!

Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, för du kommer inte ens märka det.

Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärter.

Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!
  
Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs. borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.  
  
Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet.

Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme).

Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.

Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några st kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet. 

Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex. 

Du  ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.

När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar.

Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt! 
t.ex. Duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv.

Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer att behöva det).
  
*suck* *stön* 

 Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärter), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU.

Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!  


Ha de gott  


mums med glass

Sitter med en isärskuren halvlitersglass och mumsar! Gräddglass med krossad choklad......*njuter*

Idag har jag jobbat. Fick med mig några julstjärnor hem som jag ska ge till skolans julmarknads lotteri.
Skulle inte förvåna mig att jag skulle vinna en om jag köper en lott *s*. Då skulle jag bli mindre glad.
Däremot blev jag glad när jag kom hem och hade fått ett paket som jag vunnit på Tradera.
Ett par Ecco Goretex-kängor. Satt som en smäck!



Imorron är det en fullspäckad dag:
* kl 8 - utvecklingssamtal dagis
* kl 9 - influensaspruta hos doktorn
* kl 9-18 jobba (direkt efter doktorn som ligger i samma hus)
* kl 18:10 - 19:10 kiropraktor (eller rättare sagt massage denna gång)

Är väl hemma vid halv åtta, då Alvin redan sover och Lowe precis lagt sig.
Nu ska jag kolla på Äntligen hemma.


varför?

Ja, varför kommer en sån fråga upp som jag bloggade om tidigare....?

Ibland händer det saker i ens liv som får en att stanna upp och undra: "vad fan händer? och hur kunde det bli så här?!"
Jag kan inte gå in djupare på exakt vad som hänt, för jag vill inte hänga ut mitt liv till det yttersta. Men jag kan säga att min syn på vissa saker i mitt liv förändrades drastiskt i förrgår. Jag känner mig förvirrad, nedstämd och tom!

Om bara några dagar så är säkert allt glömt och livet rullar på som valigt igen. Jag har ju mina älskade barn som ger mig kärlek och tro på framtiden. They are my sunshine!

Vem vet....?

Finns det något facit på livet om man gjort rätt eller fel val?....................

En undran bara

Fars Dag



Javisst har vi en stjärna till pappa i familjen! Visst är det fint?!
Vi har ätit tårta hemma på fm, sen har jag och Alvin varit hos pappa/morfar och ätit tårta där med.
Alvin var så snäll och duktig imorse som tog hand om disken.....



L ville ju till Björnö idag, men eftersom det är så pissigt väder så skiter vi i det.
Däremot har jag och Alvin varit runt hela stan (känns det som) och lämnat inbjudningar till diskot hos oss nästa helg.
Först runt i hela Hökåsen, sen Guldkullen, Bjurhovda och Kristiansborg.  Hoppas att många kan komma!

Nu har jag annat att göra!

Ciao

måste bara berätta

Lowe ligger i soffan nu och sa: " mamma, du är den snällaste mamman i hela världen. Och du är såå fin"
Jag svarade: "men du tycker inte alltid att jag är snällast....."
Får till svar:"men mamma, jag älskar ju dig fast jag bli arg ibland."

Jag älskar mina barn sååååå otroligt!



lördagsgodis....*suck*

Idag på jobbet när klockan närmade sig 14 fick jag ett otroooligt godissug! Så fort vi stängde igen portarna så kastade jag mig i bilen och burnade till Coop. Handlade en massa godis och 2,5 liter glass, tårta till Fars Dag och present + kort till min pappa. När L och barnen kom hem (de var hos Masen 8-17) såg han paketet och sa; " å ett paket till mig!" för det står ju "pappa" på det. Men jag sa nej, det är till min pappa, och då suckade han och sa att han inte kommer att få nåt. Men han tjatar varje år att han inte vill ha, juh! Och trots det så har han fått paket varje år......Däremot så har lilla jag aldrig fått nån present på Mors dag!!! Jaja, nu har han helt ovetandes en prinsesstårta i frysen och ett paket gömt......

Nu är minsta gubben i säng, mellangubben ligger här i soffan och största gubben är och handlar för att vi är sugna på toast! En himla massa gubbar i våran familj...*s* Tur att jag finns här då för att hålla ordning på flocken ;-)

Dags att lägga Lowe nu.

Go´kväll


sitter här ensam

Ja, här sitter man ensam en lördagmorgon och det är skittrist väder ute. L har precis tagit barnen med sig till Masen där han ska hjälpa till att bygga ett garage. Jag hoppas att barnen kan hålla sig roade under tiden, för det kommer ju att ta några timmar. Själv ska jag jobba. Hade så gärna velat vara ledig, vill ha lediga helger som alla andra med "vanliga" jobb. Men men, jag är glad att jag har ett jobb och bra arbetskamrater.

