Sexårstrots

Hur hanterar man ett barn på 6½ år som trotsar, ignorerar och gör tvärsemot?

Som tur är så är det tydligen normalt:

6-års krisen

· Krisen handlar om självförtroende och skuld.

· Orsaken till krisen är att barnet tror att "man borde klara sig själv" och att det är det som omgivningen förväntar sig. Barnet har börjat i förskolan och mycket krav ställs. Man ska vara tyst på lektionerna, sitta still... Men det är ju så svårt när man är liten och vill springa omkring och leka.

• Krisen ger uttryck i att barnet har ett starkt tvivel på den egna kapaciteten. Detta gör att sexåringen blir liten igen, så at barnet slipper bli stor.


Föräldrainsats
Ditt barn behöver bekräftelse och försäkran på att det är ok att tycka att det är jobbigt att börja i föskolan. Ge barnet massor med närhet och beröm mycket! Undvik kritik mer än vanligt.

Även här är det viktigt för barnet att de vardagliga rutinerna hålls när allt annat känns lite osäkert och jobbigt.

Under trotsåldrarna ska du ge ditt barn

· Närhet

· Lugn

· Rutiner

• Tillgänglighet


Tänk så här:

· Trotsbarn ska inte fatta för många beslut. De blir trygga om det är du som vuxen som bestämmer, och är säker på dig själv.

· Se till att valmöjligheterna blir begränsade.

· Låt barnet däremot fatta beslut som är enkla och stärker dess jag - till exempel blå eller röd tröja? Du måste inte alltid styra.

· Ge inte efter för trots av rädsla för att vara elak. Förklara lugnt och tydligt varför barnet inte kan bestämma. Var konsekvent, ge dig inte.

· Om barnet får ett raserianfall, krama det tills det lugnat sig (även om det ålar sig och försöker slå sig fri). Kroppskontakt är bra! Stå sedan på dig.

· Låt aldrig mat bli ett maktmedel! Många barn grundlägger ett matkrig i trotsåldern. Men vad du än gör kan du inte vinna den striden. Låt därför lugnet prägla dig. Var odramatisk. Visa att du inte antar utmaningen.

• Föräldrar - håll ihop! Alltid enad front gentemot barnet. Det skapar trygghet och minskar utrymmet för dubbla signaler. Samarbeta mera!

Tur att internet finns där man kan hitta en himlans massa tips och information.....
Och det sitter jag och gör på självaste nyårsafton, men det var just idag som jag behövde det!


Nyårsafton

Idag har det  varit en bra dag. Jobbade mellan 10-13:30. Fick en stor godispåse av Johan och två konor som jag skulle komplettera med hemma. Mycket snällt.
När jag kom hem så åt vi lite mat och sen åkte vi ner till skridskobanan och killarna åkte skridskor. De var riktigt duktiga! Alvin som inte åkt tidigare blev väldigt bra på en kvart. (vi försökte i fjol men han blev förbannad och vägrade åka resten av vintern....envis som sin far ;-))


Lowe iklädd Nike-skridskor, rutiga termobrallor, brun jacka, varma vantar och Sveamössa, samt Jofahjälm. *s*


Även Alvin är iklädd Nike-skridskor, Reima-overall, Fixvantar och rånarluva. Till det en skatehjälm med flames.


Till slut blir man trött i fötterna.....

Snart kommer syrran och ska låna våra klapp-stolar och våran dubbelbryggare. De har mycket att stå i tills imorron när Jocke fyller 30 år. De ska som oss fira nyår i hemmets lugna vrå. Första året som vi firar ensamma (förutom när Alvin var nyfödd och sjuk) och det ska bli så skönt. Det blir tacos sen och kl 19 ska vi smälla raketer med barnen och Andy och hans familj ska smälla med oss.


Måste bara peppa Åsa oxå som ska sluta röka idag, kl 24:00!!!
Heja Åsa, du fixar det! Du blir finare i hyn, luktar mycket godare och får schyssta gaddar!
Heja heja heja!
Sen har du ju en rejäl morot från chefen oxå.......*mutter* ;-)

Imorgon är det som sagt 30-års kalas och skridskoåkning som står på schemat!

Jag önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR med nya möjligheter!!!!!!!

Själv så hoppas jag på en del förändringar.....men de håller jag för mig själv.


naiv

Jag tycker inte om Bingolotto. Varför spelar man det idiotiska spelet? Är man så dum att man tror att man vinner?

Ja......jag är lika naiv som ett barn ibland. Varför skulle det inte kunna vara MIN tur att vinna nån gång?
Och lika besviken blir jag när jag sitter vinstlös. Usch vad dum jag är. Men nåt som är skönt är att det är tusentals lika många naiva människor som är precis som jag! *ler*

Imorgon jobbar jag. Tror inte att det blir särskilt stor handel.....Jag slutar kl 14 och då ska jag hem och åka skridskor med min familj. Årets första åk. Vet inte riktigt vart alla grillor är, så L får leta i förrådet imorrn.
Nu ska jag hämta in posten och sen ta en dusch innan jag kryper ner i min säng.

Näst sista dagen på 2008.........

Bingolotto

Jag spelar bingolotto, igen! Det är ju miljonlotto idag, och eftersom jag ska till Mexico nån gång så tänkte jag att jag kanske kunde vinna lite pengar.......*s* Jag hatar att jag är så envis, vill jag nåt så ska det ske på en gång! Bums!
Men det dröjer nog några år innan jag kommer dit. Men det gör inget. Då har jag ju mitt roliga kvar.

