Vilken dag!

Dagen började så bra med att åka till biltvätten med Åsa innan jobbet. Sen åkte vi hem till mig och hämtade öl som hon skulle få, eftersom hon fyller 40 på måndag och vill ha att bjuda på.
När vi åker till jobbet sen så ser vi hennes man gående vid Ringvägen, så vi stannar för att prata med honom.
Då låter min bil förskräckligt illa!!  Jag stänger av bilen och provar att starta igen....då låter den fruktansvärt och sen ser jag att det forsar vatten under den......*suck*. Jag ringer L och till slut så ringer jag min chef för att be om hjälp att bogsera, men då kör Patric upp bakom oss. Han var oxå på väg till jobbet och såg oss stå där. Allt ordnade sig och vi kom till jobbet. Det kändes så komiskt, alltihop.

L har donat och fixat under dagen och köpte ut en ny vattenpump, för det var den som var trasig. Tyvärr så gick det inte att ordna på plats, utan vi fick bogsera hem bilen från jobbet. Sen blev det pizza och vin innan vi cyklade till majbrasan.
Bilen blir jag nog utan ett tag.


Förvänansfulla bröder innan brasan tänds...

Romfartunas pojkar -97 kommer och tänder brasan

Det tar sig! Kusinen Stoffe i gråa byxorna

jag och L

Alvin är lycklig och springer runt  med kompisar

Jag hoppas att morgondagen blir bra med skönt väder.
För L jobbar, och jag.....jag har ju ingen bil.........


Rädd.....

Jag börjar bli riktigt orolig nu......tänk om det kommer hit?!
Och "de som vet" säger ju att det bara är en tidsfråga- det KOMMER, snart.........


Vårfest

Idag har jag varit på vårfest. Det var Regnbågens sida årskurs F-3 som hade uppträdanden för föräldrar, mor/farföräldrar och syskon. Det bjöds på fika och underhållning. Jag slutade kl 15:30 för att hinna hämta Alvin innan man skulle samlas i skolans matsal kl 16. Inte ofta jag kan vara med på sånt här, så detta lever jag på länge.

Och imorgon är det sista dagen denna månad. Sen är det maj. Sköna maj!
L slutar kl 12 och hämtar barnen direkt. Jag slutar kl 16. Skönt. Sen blir det majbrasa i Hökåsen. Där barnen har sina vänner från skolan och dagis. Ska bli mysigt. Och fint väder skulle vi visst få. Tänk att nån lyssnar för en gångs skull.

På lördag ska vi köpa en säng till Lowe. Hittade en på Blocket, så vi ska till Barkarö och hämta den. Lowe får ju inget veta än, så vi måste ordna barnvakt och sen prata med syrran om vi kan ställa sängen i deras garage....
Och apropå Lowes födelsedag, så har jag avbokat hästen. Jag....eh....*harkel*.....läser alltid hälften av vad som står, så den var  liiiite för liten. *s* Men jag har en plan B. Lika bra att inte berätta nåt än ifall det är nåt som inte funkar. Återkommer med det!

Fick min bikini idag från Amelia. TACK! Fick fel modell på trosan, men vad gör det? Kan ju gå och köpa en byxa till så har man ju ombyte!


Nu ska jag deklarera så jag får mina pengar innan midsommar!


Mysepys-söndag

När L hade sålt sin kära bil så åkte vi till Coop. Lowe ville inte följa med, så han var kvar hemma. Jag skrev upp mitt mobilnummer så han kunde ringa mig om det var något, och jag ringde honom 2 ggr för att kolla att allt var ok.
Han ringde upp mig när vi satt i bilen på väg hem och sa: "var är ni?! Elias har ringt och vill att jag kommer! Skynda er så ni kan skjutsa mig!!"  Jag och Alvin hoppade ur bilen när vi kom hem och Lowe åkte iväg till Elias med Lasse.
När jag kom till trappen så såg jag först en räka.....i köket stod en stol vid kylskåpet.......brödpåsen låg öppen på ena bänken och på den andra bänken stod en bytta med räksallad öppen med en sked i......Jag kunde inte annat än skratta. Gulliga unge! Han hade ätit 6 stycken mackor!!!

Jag gjorde hemmagjord pizza idag. Den blev så himla supergod. Lowe har nyss kommit hem och sitter i detta nu och mumsar 2 bitar. Han har inget stopp när det gäller mat.


Alvin övertalade mig på affären att vi ska ha mysepys-söndag, så nu ska vi äta lite chips och ostbågar och titta på Bolibompa. Jag har haft en kanondag! Jag önskar att man hade flera dagar fritt med familjen varje vecka........



Blomstrande tid!

Jag har varit duktig idag. Både på att fixa och göra av med pengar....
Tog med mig min syster till Plantagen i förmiddags och handlade växter till mina blomlådor.
Men jag hittade inga som skulle passa i köksfönstret eftersom vi har så gott som konstant sol där, så vi åkte till Ikea för att kolla där. Hittade inga växter som var levande, men däremot fanns det plastväxter....*s* Tog även en fika, mumsig jordgubbscheesecake blev det.

Lite bilder på blomstrena

köpte dessa för att testa, för mammas växer satan. Ska bli ca 2 meter höga.....

Krukan på trappen.....

har tre såna här lådor på verandan....bara vitt.........

tre såna hära plastväxter står nu i köksfönstret

Lowe har varit hos en kompis sen halv tolv-snåret. Han är på väg hem nu, han får skjuts av pappan i familjen.
Jag och Alvin har varit på Barnens Hus och har beställt en studsmatta. Den beräknas komma in mellan 3-10 maj.
Kommer att bli jätteroligt, särskilt för barnen! Lowe kommer att go bananas när han får veta det......*s*

Nu har L sålt sin käraste ägodel. Hans pärla lades ut på Blocket idag, och folk har varit galna!!! Det finns inte så många med den motorn osv, så den har väl varit speciell på det viset. Men inte har jag gillat den för det......