Imorgon är det Fars dag. Ska försöka ta mig till pappa och gratulera, sen ville L åka till Björnö och ha med lite gott fika.
Jag har köpt en present till L, bara en till pappa kvar att fixa. Lowe har gjort ett jättefint kort i skolan, där det är en glittrig stjärna så står det :"du är en stjärna, pappa".  Jag skrattade när jag såg det, det var så himla gulligt.
Mammas sambo fyller år imorgon oxå. Dit hinner vi inte åka, så jag måste komma ihåg att ringa honom. (och det är inte det enklaste)

Förra inlägget i min blogg blev jätteskum. Trodde att jag la ut den, men det blev ett utkast. När jag sen till slut la ut den på riktigt så försvann det sista....Ska försöka få till det ordentligt denna gång.

Ha en trevlig lördag.

Utkast: Idag är ...

Idag är jag ledig.Började med att lämna barnen på dagis/skola kl 8. Stressade till kiropraktorn där jag skulle vara kl 8:30. Han knådade och knäckte, men det känns alltid bättre precis efteråt. Ska tillbaka nästa vecka då jag ska få förebyggande massage.
Sen var jag in på Change och shoppade 2 bh:ar och till H&M och handlade ett par jeans och en tröja till Alvin i födelsedagspresent. Det är ju bara några veckor kvar tills korven fyller 5. Fatta att min "bebis" fyller 5!!!!!

Har suttit i telefon ett himla bra tag eftersom varken telefonen eller datorn funkat sen igår. NU äntligen funkar allt igen! *weei* Vet inte vad felet var, men troligtvis bredbandet. Tänk vad jobbigt det blir när all kommunikation med omvärlden försvinner!

Ska snart hämta barnen, sen till Tillberga (!) och hämta ett paket. Varför hamnade det där när det finns ombud här i Hökåsen? Fattar inte..... Det är Lowes nya ryggsäck med namntryck och skol-loggan. Passade på att beställa ett par mysbrallor till mig med namntryck på rumpan. (endast för hemmabruk!)

Efter maten ska jag till syrran, har inte setts på en evighet känns det som. Fast det var ju bara förra veckan. Men vi ses ju så ofta att man saknar det när det går för lång tid. Ska få se hennes UL-

Slappardag

Idag har vi inte gjort så mycket. Sov till 9, men kände mig inte utsövd. Har faktiskt varit jättetrött sen några veckor tillbaka. Kanske sen man ändrade till vintertid...jag vet inte. Känns som länge iaf.

Har varit ute och krattat ihop alla löv. Passade på nu medans det inte var snö. Sen kom Mario med sin värmekamera och kollade vårat hus. Ett himla bra hus vi har! Mario kollade även min tå som jag frös om och visst syntes det tydligt på kameran att min lilla stortå var iskall! *S*

På eftermiddan åkte vi till Ikea och tittade efter discokulor. Fanns inte där...Alvin ska ju ha disco som belöning efter sin operation. Ska kolla lite på nätet om det finns att beställa. Hade på jobbet, men tror att det är slut. Det blir 10 ungar som ska komma (om alla kan, vill säga). Lite lagom i biorummet. Alvin har beställt ostbågar, chips och godis och godisregn!
Haha, såklart att han ska få det! Jag är såå himla imponerad av hur duktig A har varit, så han är värd allt.

Imorgon är det dags för jobb igen. Ser fram emot torsdag då jag är ledig. Då har jag kiropraktorn inbokad och bio. Ska se Mamma Mia, om allt blir som planerat.

Nu är det soft-time!

Alla Helgons Dag

Idag har varit en händelserik dag. Vaknade vid 6-snåret som vanligt av att Alvin är pigg och frågar om "bompa" har börjat. Låg och sov av och till fram tills 8, då jag motvilligt gick upp. Det var ju så himla fint (men kallt!) väder idag så man vill ju få ut mycket av det! Åt en rostmacka och sen klädde vi killarna varmt så de kunde vara ute medans vi bytte däck på bilarna.
L byter däck på min bil

Här är buskottarna i solskenet



Efter det var vi och handlade LÖRDAGSGODIS! Men L förbjöd både mig och barnen att äta det innan lunchen kl 14. Han satte nämligen in en kalkon i ugnen imorse och vi hade bjudit in gäster. Inte vilka som helst heller, utan min underbara vän Veronica med familj! Det blev en himla massa mat och efterrätt. De hade med sig en hel påse med lösgodis (vit genomskinlig plastpåse), men jag skickade med allt när de skulle hem sen.

Sen har vi varit på Hovdestalund och tänt ljus hos barnens farfar och farbror. Alvin fick längtan efter farfar och tjatade att han saknade farfar och snyftade mellan raderna. Lille gubben,
Sen åkte vi till farbror Kenny och åt god mat. Barnen åt svart pasta med flugor i och vi vuxna fick lax o röding med klyftpotatis o sallad. Ruskigt gott! Barnen gick runt och "trick or treat":ade och kom hem med en kasse med godis och pengar (!). De var 5 stycken och fick en tjuga var. Alvin ville inte följa med, så han fick pengar av L istället. Sen gick barnen "spöktåget" i skogen utanför, himla spännande med stora vita lakan springandes! *s*

Kom nyss hem och barnen åkte i säng direkt.
Småäter godis fast jag egentligen är mätt. Är ganska trött, och hoppas på en sovmorgon imorrn.