L slutade tidigare idag, kl 14, och hämtade barnen. Lowe åkte till Ikea med sin fröken och två barn till. Där bjöd hon barnen på fika. Supersnällt!

Nu börjar snart bingon igen!
Tjing!

Och håll tummarna att jag vinner!

Jag har dubbellott!

*förhoppningsfull*


samvete

Nu har jag lämnat barnen och hunnit hem en kortis innan jag ska hämta Åsa. På Alvins dagis var det 3 stycken barn, inklusive honom, De andra två barnen kände jag inte igen och de var mindre. På fritids var det bara Lowe. Fröken (som varken jag eller Lowe heller aldrig sett förut) hade väntat sedan halv sju på två andra barn som inte dykt upp. Så det kanske bara blir Lowe där idag, ensam, till kl 16:30. Snacka om att man får dåligt samvete.
Jag önskar att jag hade arbetstider som var "normala" så att mina barn slapp sitta i kläm. Vara ensamma med okända människor........ Fy faaan.

Goda Nyheter

Han är inte sjuk!! Jippieee, han ÄR inte sjuk!!!!
Jag var själv illamående när jag la mig igår kväll, och när jag vaknade satt det fortfarande i. Men det kan bero på att jag problem med magen, Jag kan äta massor, men man måste visst gå på toa emellanåt oxå......och det har jag missat ibland, ganska ofta. Jag funkar väl inte som jag ska. Jag gissar att Lowe har fått en del av mina magproblem.
Hur som helst så är han frisk, och det är ju underbart.
Imorgon är det nyårsafton. Jag jobbar till 14, och det gör inte ett smack. Vi har för en gångs skull inte bokat in nåt och det känns skönt. Bara familjen, god mat och raketer.

Apropå raketer så var L ute för nån dag sen med barnen och skulle smälla några små "bin". När de kom in var L så himla stolt och sa att det här kommer barnen att komma ihåg! Deras coola pappa med raketer. Det bästa var att Lowe kom strax efter och sa " pappa, du verkar inte ha nån koll på raketerna..." *asg* Snacka om att se annorlunda på saken!

Nu ska jag snart lämna barnen på dagis/fritids och sen bär det av till jobbet. Är fortfarande trött på människor, men jag hoppas att det går över snart. Har nog kommit in i en svacka........

Håll tummarna!

Håll tummarna hårt nu, för Lowe vaknade till knappt efter en timme efter han somnat, och spydde!!! Han stod vid toaletten och bara svalde och svalde och försökte prata emellan...Sen kom det! Stackaren sa att han inte visste att det skulle bli så här....och gubben, det kan man inte veta i förväg. Men efter erfarenhet så vet vi att han har en känslig mage. Äter han för inpå han ska sova så spyr han. Äter han för mycket godsaker så spyr han. Äter han pyttipanna så spyr han. Ja, som sagt är han känslig. Idag har han ätit en hel del kakor och choklad hos Johanna, sen McD och när han kom till moster ville han inte äta för han hade ont i magen. Låter misstänkt.
Jag ska oxå gå och lägga mig nu, för jag mår lite illa. Psykiskt, jag vet. Spyr nån så mår jag illa. Tror att alla baciller bara rusar mot mig för att däcka mig. Men nu så är det nog ingen fara, det märker vi nog snart i så fall.

Håll tummarna!!!!

Semester

Jag nämnde tidigare att jag börjat titta lite smått på lämpliga semstermål till sommaren. Som vanligt så hittar jag saker som alltid är så jädrans dyra. Jag började med Grekland.......och just nu så har jag hamnat i paradiset



MEXICO!!!

Jag skiter i om jag är flygrädd, kan jag nångång åka dit så gör jag det! Men just det här var lite saftigt.....Fem *-igt hotell, all inclusive......tja strax över 100 000:- för familjen i två veckor. Småpotatis *harkel*. Och då ska man dessutom åka om typ en månad- är inte det på gränsen till "sista minuten"- så då borde det väl vara liiite billigare? (please?)
När jag hittade det här så gick jag in på Postkodsmiljonärssidan och kollade mina vinster, men tyvärr hade jag inte vunnit nåt där heller. (jag vinner aldrig nåt större på spel och lotter, men likt förbannat så tror jag att det snart är min tur...)
Det får väl bli Grekland ändå........*suck*
Thailand skulle jag gärna vilja se, men dit vill jag inte flyga. Alldeles förlång flygtid. Men MEXICO! Okej´rå! Skiter i flygtiden, ge mig ett knockoutpiller. Nån gång ska jag dit. Det lovar jag!

Limpan

Vilken söt hund! Lilla Limpan! Johannas hundvalp Limpan är bara 9 veckor, en blandras mellan Rottis och Labbe. Och den kommer att bli STOR! Just nu så delar Johanna och hennes Gabbe på en enrummare med kök, och mina ungar ville hoppa i sängen som stod i köket. Jag sa till dom att där sover ju Johanna och Gabbe. Lowe reagerade direkt: "vänta nu.....mamma, är dom gifta?"  Det låter så roligt när barn kläcker ur sig såna spontana saker. Skulle ju ha tagit kort på Limpan, men glömde kameran......

Efter besöket så åkte vi till McD och köpte med oss mat hem, Sen snabbt iväg med ungarna till syrran och iväg till kiropraktorn. Han var tyvärr så himla förkyld att jag bara fick massage idag av massösen. Vad synd....*fniss*.