Bye Bye..........


 


Mysig kväll

Innan jag lägger mig måste jag ju bara berätta att kvällen varit mycket trevlig.
Jag och familjen åkte till Fam Isaksson vid 18-snåret. Barnen var ute och lekte medans papporna byggde altan/grillade kött o kycklingspett. Jag o Milla gjorde sallad, potatisklyftor, dukade osv.

Pappa Lasse.....

tittar på när Fredrik o Stefan bygger upp takbalkarna på till altanen.......

övervakar killarnas arbete medans köttet ligger på grillen. Observera kockhandduken *s*

Barnen gick in och spelade tv-spel när det började bli kyligare ute

Milla o Amanda

Nu har vi precis kollat på Robinson då vi missade det kl 20. Tur att det finns datorer med koppling till projektorn så vi kunde kolla när barnen lagt sig. Så himla bra att Rafael fick åka hem. Splittra kill-pakten, bara!!!

Jag är ganska trött och ska sova nu.
Och jag vet att vissa undrar...och, ja! Jag har druckit rödvin idag igen.......

Natti

God morgon

Jag ska jobba idag.

Idag är det kanonväder....jag vill ju vara ute!!

Som tur är så ska vi hem till några vänner ikväll (Milla o Fredrik). Då får man passa på att njuta av vädret. För det kommer ju inte att hålla i sig alltför länge. Om 5 dagar är det Valborg, och då står man alltid och huttrar. Men sen är det redan MAJ- sköna maj.........

Gårdagen gick i sakta mak. Löning fick jag, vilket var väl behövligt. Tänk att pengarna alltid tar slut dagen före lön....hur kommer det sig?! Jag är inte den som sparar, utan har jag pengar så gör jag av med dom. Har jag pengar kvar- gör slut på dom- för det kommer snart nya! Jag önskar att jag inte vore sån. Jag skulle vilja vara en spara, inte slösa.
Var in till Thulins och betalade en jeanskjol som jag redan hade fått ta hem. Sen åt jag lunch på Waynes Coffee med Åsa. Sen stod man ju inne hela dagen och bara längtade ut.....

Det kommer att bli likadant idag, men som tur är så är det ju lördag. Då slutar jag tidigare. *yeay*


Fullspäckad dag

Jag har hunnit med ganska mycket idag. Jag och Alvin tog lunchen på Mc Donalds. Ganska skönt att vara slapp och göra det enkelt för sig. Vi hade ju inte bråttom, så Alvin åkte rutschkanan en stund efter vi var mätta och belåtna.

Sen åkte vi hem. Lämnade bilen och tog med oss Lowes cykel (som Alvin fick leda) och jag hade Alvins kickboard på mintt styre på min cykel. Så tog vi en promenad till skolan för att hämta storebror.Klockan var bara 12:30, hela dagen var ju kvar!

Väl hemma ville Lowe leka med sin kompis Elias. Så Elias och hans mamma och lillebror kom hem till oss och lekte.
Hade det trevligt och barnen hade det skoj. Men inte Alvin, han ville leka med en egen kompis. Han blev riktigt glad när Felicia kom sen, och hon stannade på middag oxå.

Klockan 18 hade Lowe sin karateträning. Det gick ganska (bara ganska) bra idag. Han var lite disträ och drömmande.
Men han är ialla fall duktig. Min duktiga karate-kid. *S*

ursäkta bildkvaliteten.....

Tänk vad en ledig dag svischar förbi fort!



Bra morgon

Jag har hunnit med hur mycket som helst, känns det som!
Tvättat sedan kl 7 imorse. (började redan igår kväll, så det är inte så mycket kvar att tvätta)
Lämnade Lowe i skolan kl 8. Sen åkte jag och Alvin raka vägen till verkstaden där de ska fixa min påbackade bil. Den 4:e maj (Åsas 40-års dag) ska bilen lämnas in mellan kl 7-8 på morgonen. Hoppas att det är bra cykelväder de 3 dagarna som de gissade att det skulle ta......

Efter det så hämtade jag ut mitt paket som jag fått från Amelia som tack efter fotograferingen. Saknades dock en bikini, så jag har mailat och frågat efter den. Det här fick jag:


Nu sitter jag här och häckar medans Alvin tittar på film. Han är hemma med mig idag, och vi ska hämta Lowe lite tidigare. Så fint väder, så det blir nog en del utevistelse idag. Det ska bara hinna bli lite varmare först.

Tog ett kort på Lowe när han var på sjukhuset för några dagar sen.


Dags att fixa med tvätten!


Idol

Den här veckan är det Idol-uttagning i Stockholm. Den här gången är det DIN tur att söka.......

Haha, jag älskar uttagningarna till Idol. Alla idioter som är tondöva med noll klädkoll och ingen självkritik alls.
Jag sitter och gottar mig på andra människors bekostnad. Är jag en hemsk människa då?
Vad ger mig rätten att håna andra? Är jag så himla bra själv?

Svar: Ja, jag kanske är en hemsk människa. Men ger de sig in i leken så får de vara beredda på folkets reaktioner!
Man vet väl själv om man kan sjunga eller ej. JAG kan inte sjunga, just därför så skulle jag inte ens komma på tanken att trängas i kön med tusentals falsksjungande drömmande tonåringar........

Ser fram emot när det börjar sändas i tv.