Jag som ville åka och titta på diskmaskinen nu när jag kom hem, men L är så förkyld. Han vill vara hemma och lägga sig lika tidigt som igår. Hur kul är det på en skala!?!?!
Jag hoppas att det är något bra på tv idag, så jag har nåt att roa mig med.

Imorgon är det dags för jobb igen. Jag vill gärna tro att det är vettigare människor som är ute och handlar nu, men tyvärr så var det visst en incident på jobbet idag mellan två kvinnor som ville ha samma ljusstake....? Ska höra med Åsa sen vad som hände egentligen. Människor är riktigt dumma i huvudet ibland! Jag får bara bekräftelse på det hela tiden.....



kladdkaka och diskmaskin

Godmorgon kära vänner!
Jag skrev inte mera igår som jag hade tänkt, för jag .......eh.........åt för mycket.
Jag gjorde en dubbel sats kladdkaka för jag hade ingen vanlig form. Och när den kakan var färdig så åt jag upp nästan halva (alltså en vanlig normal kladdkaka- en HEL vanlig kladdkaka!). Sen gjorde jag middag till familjen, korv och makaroner, och åt även det. Så när Alvin la sig klockan 19 så fick han ligga i min säng och jag låg brevid- illamående och spyfärdig. Så typiskt mig, ögat vill mer än vad kroppen kan klara av.

Sen gick jag upp en stund igen för att vara social med L, men han somnade kl 21. (skitkul) Så jag satte mig vid datorn och skulle blogga lite, men då var det fel på uppkopplingen. Så jag gick oxå och la mig, men lyssnade på min iPod och skrev lite i filofaxen. Och då hittade jag tiden som jag ska vara hos kiropraktorn! Vilken lycka! Jag hade inte en susning, men nu vet jag. Kl 14:45 *pip*. Syrran tar barnen en stund då. Vad bra!

Sen fick jag reklam idag. Jag har ju velat ha en diskmaskin sen våran förra gick sönder. Men L är emot det, för han tycker att det är mycket bättre utan. (han tycker att all disk blir stående i maskinen när den är ren, och det är ett irritationsmoment. Och visst är det skittråkigt att plocka in i skåpen......men det är skittråkigt att diska för hand oxå!)
Och NU såg jag en jag vill ha!! Jag ringde L på jobbet.
Jag: heeeeej
Han: hej. Vad vill du köpa nu? (han hör på nåt konstigt sätt på mitt tonfall)
Jag: en diskmaskin......eh.....det är rea.....
Och vi kom fram till att han ska titta på bladet när han kommer hem från jobbet så kanske vi kan köpa den. Jippiee!
Och samtidigt så kom vi fram till att han skulle åka och köpa en pulsklocka med varvräknare osv till syrrans kille som fyller 30 på nyårsdagen. (ja, hon gjorde ett klipp då han fyller 30 och hon 38 *s*)

Bara några dagar kvar på det här året. Jag har inget nyårslöfte som ska hållas, men jag ska försöka att ta tag i att ta hand om mig själv. Träningen ska tas upp ordentligt nu. Och jag ska försöka att inte äta så mycket sött. Jag ska inte röka. Men nåt glas (eller en flaska) vin då och då är helt ok. Börjar redan i februari på våran roliga kryssning med Milla och Fredrik. Jag ser verkligen fram emot den. Kanske en karaoke, Milla?!! *s*

Nu ska jag göra mig iordning för besöket hos Johanna!


gottesugen

Ååååå, vad jag är sötsugen!! Funderar på att göra en kladdkaka, men sen kollade jag precis klockan och kanske ska göra nån mat först. Vi åt kassler, ris och sås till lunch och det var supergott. Känns liiite tidigt att laga mat igen 3 timmar senare......

Idag har vi handlat ännu mera raketer till nyårsafton, tittat på Siba och handlat på Coop. (pensionärernas mekka) Vilka hemska människor det finns. En man gick in till kassan vid Bygg-ingången. "måste jag stå i kö för att lämna tillbaka en grej?" Tjejen i kassan svarar att han måste gå till kundtjänsten. "VA, ska jag gå UTE! Runt allt!?!?!?!" Tjejen svarar att har han kvittot med sig kan han gå igenom stormarknaden.....Mannen såg alldeles chockad och surmulen ut. Och som han blängde på kassörskan sen!!!  Hans sätt och uppsyn fick mig sur, igen. Jag sa till L att " där ser du, bara idioter!" Är så trött på såna människor, för tyvärr är en ganska stor procent just såna som man möter på jobbet varje dag. *suck*

Jag ska försöka förtränga allt sånt nu, för jag har ytterligare en ledig dag kvar. Och den ska jag försöka njuta av och bara vara med mina barn och vänner.


*tar ett djupt andetag och blåser uuuuuuuuuut*


Johanna och jag

Å vad skojigt! Imorgon ska jag och barnen hälsa på min kära vän Johanna, och träffa hennes lilla hundvalp. Vi ses inte så himla ofta, så det ser jag fram emot! Tänk förr i tiden, då hängde vi ihop varenda minut- och sågs vi inte så pratade vi i telefon. (även om vi skiljdes åt 5 minuter tidigare) Det var tider det! Vi har gjort mycket bus tillsammans......en del är fortfarande inte officiellt, och en del är preskiberat. *asg*.
Johanna, du har betytt (och betyder fortfarande) massvis i mitt liv!!!!!!

Imorgon ska jag även till kiropraktorn. Tror att det är en kombinationstid med massage oxå. Ska försöka få nån att passa barnen under tiden. Det går bra att ha 1 med sig, men inte 2. Då blir det pannkaka. Ska kolla med syrran eller pappa om de har tid över.