Dagens barn

Jag blev förvånad nu på morgonen när jag lämnade Lowe på skolan. Han hamnade först i ledet för att gå till gympasalen. Då kommer en annan kille i klassen och sliter i Lowe samtidigt som han skriker att "de inte ska dra nånstans!!!" Lowe skriker tillbaka att han inte ska dra i honom, och jag såg att han hade tårar i ögonen. Den andra killen sätter sig på bänken och skriker rakt ut i luften "HÅLL KÄÄÄFTEEEEN!"
Jag tittade på killen och frågade om jag skulle tvätta hans mun med tvål? Han glodde på mig och var knäpptyst. Då kom det andra barn som pratade och han skriker igen "HÅLL KÄÄÄÄÄFTEEEEN, JÄVLA....."
Nu kom fröken in i hallen och berättade för barnen att de inte skulle gå till gympan direkt för de skulle öva på sitt nummer till månadsfesten först. SEN skulle de ha gympa- ute!
"Håll-käften-killen" börjar vrålböla. Bara på en sekund sådär...... "INTE UTE!!!! *buuuuuuääääääääääää*"

Vad är det för fel på många av dagens barn?!?! Svär som borstbindare vid 6-års ålder och ingen koll på temperamentet..... Man blir ju mörkrädd.


Dagens överraskning

Fick oss en rejäl överraskning på jobbet idag. En av de anställda, som arbetat i samma butik i över 30 år, kom imorse och sa upp sig- och åkte hem! Hon har funderat ett bra tag på att gå i pension i höst (några år i förväg) men kände nu när vi fick ett nytt kassasystem att " nej, det här fixar inte jag". Så vi stod med paffa miner allihopa. Särskilt chefen.....
En till man kort. Men det fixar sig. Vi kommer ju in i våran lugna period nu. Undrar bara hur det går med semestern nu?

nål i en höstack

Det var en lite rörig förmiddag. Lämnade barnen på sina ställen imorse. (dagis och skolan, alltså)
Klockan halv tio hämtade jag Lowe på Avfallsstationen där han precis hann gå färdigt "skräpstigen" där han hittade både sprayburkar och stereoapparater i skogen. De skulle precis få se Filiokus Fredrik trolla, så det missade han, tyvärr.

Väl på sjukhuset så vägdes och mättes Lowe. Sen fick han träffa en väldigt trevlig läkare som jag tyckte hade hamnat på precis rätt ställe. Han hade verkligen bra hand med barn. Han lyssnade och klämde på Lowe. Sen kom vi fram till att de inte ska ha någon utredning på Lowe om inte han visar reaktion på flera matvaror. "Det är som att leta efter en nål i en höstack" sa han, och vi höll med!

Sen kom jag till jobbet vid kvart i elva. Och hela dagen har varit kajko med nytt kassasystem. Ingen vet riktigt hur det funkar och kunderna får tålmodigt vänta när det är nåt som skiter sig. Men om ett tag så sitter det väl, som alltid.

På torsdag ska jag köra in med bilen till plåtverkstaden. Får se vad de säger då.

Tjing

läkarbesök

Nu brukar jag vanligtvis vara på väg till jobbet. Istället så ska jag snart åka till Gryta Avfallsstation och leta efter min son. Han sitter på en Vafab-buss på väg dit just i detta nu. Han hinner vara med där en liten stund innan han ska till sitt läkarbesök. Jag vet att han kommer att bli ledsen när han måste gå, men jag har pratat med honom och sagt att det är bättre att han var med en liten stund än inte alls....... Ska ringa hans fröken på mobilen efter läkaren och se om han ska lämnas i skolan eller tillbaks till Gryta. SEN ska jag till jobbet!

Är inte särskilt upplagd att jobba idag. Har vaknat med jämna mellanrum hela natten och känner mig inte utvilad det minsta. Säkerligen kommer jag att få kunder därefter. Det finns mycket trevliga kunder, men det finns en hel del rötägg oxå, och dom kommer väl till mig idag.....

Måste ringa till påtverksta´n oxå och se när de kan ta in min bil.
Ska väl kanske ta och göra det nu, då.


Såld

Shit vad fort det gick att sälja Lowes säng! Det kom en människa (såklart *döööh*) från Enköping och köpte den.
Det var en himla tur, för det var sjuttielva delar som stod i hallen och var i vägen.
Nu ska vi bara hitta en ny säng och förvara den nånstans där Lowe inte kan se den förräns han fyller år.
Ska nog flirta lite med syrran, för de har ju ett dubbelgarage....*s*

Barnen är hos kompisar och leker. Jag ska ta och ringa Lowes fröken, för han kommer att missa deras bussresa till nån återvinning där Filijokus Fredrik ska trolla. Han var sååå lessen att han missar det när han är hos läkaren.
Hoppas att vi hinner skjutsa dit honom efter läkarbesöket!

Nu ska jag snart sätta på potatisen på spisen och sen hämta barnen!

Tjing!

Blåsigt

Det är sol och blå himmel, men det blåser kallt så in i norden.
Jag satte ut Lowes säng på Blocket igår kväll, så imorse så skruvade jag isär den. Det saknades en skruv så vi var till Ikea på förmiddagen och fick en ny. Supertrevlig man som jobbar på den avdelningen. (återköp och retur-avdelningen där de har tillbehör osv)
Det är några som har mailat och frågat om den finns kvar osv men den är inte såld än. Hoppas det går fort, för den står nedmonterad och tar upp hela hallen. Om någon är ingresserad så är det en Bangsund från Ikea. *blink*

Jag har världens överraskning till Lowes kommande kalas! Han vill bjuda hem hela klassen och jag har bokat in en HÄST som ska komma. Alla barn får rida hur mycket dom vill! *s*. Visst är det skojigt?!
Han kommer att storkna när det kommer att gå omkring en livs levande häst i våran trädgård.....Jag kan inte bärga mig tills jag får se hans min! (och hans klasskompisars....)

Jag är fortfarande sur och lättretlig. Är inte alls nöjd med min tillvaro. Jag hoppas att det är övergående, för det är inte roligt alls. Som tur är så är det inte så himla långt kvar tills semester. Jag behöver det. Komma ifrån människor ett tag.
Hoppas bara att vi hittar en bra resa på sista minuten. Hoppas......