Har förresten börjat titta lite smått på semesterplaner till sommaren. Kanske blir det Grekland....Kikade lite på Santorini och Ios. Vi får se vart vi hamnar. Nånstans ska vi iaf. (var inne på Gotland ett tag för att jag är så flygrädd *s*)
Men den här gången ska vi vara borta 2 veckor, för en är alldeles för lite. Man hinner ju precis slå sig ner så ska man packa och åka hem igen.....


Nu kommer L snart hem från jobbet. Då ska vi hitta på nåt, hela familjen. Sen är det ju speldags!


host host

Shit vad jag har sovit illa inatt. Alvin har legat brevid mig och hostat konstant. Gav honom Ventoline när han la sig, och sen på tidiga morgonkvisten vid 4. Så himla synd om honom! Gav honom kläder som han skulle ta på sig nu, och han tyckte att det var så skönt!


POLO!!! Så himla skönt när man har ont i halsen. (Han ser ju inte så lycklig ut på bilden, men det är för att jag ropade på honom så han missade lite på Barnkanalen.) Ska åka till apoteket sen och se om de har nåt som funkar. Ventoline är ju skit, har aldrig funkat på barnen.

Ska ta och göra lite frukost, nu är det lagom tid. Vörtlimpa med russin, rökt saltrulle och o´boy!


Blaj

Å så himla skönt att vara ledig i 2 dagar framåt.
Jag skulle passa så bra som lyxig hemmafru. Med ett kontokort som det bara var att shoppa på, obegränsat. (räkningen ser jag självklart inte ryken av....) Man måste ju ha nåt att göra på dagarna när barnen är i skolan, så fika och shopping blir väl hobbysarna.

Äsch, man ska inte klaga. Jag har det bra (fast jag får betala mina räkningar själv). Jag har ett eget hem, ett fint hus med stor trädgård till barnen. Jag har en man (som oftast är bra att ha, inte alltid, men ofta), bil, arbete med ok lön.......och underbara barn! Idag var jag in på Thulins och de har ju en bedårande liten Svea-jacka i stl bebis. Jag sa att " ska man behöva skaffa en liten till för att få köpa en sån?" Och visst vore det mysigt, men vilket JOBB! Men så mycket man får igen av en liten (som allt för fort blir stor). Men vi har fyllt våran kvot med barn, annars får jag byta karl. Det är säkert typiskt kvinns, att alltid ha en liten längtan efter en bebis. Att snusa på, att gosa med och att kånka på.
Särskilt när man ser dessa underbara små minikläder!

Jag är så himla trött nu att jag bara blajjar. Imorgon jobbar L från kl 6. Hoppas att barnen är tröttmössor och sover länge. I alla fall till 7. Det är länge. För att vara dom. Ser fram emot två trötta tonårskillar så småningom. Då ska de får igen, kl 6 på morron. *hehehe* 

Plutten

Alvin är minsann inte pigg. Han bad om att få lägga sig strax efter kl 18, och nu sover spjuvern i min säng.
Jag hoppas att han vaknar upp piggare och kryare, så han orkar med en söndag med tv-spel och film. För imorgon är det söndag. Och på söndagar, då spelar vi PS2 och X-box. SÅ det sa! (och när det är jul....)
Igår när barnen hade lagt sig så fortsatte jag spela Wall.E. Och när jag tänkte att det var för taskigt att spela för långt fram i banorna så spelade jag och brorsan hockey-turnering på PS2. Idag hade jag problem att få upp växel ur kassorna på jobbet,  pga muskelvärk i handen och underarmen. Man är inte van att spela så mycket, juh!

Jag ska snart sätta mig och glo på tv. Har en undervåning kvar på en Aladdin-ask som jag tänkte trycka i mig, Hoppas att L inte är allt för sugen, för då får jag mera själv! *fniss* Han har bättre karaktär, jag har ingen alls. Ge mig godis, kakor, bullar, you name it- och jag äter! För det är gott! Jag kan inte motstå, och jag vill nog inte ens motstå.
Måste komma igång med träningen igen!

Börje, sparka Åsa i arslet och kasta med en kasse med träningskläder!
(ja hon har berättat att du läser min blogg. Och det får du.)


Häxan Surtant



Idag har jag varit sur. Inte av nån speciell anledning, bara allmänt tjurig. Jobbade mellan 10-16 och folk är så giriga och frågar så himla dumma frågor. Fattar de ingenting?!?! Jag skulle gärna vilja vara som Häxan Surtant och bara fräsa ifrån och ge dom dumma jävlarna en avhyvling. Usch vad jobbigt att vara så sur......Tur att det inte är så ofta jag känner så!

När jag kom hem nu så hade L och barnen handlat raketer till nyår, Lowe berättade att några av raketerna kommer att jaga pappa när han tänder dom. "Men är inte det farligt?" frågade jag då, och gissa vad ungen säger?
"äsch, han får ju bara lite brännskador..." Sexåringen har talat!

Tittade i kylen. Fanns ju nästan ingen mat alls! Så jag tog med mig Lowe till Ica och handlade en massa basvaror. (kassler med sås och ris imorgon *mums*) När vi kom ut från affären så har vi ju Dinos pizzeria mittemot, så vi gick dit och beställde en kebabtallrik till lilla mamsen. *ler stort* Barnen hade ju ätit på McD innan, men ändå så var det dom som åt upp det sista på kebaben.....

Alvin är inte kry. Han hostar oavbrutet och är rosig om kinderna. Får hålla honom inne imorgon och trycka i honom te. Tur att han tycker det är gott. Men jag fattar inte att det fortfarande är han som får all skit som sätter sig på halsen. Han har ju inga halsmandlar eller polyper kvar!?!? Men man ska ju inte förstå sig på allt här i världen. (som varför alla stans penionärer ska handla hos mig på jobbet, när det finns en massa unga fräscha trevliga människor som kan göra det istället!)

//Häxan Surtant Lundin

annandagsmorgon

Klockan är nio på morgonen och jag sitter å äter min frukost, 2 skinkmackor och ett glas must. Jag som inte ens brukar äta frukost, men efter all julmat så vaknar jag döhungrig! Barnen har precis satt sig och börjat titta på Wall.E-filmen igen. Den var helt ok. Ganska rolig emellanåt.
L skulle egentligen ha jobbat några timmar idag, men tyvärr har hans fru smittat honom med halsont och annat mysigt. Barnen har börjat snora och nysa lite, så jag har nog lyckats där oxå. Men de är lika pigga ändå, däremot L ligger som en utslagen säl i sängen. Själv så mår jag ok, förutom att jag fått lite halsont igen, men vem klagar? Jag vet snart inget annat än att ha ont eller snor.......(nice, va?)

Idag ska vi på bio! Ska ner å trängas med alla dårar som ska fynda på rean. Men jag ska inte shoppa. Ner, kolla på film, åka hem. Parkerar på jobbet så slipper jag köerna i parkeringshuset oxå. Så himla smart!

Å, nu blev jag partysugen!! Lyssnar på just dance från Absolute Kidz skivan. Tänk vad man kan ryckas upp av musik! Och ner oxå, om det är en deprimerad sång, men den här är P.A.R.T.Y!!!!!!!
Får ragga upp (vänta lite nu, låt mig få skriva klart innan ni får ideér....) några schyssta brudar att festa med. Karlarna får vara hemma och ta hand om barnen. Släpp morsorna lös, det är vinter!

air hockey

Ja, nu har man spelat spel så man nästan storknar....*s* Vi har haft Air hockey-turnering, och nu spelar killarna PS2. De fick flera spel till PS2- Wall.E, Sonic & Snowboard. Och filmer har vi tittat på. Wall.E och Kung Fu Panda och Shreks julfilm, De var väldigt intresserade av reklamen av Madagaskar 2, så jag hoppas att de blir glada imorrn när jag överraskar med bio på just den filmen.

Lowe spelar mot sin morbror


Lowe och Alvin

Jag gav bort ett duschmunstycke med LED-lampor i till L. Testade den idag, och den var ju ascool!
Lyste upp hela duschen, så det var jättebehagligt att duscha med taklampan släckt. Jag föredrog lila/rosa färg och Lowe och brorsan ville ha grön. ( lamporna ändrar färg efter temperatur och jag hade allt så varmare än de andra)
Vill man ha annan färg så får man frysa arslet av sig eller skålla sig.......

Bara ledigt imorgon, sen är det arbete igen. Varför går dagarna så himla fort???


umgänge

Nu har vi tittat på Wall.E. Barnen är lugnare nu och maten är i ugnen. Alvin har tagit fram sitt nya spel "På piratäventyr" som vi ska spela nu.  Imorse spelade vi "Den försvunna diamanten" som Lowe fick igår. Man tar sig alldeles för lite tid att spela spel med barnen, men nu jädrans ska det bli ordning på det. Jag vill att de ska komma ihåg att vi gjorde roliga saker tillsammans hemma. Att vi tog oss tid att umgås.

Nu ska jag umgås!

Efter solsken kommer regn

Känns lite så just nu, för den sista timmen har mina barn förvandlats till monster som bara bråkar hela tiden. Vilket spel ska de spela? Vem ska börja? Men nu har ju brorsan spelat längre än MIG!! Meh??!! *suck*
Tårarna avlöser varandra och rösterna är i falsett, dramatiska kastningar med kroppen i soffan, slit i håret......

Kan någon ta mig härifrån? Snälla?

När min sömntuta till bror vaknar så ska vi ta och titta på Wall.E i biorummet. Kanske blir det lite bättre humör på barnen då. Kanske är det alla spänningar och förväntningar som släppt efter gårdagen, så de blir odrägliga istället....? Ja jag vet inte! Eller så är det bara vanlig hederlig syskonkärlek *s*. (been there.....)

Farmor ringde just och bad mig att sätta på tv:n, för det är Emil i Lönneberga. Och Alvin var ju såååå lik Ida! Bara klipp av henne håret så är det Alvin, sa hon. Och ja, för en gångs skull så har hon kanske nån poäng ;-) Vad lustigt!

Dags att dra upp brorsan ur sängen.......

Juldagen

Lite bilder från julfirandet

julmusik


Väntar på Kalle


Lasse Kronér


tomteverksta´n


GODIS!!!


Alvin  och plast-morfar


vem kommer här?!?!


nyfikna pojkar


lille Adrian hos tomten


Yes, jag fick det!!!


Och jag fick den här!!!!!! Jippie!!!!!!!!


Sing Star- brorsan och syrran kör battle


Lowe -ser väldigt pigg ut (kl 16)


Jag ser väldigt trött ut (kl 2 på natten)


Brorsan ligger fortfarande och sover. Barnen spelar sina nya PS2-spel och jag sitter här med min iPod. Idag blir det lugnt. Lär väl äta en massa mat idag oxå eftersom det blev en del över. De andra åt julmat till frukost oxå, men jag bröt trenden och åt fil å flingor....Även om julmat är gott så finns det en gräns hur mycket man kan äta per dag.