Imorgon ska vi till sjukhuset med Lowe. Han har en tid till en läkare som ska försöka komma på varför Lowe kräks av  pyttipanna, får ont i mellangärdet  när han äter pommes frites osv. Det är husläkaren som remmitterade oss dit när Lowe var hos henne tidigare och fick hostmedicin. Hon frågade om allt var bra annars och då kom jag bara på det och frågade. Trodde inte att de ville gå vidare med det. Men det är ju bra att de kollar en gång för mycket än en gång för lite.

Kan det sluta blåsa nu, för jag vill gå ut.....*suck*

spel-hjälte

Vad ska man göra med sitt liv egentligen?
Har idag kommit till insikt vad jag inte vill..... och det har gjort att jag är allmänt sur. Eller deppig....eller bara....."jag skiter i allt"-grinig. För jag vill ju göra något åt det, man vill ju inte gå och vara missnöjd med livet. Eller hur?
Men det är inte det enklaste. Det är mycket runt i kring som ska passa, man ska få alla pusselbitar på plats.
Och det kan ta dagar, månader eller till och med år. För livet ska inte vara lätt. Det ska vara som ett tv-spel. Jag är Lara Croft som letar bitar i mitt äventyr- några bitar här och några bitar där.


minicykel


Jag har jobbat idag med. Härligare väder igen. Och bilen är tillbaks hos mig. Ingalill på jobbet fyllde 62 idag och bjöd på tårta. Gott. Men överlag har jag varit fortsatt trött och tyckt att allt går så himla sakta. Kanske för att det finns risk att jag somnar om det blir för träligt. Ska ta mig i kragen och fixa en tid för provtagning igen. Tror att mina värden kanske är helt kajko.....

När jag kom hem från jobbet så visade Lowe stolt att pappa satt på pinnar på hans cykel, på bakhjulens sidor. Han älskar ju att hoppa på cykeln, köra på bakhjulet och vara allmänt galen(han har en tålig bmx). Kom då på att syrran nämnt att de har en cykel i garaget som Lowe kunde få låna. Sagt och gjort, vi åkte dit nu ikväll för att hämta den. Syrran sa att den var liten. Lasse envisades att det minsann MÅSTE vara en BMX eftersom det inte finns mindre cyklar.....Inte? Kolla in det här.....

 


den sextonde april......

Dagen började med att jag och L lämnade barnen på dagis. Han skulle nämligen skjutsa ner mig till stan eftersom min bil fortfarande var på verkstaden. När vi var på väg från dagis så såg jag en plånbok liggandes på en bänk i en busskur. L stannade bilen och jag tog med plånboken till jobbet.

Innan jobbet så hade jag tid hos kiropraktorn. Där knäcktes det lite, drogs lite....men det lossnade på sina ställen.
När jag var på jobbet sen så sökte jag på Eniro och Hitta efter kvinnan som hade tappat sin plånbok. Jag kände igen henne till utseendet, men hon fanns inte på någon av söksidorna. Ringde polisen och sen gick jag över med plånboken, då slapp jag det hängandes över mig. Hoppas att hon inte hann spärra bankkort osv, för det är ju ett evigt meck med allt sånt.

Annars har det varit en tråkig dag. Varit lite sur, men annars ok. Det installeras nya kassor på jobbet och man är helt novis. Eller jag kanske borde kalla mig helt LOST! Shit, snacka om att man är en vanemänniska........
Men det kommer att ordna sig. Som tur är så är alla på samma nivå.
Fick förresten semester som ja ville! Är ledig v 25,26,27,32 och 33. Perfekt!

När klockan var kvart i sex så kom Alvin in till mig på jobbet. Han och jag åkte buss hem.


I väntan på bussen.......

Har hämtat bilen på verkstaden nu ikväll. Besiktad och klar. Nu är det bara lite småfix så ska den säljas sen.
Skönt att åka bil imorgon!

*gäsp*

Jag är supertrött. Hela dagen har det känts som om någon kastat sand i ögonen, och stundvis har allt omkring varit disigt. Som en dimma....... Jag undrar om det är min sköldkörtel som spökar? Ska väl snart in och ta nya prover, för receptet är slut på medicinen.
En stor anledning att vara trött är kanske oxå att jag och Åsa sliter skiten ur oss på jobbet.  Först skulle en massa rea fram och nu är det dags att hänga om osv för att rean är slut. Och det är inte gjort på en handvändning att hänga om 2 stora fönster och ett "torg" med lampor som ska hängas in på andra ställen i butiken......
Men nu är vi snart klara och då ska vi lära oss vårat nya kassasystem som installeras nu.

Min bil är fortfarande på verkstad. Får den imorgon. Så idag har jag cyklat till och från jobbet. Duktiga jag!
Men imorgon ska jag till kiropraktorn kl 8:30 så L får skjutsa mig dit. Sen ska Lowe på karate kl 18 och Alvin gillar inte att sitta still där i en timme. Han vill heller inte vara hos sin farmor, och jag kan inte hämta honom som jag brukar eftersom jag inte har bil. Så L kommer att lämna in Alvin på mitt jobb kl 17:45 så åker vi bussen hem. Alvin blev överlycklig för den lösningen, det är fortfarande lite spännande att åka buss.....

Nu ska jag ta en varm och skön dusch.

Tröttmössa

Snacka om att man slöar till sig så fort man har haft (någorlunda) ledigt. Sitter redan och gäspar och funderar seriöst på att gå och lägga mig i min sköna säng. Men jag ska nog stå ut ett tag till....Det är ju Lost ikväll, men jag har gett upp. Det är den absolut sämsta tid som de kunde ha lagt serien på. VILL de inte att folk ska titta? Lägger dom det så sent så att de sen kan hävda att det var för dåliga tittarsiffror så de fick lägga ner serien?!  Man kan ju undra.....