Ha en fortsatt trevlig julhelg!


Julafton- och det har kommit vit härlig snö!

Vi har redan hunnit avnjuta en grötfrukost med mina syskon och pappa, med alla respektiv och barn.
Klockan 16 kommer mamma och syrran med familjer (brorsan har jag kvar här) och L´s mamma och hans ena bror. Ska bli så gott med julmat. Jag handlade för strax över 800:- igår, men behövde bara betala 80:-. Synd nog hade L hunnit handla all julmat, men jag fick ju ett presentkort på mat på 750:- på jobbet. Handlade extra ostar och sen "vanlig mat", sånt som behövs helt enkelt.

Nu tittar barnen på Ronja Rövardotter på tv:n. Brorsan slår in sina paket och L kom precis innanför dörren efter ett besök på affären. Nu ska vi fixa den andra julskinkan, så den hinner blir färdig. Lite pyssel att stå i.

Jag kanske lägger in bilder senare, vi får se om jag kommer ihåg att ta kort.

GOD JUL!

Nytt försök med granbilden

Jaja, jag fattar! Men jag varnade att jag inte är den bästaste fotografen.....*s*
Nu har jag gjort ett nytt försök.

This is my tree:


Barnen ska pynta den imorgon bitti med sina egenhändigt gjorda pynt. Nästa år ska jag köpa en ny gran. Den här har blivit lite tuffsig och lutar litegrann.

Jag väntar på att min bror ska komma och banka på dörren. Han är alltid sen med att köpa julklappar, så han skulle fixa alla idag! Men kommer han inte inom en timme så blir jag orolig, för han svarar inte på mobilen. Han åker ju bil från Stockholm och det är underkylt och mörkt...(nu låter jag nästan som morsan *s*)

Jag önskar er alla en underbar, lugn, skön fridfull jul!!!!!!!!

KRAAAAAAAAAM


Dagen före julafton!

Å, nu ser jag lite fram emot morgondagen. Brorsan kommer ikväll och ska ta med sig några av sina Singstar-skivor. Men sången gör vi inte ikväll, för ikväll ska vi spela bingolotto. Det är ju uppesittarkväll! (egentligen är det inte så roligt, men själva lugnet med lite glögg innan julaftonens intensivitet.....) En ganska skön och avkopplande tradition........
Men först ska jag jobba! En sak i taget.

Nu kommer bilden på granen. Jag är inte den bästaste fotografen, men jag försöker ju iaf. Först blev bilden helt ljus så man inte såg  lamporna i den, och den andra för mörk. Men den här blev den bättre av dom. Varsågod, Milla: this ones for you!



Nu måste jag snart kila med barnen till dagis/fritids!!!!

Hej svejs, och stressa inte ihjäl er idag!

Här är jag!

Jag har varit så himla duktig idag! Slutade klockan 18, och då sprang jag och Åsa runt och letade present till våran chef. Vi har beställt presenter sedan tidigare, men de var inte färdiga än. De ska vi hämta imorron på lunchen. (stress stress)
Sen har jag dammsugit huset, kånkat fram granen (ja, Milla. Jag ska ta kort på den sen *s*), och beställt biobiljetter till mig och barnen och brorsan på annandagen. Ska inte berätta för barnen att de ska på bio, det är en överraskning. Var inne på chihuahua, men bokade nu biljetter till


Kommer nog att bli skoj! Jag gillar tecknat lika mycket som ungarna. Tur att man har dom så man har en ursäkt ;-)



Imorgon kommer brorsan hit. Lowe har ju genomskådat honom som tomte (tack vare hans hål i öronen) och sa idag att han visste varför morbror Patrik kommer dagen innan julafton, för att han ska ju kolla om vi är snälla!! (såklart, annars får vi inga klappar) *asg* Tänk vad roliga barn är.
Förutom nu ikväll när jag hade lagt Lowe i sin säng och jag börjat dammsuga. Då skriker han att han har kräkts!!! Jag hinner tänka på problemet att vabba dagen före julafton! Ska han smitta oss alla till jul!?!?! Ja ni vet.......
Men det kom fram att han satt fingrarna i halsen med flit, för att testa lite....Va fan!!! Jädrans unge att skrämmas så!!
Well well, nu var det ju inget farligt. Men lite sur blev jag allt.

En endaste dag kvar att jobba. Hoppas att dagen går fort! Jag vill hem, mysa och titta på uppesittarkvällen. (jag vet att det inte är coolt, men det är faktiskt tradition!) Bära fram alla paket när barnen somnat. Äta gosaker.....

Nu kanske julstämningen snart infinner sig. Just nu är den inte här. Ska nog glo lite till på granen. Locka lite.....


4:e advent

Har jobbat idag. Fick sluta kl 15 redan (en timme innan stängning) och rusade iväg och lämnade tillbaks en klänning jag köpt. Shoppade i racerfart en top till mig, 2 till Lowe och en till Alvin och provade 5 par skor -på 30 minuter!!! Jag måste vara stans snabbaste!
När jag kom hem så höll L på att klippa barnen. Nu är de julfina ;-). Jag själv fick äran att städa hallen och köket. Imorgon kväll när jag kommer hem så ska jag städa vardagsrummet, sovrummet, barnens rum och toaletten. *suck* Jag som trodde jag skulle slippa..... Men L städar nedervåningen. Och fixar all (och då menar jag verkligen ALL) julmat. Tänk vilken tur att jag hittade en karl som kan fixa käk. *fniss*
2 dagar kvar. Jag ser fram emot självaste julafton, men ser ännu mera fram emot dagarna efter. Det är ett skönare lugn då och bara slappa. Eftersom alla ska fira hemma hos oss så får man ju passa upp lite, men det är ändå skönt att vara hemma. Barnen kan lägga sig när de är trötta och har alla sina saker att sysselsätta sig med. Och mera lär det ju bli......

Nu ska jag ta mig en skinkmacka. L har fixat ena julskinkan idag! Jädrans vad jag ska njuta! Jag älskar julskinka! Give it to me, plenty!

Fy mig!

Å, jag är ganska trött nu. Har slagit in en himlans massa julklappar till alla möjliga människor. Det blir ganska intensivt när alla kommer på samtidigt att det snart är jul. Men jag ska inte klaga. Dagarna går ju i racerfart när det är så här.
På självaste julafton ska jag ha sovmorgon, innan pappa och hans sambo kommer till oss på tomtegrötfrukost.
(men konstigt nog när man får sova, så vaknar man pigg som en mört kl 7.....varför är det så?)
Jag har några få klappar kvar att köpa till Alvin. Och kanske några tröjor till Lowe, det behöver han.

Är fortarande snorig som en ...jag vet inte vad! Vart kommer allt snusk ifrån?!?!  Vill bli frisk nu!!! Jag skyller fortfarande på alla pensionärer! *morr* Idag hade jag en gubbe som stod vid kassan och en snordroppe hänger ur näsan. Då kan jag ju inte sluta titta, för man undrar ju hur länge den ska hänga kvar. Och vips, så rasade den ner på kassadisken. (som vanligt, bläääää). Och sen kommer nästa kund och ställer sin väska där, eller lägger sina handskar. Inte undra på att folk blir sjuka!! Och så skyller alla på barnen......(inte för att de är oskyldiga, men gamlingar bidrar minst lika mycket med baciller)

Igår köpte jag en Geisha-godisask som jag tänkte ge till min pappa på julafton. Vi ger ju inte varande julklappar, men man vill ju ge något. Men på kvällen så åt jag upp nästan allt.....Ni ser, jag är en riktig godisråtta som äter upp allt jag bakat på samma dag, äter upp allt godis på en kväll (även om jag till slut blir illamående) och till och med det som jag har tänkt att ge bort! Fy mig!

Dan före dan före dan före dan före dan

Bara 5 dagar kvar till julafton!! Eller ja, snart är det ju bara 4...... Jag hoppas verkligen att jag varit snäll i år. Men jag tycker att jag alltid är snäll. Beror väl på vem man frågar, kanske.
Julhandeln har kommit igång så smått, men de flesta handlar nog på måndag-tisdag, kanske imorron oxå. Jag jobbar alla dagar fram till jul. Skulle gärna varit ledig i helgen. Men eftersom alla ska fira jul hemma hos oss iår så måste det ju städas, och det kan ju L få göra då. Och då tycker jag att det är bättre att jobba *s*. Ska jag vara ärlig så är han mera noggrann än mig. Jag har ett bra motto:

hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete

och nej, jag är ingen lortgris. Tycker bara att det är supertråkigt att städa!

L åkte och storhandlade nu när jag kom hem vid halv åtta. Jag som hade handlat glögg för att mysa lite i soffan....Men det kan jag ju göra ändå. Jaaa, va mysigt! Ska genast värma på glöggen och traska in till tv:n.
Har överraskat lite tills han kommer hem då jag och Lowe satte upp en girlang med led-lampor med granris på verandan. Det blev jättefint.



Fast egentligen ser det mera ut så här:



Nä jag sa ju att jag skulle ha glögg!!
Trevlig kväll!

våld

Jag har en kusin som fått stå ut så jävla mycket skit. Jag har gråtit när jag läst om allt hon fått utstå av sitt ex. Hon har haft mailkontakt med en journalist och denna har skrivit om min kusin på sin blogg. Det här är den hemska berättelsen om min kusin, Sussies, liv. http://charlotteanytime.blogspot.com/2008/12/meeen-hhh.html

Jag hoppas att den berör och får människor att vakna upp och hjälpa utsatta kvinnor i sitt hem!
Det värsta av allt, är att jag inget visste. Vi bor ju i olika städer, så jag kunde inget se eller göra.
Jag är så hemkt ledsen, Susanne.........

dessa kedjebrev....

Jag fick ett idag, som jag faktiskt inte vågade strunta i....*s*
Kolla in



En riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!

Tillönskas alla vackra kvinnor.     
   
   
  Detta vågar man ju inte strunta i att skicka vidare, eller  hur?    
   

 Hej vackra dam
  Det här en  skål.... till oss...  till de män som  har oss,  och förlorarna  som hade oss,  och de lyckliga  människor som kommer att möta oss!!    Sänd detta brev  till 10 vackra kvinnor, inklusive den som skickat det till  dig!!!    Du har blivit  vald. Du är ansedd som en av de 10 vackraste kvinnorna i min  lista över väninnor.  När du har  blivit vald, måste också du välja de 10 vackraste damerna i din  bekantskapskrets.  Om du blir  utvald igen, vet du att du är RIKTIGT snygg. Om du däremot bryter  kedjan kommer du  vara motsatsen i minst 10 år.    Så välj 10 av  dina väninnor och låt dem få veta att de är något extra. 




Hur vågar man att INTE skicka vidare ett sånt här brev, för tänk OM det är sant?! Att man blir riktigt ful i 10 år!!!