Och undrar, ja det gör vi här hemma nu- hela tiden. Ska vi eller ska vi inte? Och vad undrar vi? kan ni undra.
Jo, vi funderar på om vi ska köpa en NY bil åt mig- en ny ny- eller om vi ska köpa en bättre begagnad. Och vi kommer nog att undra ett bra tag till.
Min bil körde vi till verkstan imorse och den skulle hämtats idag. Men det var mer att göra än vi trodde, så den är inte klar förräns imorrn. Så imorgon cyklar jag till jobbet. Hoppas på bra väder, bara.
Men motionen, den behöver jag! Då skippar jag träningspasset imorgon bitti.

Nu ska jag kolla på Blocket och se om jag hittar en bil som säger KÖP MIG!!!!!



påsktrafik

Nu är vi hemma igen efter ett besök hos mamma. Jag hämtade syrran och sen skulle vi bara åka och handla en blomma innan vi körde till Aspö. Innan vi ens hann till Hälla så suckade och stönade syrran över hur trånga byxor hon hade och att det var obekvämt. Så vi stannade på Hälla och handlade nya kläder åt henne på H&M. När vi var färdiga så var klockan redan halv två, och middagen var klockan 14. Bara att burna!

Syrran med sin stora mage, 4 veckor innan beräknat datum.

Det var en väldans trafik dit, som det alltid är när det är påskhelgens sista dag.
Det var ändå ok och flöt på rätt bra. Vi var framme typ tjugo minuter försent.
Det är alltid lugnt och skönt hemma hos mamma och Bosse. Vi fick god mat, en himlans massa godis och umgås med familjen. Bara att titta ut från verandan får en att koppla av.

min snygga bil fastnade oxå på bild

När vi sen åkte hem så var jag sååå lycklig att jag inte skulle till Stockholm. Jäklar vilken kö det var dit. Totalstopp mellan Sagån och Hummelsta. Även totalstopp mitt på E18, dubbelfiligt!!!

Stopp så långt ögat kan nå i mötande riktning, åt bägge hållen. Väldigt bra i min ritkning, tack o lov!

Nu har barnen lagt sig. Imorgon är det vanlig dag igen. Jobb, dagis och skola.
Ganska skönt, men ändå inte. Jag gillar det slappa livet utan att ha tider att passa.


I did it!

Jag gjorde det! Imorse så tog jag på mig springskorna, la en vattenflaska i Lowes ryggsäck och så gav vi oss iväg. Jag sprang Hubborundan medans han cyklade brevid med min vattenflaska i sin öppna ryggsäck. Perfekt!
7 grader varmt/kallt och en tät dimma. Lowe tyckte ett tag att det var lite läskigt....*s*

Sen åkte Lowe hem till Jesper. Han har varit där tills nu, för nu har de kommit hit. Alvin är hos Jacob och klättrar i träd.
Klockan 12 ska de vara hemma. Då ska Lowe duscha och tvätta håret innan vi åker till mamma på middag. Alvin är redan ren och fin, han badade medans jag duschade efter springturen.

L har ont i ryggen igen. Eller ja, han har ju alltid känningar i ryggen, men nu är det illa igen. Så det blir bara jag och barnen som åker till mamma. Syrran kanske åker med oss, för hennes minsting har feber, så han får vara hemma med pappa Jocke. Jag ser verkligen fram emot mammas (o Bosses) mat! Börjar redan kurra i magen......

Jag måste iväg till affären nu!  Har lite påskägg att handla....;-)



forts. på Påskdagen

Jag och Lowe cyklade för att hämta Alvin hos sin kompis. När vi hämtat honom så cyklade vi till syrran, och där fick pojkarna påskägg med godis och "såsbubblor" i. Satt ute i solskenet medans pojkarna sparkade boll och blåste härliga bubblor i alla storlekar.

När vi kom hem och hade ätit lunch så gick Alvin till sin andra kompis som bor på gångavstånd. Jag och Lowe började med att försöka gräva upp några buskar på basidan. Den ena lyckades vi få upp ur marken (slutade med att jag låg på marken och drog i grenarna medans jag rullade iväg med den, och Lowe satte spaden undertill och tog i för kung och fosterland) men den andra får vi nog vänta med tills L har fixat hem en minigrävare.

Efter det så var vi helt slut, så vi la oss i hängmattan och slappade. Alvin kom efter ett tag och gjorde oss sällskap.


Shit vad snygg man är i solsken så man kisar och trycker bak huvet så man får dubbelhaka.....

När L kom hem så cyklade Alvin en stund och tränade på att bromsa. Lowe tränade på att cykla på bakhjulet.
Sen kände vi att vi ville hitta på nåt, och eftersom vi var hungriga så åkte vi och köpte pizza och sen åkte vi till mina gamla kvarter på gideonsberg och åt medans barnen lekte i lekparken. Riktigt mysigt!


Nu sitter pojkarna och tittar på Narnia (de tröttnar visst aldrig på Prins Caspian) och L är hos sin mamma och fixar med bilstereon.  Jag ser fram emot en lugn och skön kväll med vin och ost. Snacka om att det kommer att sätta sig runt midjan.....Kanske ska springa en sväng imorrn.......


småbarnsförälders dilemma

Båda barnen är och leker med kompisar. Lowe är väl hemma om ca en halvtimme då hans kompis ska på träning, och Alvin ska vi hämta senast kl 12.30.
Tänk vad lugnt och skönt det är när barnen är borta. Det är tyst.....och tråkigt! Nu har jag all tid i världen att plocka och städa, men jag vill inte. Jag sitter här och längtar tills de kommer hem igen. Tänk så man är!
L jobbar idag till kl 15. Får se om vi kan hitta på nåt då, alla tillsammans.

Imorgon blir det ju påskmiddag hos mamma! Syrran kommer med sin familj, brorsan och min morfar och vi. Ska bli mysigt att träffa alla samtidigt. Händer inte så ofta, typ bara när det är jul eller nån fyller jämnt.
Kanske ska vara lite smart och ta med mig kameran.

Jag har köpt vägg-stickers till min trapp, som jag ska sätta dit när den är renoverad.

Tycker att den var så fin. Och den kommer att synas så fort man kommer innanför dörren.

Visst är det snyggt?!?!


11 veckor kvar till semester! Vi har valt tidig semester i år. Eller ja, 3 veckor tidigt och 2 veckor sent. Ska försöka komma utomlands i början och den allra sista veckan är det inskolning för Alvin på skolan i förskoleklassen.

Och jag får nog de veckorna jag önskat, så det är ju bra! L har redan sitt klart och kan inte ändra, så skulle jag mot förmodan inte få mina första veckor så är det ingen gemensam semester alls, och då kan vi säga bye bye till resan.

Men nu har jag fått ett ganska säkert OK, så jag behöver nog inte vara orolig.

Vad tusan ska jag hitta på NU? Ojojoj, en småbarnsförälders dilemma, vad gör man när barnen inte är hemma? *s*

Ha en underbar dag i solskenet! Jag ska nog gå ut på altanen en stund.....


En Händig Man

Ja, det börjar bli allmänt känt på gatan att L är en händig man. En del har frågat om delar i sina bilmotorer osv, och idag kom ytterligare en granne och behövde råd om att få loss nåt på sin båttrailer. L gick dit och fixade problemet och kom hem med en flaska rött. Bra jobbat! Den var tömd innan klockan var 19.....*s*
Ganska roligt att han är uppskattad här på våran gata.

Idag jobbade jag till kl 14. När vi kom hem så skulle vi cykla till Hubbo kyrka. En raksträcka utan backar, ett perfekt tillfälle att låta Alvin träna på att cykla. Han KAN ju cykla, han cyklade en bra bit innan han vinglade till och ramlade. Efter det så bröt helvetet lös. Han vägrade att cykla och blev hysterisk.....Så vi fick gå hem med cyklarna igen. Imorgon ska vi träna på att bromsa på cykel, för det var där skon klämde. Han kan inte bromsa ordentligt. Då får han panik och blir rädd. Träna träna!!

Så jag har att göra imorrn,  medans L jobbar.
Hoppas att det blir lika underbart väder som det varit idag!

Måste fortstta kolla på Robinson.


påskägg

Dagen började så himla skönt å lugnt. Barnen var uppe vid 7 men lät sina föräldrar få sova till kl 9. Då gick jag upp för att kissa, och ropade sen "alla som vill kramas kommer till min säng!!" och sen var det kramkalas!!! Mysigt!
Åt en lugn och skön frukost, tittade samtidigt på Törnrosa på Disneykanalen. Jag har faktiskt inte sett den förut!

När tv-tittandet var över klädde alla på sig och sen tog vi en cykeltur. Hubborundan! Kändes riktigt långt.....men jag ska ta mig tusan prova den, SNART! Och Lowe cyklade i hög fart utan problem, så han kan få följa med mig då. Alltid skönt med sällskap. Cyklade till Isjörnens lekpark på vägen hem och barnen fick leka av sig lite. Träffade kusinen Adrian som åkte rutschkana med pappa Jocke som övervakare.

Och det viktigaste idag har vi gjort. GODIS! Vi åkte till Coop och handlade, killarna betalade själva med sina hundralappar som de fick av grannen Margareta. Vi köpte en fin påskgrupp med blommor åt henne, som vi gick över med när vi kom hem.  Och när vi kom hem så stod det en påse på trappen. I den låg det 2 påskägg med ägghalvorna i varandra, så man såg godiset alltså, och sen celofan runtom med presentsnören. Det var min käre pappa som kommit oanmäld (som vanligt) och hade lämnat ägg till barnen. Att han inte kan lyfta luren och se om vi är hemma först, för det är såå många ggr som vi inte är hemma och missar honom. *suck*

Vi tittade på Grannfejden igår på tv, och vi är sååå himla glada att våra grannar är guld värda.
Tyvärr så åkte våra andra grannar iväg strax efter jordbävningen i Italien var, och deras dotter bor där med sin familj, så jag hoppas att det verkligen inte har hänt deras familj något! De brukar alltid säga till om de ska iväg, även om det bara är några dagar.....

Nu håller L på i köket med att laga en påsklunch. Det blir köttbullar, prinskorv, sillar,gräddfil, potatis, påskskinka, ägg....ja allt man vill ha på ett påskbord! I loove påskmat! (tur att man får äta denna goda mat en gång till efter julen...)
På måndag ska vi på middag hos min kära mamma och hennes Bosse. Mina syskon kommer och även min morfar.

Nu ska jag och barnen måla påskägg innan maten!
Och efter maten......

Ikväll blir det repris av gårdagen, vin med goda ostar och kex.
Jag börjar mogna till mig....*s*

GLAD FORTSATT PÅSK!


snart påsk

Idag har det inte hänt nåt särskilt. Skulle träna på morgonen men började må illa efter några minuter på bandet. Tog en dusch och sen en stund i bastun. Hade som tur var med mig en banan, så jag tog den sen. Första födan på dagen. Det var det som var felet, jag hade absolut ingen energi att göra av med....

Sen har jag jobbat. Inget skoj att berätta där heller. Är ganska trött på vissa sorts människor. Man slutar aldrig förvånas...eller så är det tvärtom. Man har sett så många knepiga människor så inget kan förvåna en längre.
Åsa opererades idag, så henne saknade jag. Jobbar inte ihop förräns på tisdag. Miss you! Krya på dig, love!
(vet ju att hon läser här emellanåt ;-))


Imorgon är det sista långa dagen denna veckan. Sen är det helg. Tror att vi t om stänger kl 14 på lördag. Man kan ju alltid hoppas!

Nu ska vi kolla färdigt på filmen på tv6. Sen är det dags att sova!
Flight of the Phoenix


Less mamma

Jag blir så himla less. Lowe testar mig som en galning. Säger jag nej så gör han tvärtemot. Säger jag ja, så ignorerar han...ja, det är skitjobbigt! Jag blir ledsen, arg, besviken- you name it. Så L kom med ett glas rött nu när barnen lagt sig.
"Spelar ingen roll om du vill eller inte vill ha, du behöver det!" Och så fick jag en skål med jordnötter. Jag brukar normalt inte dricka vin på vardagar när det är arbetsdag dagen efter, men jag behövde nog det ändå. Tänk att Lasse hade rätt! *s*

Annars har det inte hänt så mycket. Fick en ny spiral igår. Shit vad ont det gjorde! Satan i gatan!! Men nu är det inte dags för byte förräns 2014. Då är Lowe alltså 12 år, och Alvin blir 11 år. Jädrans!........Att jag blir 37 år det året ska vi inte tänka på.

Ser fram emot helgen. Synd att jag jobbar på lördag, annars hade jag ju varit långledig. Men jag får nöja mig med sön-mån, två dagar i rad!! *yeeeeej*

Imorgon ska jag träna innan jobbet. Kommer att komma röd som ett hallon till jobbet, men ack så nöjd.
Ska ta en sväng med cykeln en dag för att kolla in hubborundan innan jag ger mig på den. Kanske tar med mig Lowe på den, så att jag får sällskap. Men jag är väldigt skeptisk att JAG skulle orka att springa 7 km........men man kan ju faktiskt gå emellanåt.

Nu är det dags för en dusch. Om ca 1½ timme är det dags för Lost.
Go´kväll


me and I

Nu är vi precis hemkomna från Me and I-partyt. Handlade 2 toppar och ett par mysbyxor, allt till Alvin.

bilderna är tagna från Me and I´s hemsida.

Alvin gillar ju grodor, så tröjan "pussgrodor" passar perfekt. Han fastnade även för "discoaporna", och mysbyxorna passar till båda tröjorna. (han har såna i brunt sen tidigare)
Lowe fick ju en hel del kläder för några dagar sen, så han klarar sig ett tag till......

Vi har varit på ÖB och handlat tandkräm och duschkräm. Sen åkte vi och åt lunch på Pizza Hut! Jag är fortfarande proppmätt, och det hjälpte inte att jag åt blåbärspaj med vaniljvisp på klädpartyt......Fast jag var mätt så var jag ju tvungen att smaka.
Fick ett tips av Linnea (som vi var hos) om "hubborundan" istället för spåret. Men den är ju på 7 km, och det tror jag inte att jag fixar....haha, jag är ju helt förstörd efter 5 km. Men kanske om några månader?

L ska iväg om en timma igen (han kom nyss hem från jobbet) och kolla en villa med sin värmekamera.
Jag ska försöka få fason på min äldsta son som är i värsta trotsen idag. Igår var det Alvin som hade en "bad day", så det är skönt att de delar upp det och inte kör samtidigt. Då skulle jag få gråa hår innan jag ens hann säga HJÄLP.


Disney

Jag satt och tittade på filmen som gick på tv4 igår kväll. Den hette "Vid din sida" och med i den var Julia Roberts och Sigourney Weaver (säkert stavfel nu, men ni vet vem jag menar), men när klockan var 12 inatt så orkade jag inte mera. Inte det att jag var trött, utan jag grät hejdlöst!! Det var så jobbigt att jag inte ville se mera. Slutet var säkert fint och så, men det får jag tyvärr inte veta.
Det handlade om en kvinna som skilt sig från sin man och nu hade fått cancer. Det som var jobbigt var det att hon hade 2 barn, som inte var så gamla.Och som mamma så tar man till sig, man refererar till sig själv och jag blev helt enkelt knäckt! Hoppas att jag får vara frisk så jag får uppleva mina barns liv, deras familjer och framgångar........

Imorse vaknade jag av att barnen bråkade. Inte allt för ovanligt. Man kan ju vakna på bättre sätt. Kände direkt att den här dagen kanske inte blir så bra....men man ska inte måla fan på väggen. Mycket hinner hända. Vi ska åka och handla sånt som är nödvändigt och börjar ta slut- typ tandkräm, schampoo osv. Sen ska vi på klädparty hos grannen kl 14.
Har tvätt som ska tvättas (maskinen går för fullt) och en del behövs plockas undan lite här och där.
Kan det kosta så mycket att ha en städerska?! Allvarligt.......

Idag har vi Disney Channel......Annars är det bara Barnkanalen och Nickelodeon, men nu i helgen så har barnen upptäckt att vi har ytterligare en kanal. Så de sitter som klistrade det ena programmet efter det andra. Ganska skönt, men det kommer att bli ramaskri när vi ska åka iväg. Just nu är det Mc Queen, sen är det Robinson Family och så fortsätter det med en massa de vill se. Jag ska passa på att diska och plocka nu när de sitter så snällt....(de har suttit där sen kl 6 imorse...) Shit! Det är ju en FILM som börjar nu......*suck*

Jaja, dags att börja med allt som ska göras.



all by myself.....

Sitter här med datorn i knäet framför tv:n, och får plötsligt en konstig känsla. Jag känner mig ENSAM!
Jag är ju inte ensam....barnen ligger i sina sängar och sover som små prinsar. L ligger och sover i våran säng för han ska gå upp kl 5 för att jobba. Men jag är ensam i alla fall.

Hoppas att känslan är borta när jag vaknar imorgon bitti.
Det här kändes inget kul.....





Härlig lördag

En härlig dag är förbi. Vilket underbart väder, och hur tur hade man inte att man var ledig just den här helgen?!

Jag började dagen med att vara vid spåret kl 8. Började springa men kom bara några hundra meter. Sen var det tvärstopp- av IS.....!

Inte lätt att springa där.....Så jag vände, sprang de få metrarna tillbaka och åkte hem.
Gjorde en fruktsallad och den åt vi till frukost, med grädden som var över när L gjorde tårtan igår. Inte så nyttigt, men gott!

Sen har vi lämnat volvon hos svärmor. Åkte sen till Biltema där vi köpte nya torkare till min bil och annat smått å gott till punton. Slank in på Media Markt och köpte en laddare till min iPod oxå.
Vi har även varit och tittat på bilar hos handlare idag! Hittade en som jag är sugen på....Mitsubishi Lancer Sportback!  Men först har vi en båt att sälja och min bil att fixa och sen sälja. Ska lämna in den hos en verkstad om 2 veckor som även fixar besiktningen.

När vi kom hem så åt vi lunch, sen har jag tvättat bilen och dammsugit den. Den är såå fin nu!
Tänk om man gjorde det lite oftare....*s*

Måste ju bara berätta att vi stannade till vid Statoil och köpte varsin glass, och då trivdes Alvin med att sitta på en liiiten stolpe och titta på bilarna. Vi var vittnen till en nära-ögat-olycka. Det var centimetrar det handlade om, och det var 3 bilar som hade skrikande däck och hängde på tutorna....


Imorgon ska det bli regn.....Jag hoppas att det går fort över.

Natti


leeedig!

Nu har jag ledig helg! När jag kom hem från jobbet idag så var hela familjen ute. Lowe cyklade, Alvin åkte kickboard och L tvättade den nya bilen han köpte idag. En liten stadsbil, Fiat Punto 75, och den var faktiskt fin! Den kommer jag att tycka om att låna *s*. Imorgon ska vi köra volvon till svärmor och ställa in den i hennes garage. Det är ju Lasses pärla, så den går ju inte att göra sig av med! Den ska han ha att fixa med, men den ska ställas av..

I alla fall så började jag att påta i rabatten och sprang med Alvin och hans cykel. Men det gick ju lätt som en plätt så han cyklade själv efter några minuter.

Fick en supergod tårta när jag kom in som det stod "karate" på ,och målat med karamellgelé som ett rött bälte. Sitter i detta nu och dricker rött vin och äter goda kex med ost. Ska träna imorrn, och eftersom det är så härligt vårväder så ska jag springa i spåret istället för löpbandet på gymmet.  Så då kan jag fortsätta med kex och morgondagens lördagsgodis utan dåligt samvete!


Jag älskar vår!

Vilken skillnad på mornarna när det inte är överdragsbrallor, vinterkängor osv som ska kläs på. Vårjacka på idag, gympadojjor och fingervantar. Mitt på dagen hade de inte ens jacka igår och idag blir väl lika varm. I love it!
Jag blev glatt överraskad när jag tittade på klockan och hade lämnat båda barnen. Redan?!?! *s*

Ett annat vårtecken är att det imorse låg en död mus vid trappan. Katten har äntligen lyckats med att fånga en mus. Vårens första- men garanterat inte den sista. Nu kan vi vänta oss möss, småfåglar, skator och snöskator. (heter de så, de bruna stora som alltid hoppar på gräsmattan?)

Nu är det veckans sista arbetsdag. Nu väntar en ledig skön helg som ska tillbringas med familjen. Eller iaf lördagen, för L jobbar ju på söndag- som oftast. Men jag får vara med mina barn, det allra viktigaste!
På söndag är vi bjudna hem till Alvins dagiskompis Felicia på Me and I-party. De är ju även grannar till oss, så det blir ingen lång väg att gå. En bit upp på gatan bara.
Kommer nog inte att handla allt för mycket, då jag igår fick sms att mitt paket från H&M har kommit. Kläder till Lowe. Han växer han oxå- sakta men säkert!

Nu ska jag snart fara iväg till jobbet!
Ha en bra dag!
 

Stolt kille

Lowe har graderat sig på karate! Han var såå lycklig och stolt.......

Så imorgon blir det tårtkalas här hemma. Framsteg ska firas......*s*


envishet

Shit vad jag är envis! Sprang på bandet imorse. Efter 2,5 kilometer kändes det som om jag fått nog, det räcker där. Men ändå så sprang jag lika långt till. På bara vilja, eller ska jag säga envishet? När jag kom till jobbet så utbrast min jobbarkompis "fastnade du i solariet?!" för jag var helt slut, knallröd i ansiktet av ansträngning. Men jag förklarade att jag inte solat idag, bara sprungit som en dåre i en halvmil....*s* På lördag är det dags igen.....Jag är så himla stolt över mig själv!

Kom på nyss att jag ska på en kurs i Arlanda stad den 19 maj. Samma dag som Vårruset, så jag måste kolla upp så jag hinner tillbaka. Det är ju mitt mål och jag vill INTE missa det! Ska kolla med chefen imorrn, men jag borde ju vara hemma till dess att det startar...det är ju kl 19:15.
Såg även att det är ett till lopp i juni. Men jag kommer inte ihåg vilket...ska försöka ta reda på det. Jag är inne i det nu, bara att hänga på medans det är kul!

På lördag är jag ledig. Skönt med ledig helg. Har lovat Alvin att vi ska cykla. Han lärde sig i slutet av september, så när han skulle prova nu efter vintern hade han glömt! Så på´t igen bara. Nu går det fort så kommer han nog ihåg. Men han brås på sin mor- går det emot så skiter han hellre i det än att kämpar på en stund. Sådan mor sådan son.

Apropå söner, så ska Lowe gradera sig på karaten imorgon. Och lyckas han så blir det tårta hemma på fredag.
Jag hoppas att han klarar det galant. Vad stolt han kommer att bli.......Min stora kille!

L hittade roliga grillgubbar på Blocket, kanske skulle vara nåt till sommargrillningarna?

(bilden är alltså tagen från Blocket)

Hahahahahaha