Nä, det där skickade jag faktiskt vidare, må ni tro. 

tomte/tomta

Vi har varit ner på stan nu på kvällen och skulle in på Claes Ohlson. Jag såg på håll en tomte som gick in vid Global Living, så barnen sprang ditåt i förväg för att kika. När vi kommer fram så kommer tomten precis ut igen och Alvin skriker "Heeeeeeeej!" och tomten svarar hej tillbaka, med en ljus tjejröst (!). Så L säger " vilken ljus röst tomten har..:" och skrattar. Sen tar tomten upp en mobil och börjar ringa. Det såg så himla komiskt ut. Men det bästa var när vi kom ut från affärn igen, då går hon omkring och lyfter på skägget för att kunna stoppa in ciggen i mun! *asg* Jag fick mig ett riktigt gott skratt. Och vilket fint budskap till alla barn: Tomten är en skäggig kvinna som röker!

Själva skolavslutningen var jättefin. Barnen gick klassvis till skolgården i mörkret med sin fröken som bar en fackla. Lite tal av rektorn (hörde inte alls vad han sa) och en tomtekör som sjöng lite julsånger. Sen fick alla gå till sina klassrum och barnen fick varsitt julkort och skulle krama fröken. Men inte Lowe, inte! Han röck åt sig kortet och vände på klacken. Och ändå så kom det fram att ett barn hade önskat sig en burk med pussar, och då sa flera i klassen "det var Lowe" och då blev han generad och sa att han skojade....*s* Så typiskt min lille casanova. Hans stora kärlek Hanna som är dubbelt så gammal (hon går i 6:an) kom dit och de kramades en stund. Så söta så!

*snörvel*

Å vad det svider runt näsan!!! Jag hatar det här.....*snörvel*. Jag tror inte att det är barnen som smittar mig (för de är hur friska som helst) utan det är nog alla äckliga pensionärer på jobbet som hostar å nyser i näven innan de gräver upp sina pengar och ger dom till mig. *blääää* De hostar rakt ut utan att hålla för munnen, och har rinnande snor som hänger utan att de märker det själva. Och sen får jag dras med skiten. Tack för det!

Nu har jag gått å snålat senaste veckan för att lönen verkligen tagit slut. Idag när jag är ledig så ringer min chef (som vet hur jag handskas med mina egna pengar) och frågar om jag vill ha ett förskott på 10 papp imorgon. Ja tack! Resten får jag på måndag. Vad bra! Då kan jag börja shoppa igen *s*. Men jag vet...jag ska ta det lugnt, inte handla för mycket onödigt osv. Men grejen är att jag inte tycker att jag handlar onödiga saker.....Jag har som tur är oftast Åsa med mig på lunchen som stoppar mig "Pernilla, behöver du verkligen det där? Jag tycker du ska vänta."  Och jag vet inte om jag sagt det rakt ut förut, men Åsa, jag är så himla tacksam att du är mitt andra samvete! Love you! *smack*

Om 50 minuter är det Lowes första skolavslutning. L ligger under min bil och fixar nåt läckage från spolarbehållaren. Jag hällde i 4 liter, men kunde lika gärna ha hällt ut skiten på gräsmattan....Hoppas han får nån ordning på det, särskilt nu när rutan blir så skitig så fort man åker några meter i det här taskiga vädret.

Ska ner på tomtenatta efter avslutningen. Barnen ska lämna sina önskelistor i tomtens brevlåda.
Mysigt.

Dags att snart åka.


Badkar? Någon?

Någon som har ett badkar att bjussa på? Jag kan komma om en kvart, är såå frusen!
Längar tills vi slagit ut väggarna mellan pannrum, tvättstuga och duschrummet så det blir ett STORT relax/duschrum med bubbelbad....men det ligger så långt fram så det finns bara i fantasin. Men jag hade så gärna velat ha det nu, idag.
Kan nog trycka in ett badkar i duschrummet som det är idag. Bara att riva en liiiten vägg.....Eller så duschar man, helt enkelt! *häpp*

Har en gryta med köttsoppa på spisen, och ska rosta lite bröd till. Alvin tyckte inte om, sa han. Men jag sa att det är bra när man är förkyld, och han ville ju att mamma ska vara frisk när tomten kommer.....så ok. Mysigt att äta lunch, bara han och jag. Lugnt och skönt- mamma/Alvin tid.

Ska duka fram nu, och sen ta mig tid att läsa vlt.



bladder

Är hemma nu efter att ha varit hos kiropraktorn och även fått massage. Alvin var med, och sa inte ett pip under hela tiden.
Väldigt väluppfostrad är han;-) Lowe är i skolan, sista dagen innan jullovet. Så ikväll är det avslutning på skolgården med facklor och rektorstal och sen fika i klassrummet. Tänk att halva terminen redan gått! Det här är ju sista året jag har ett dagisbarn. Bara det! Shit !

Apropå det jag skrev om sist, så har jag samlat mera vuxenpoäng..... (att behöva gå till kiropraktor är kanske ett ganska big time vuxenpoäng)


RICE KRISPIES MULTI GRAIN.........Jag som alltid velat ha det sött! Typ Frosties o sånt. Men nu minsann ska vi tänka på fibrerna. Jajemänn, nu har jag börjat fatta att jag oxå böjar bli äldre. Och det är ju sisådär. Men faktiskt, jag kommer alltid vara barnslig i sinnet, hur gammal å skrynklig jag än blir. Bara att acceptera!

Och när vi ändå pratar om barkbåtar så har jag en till fräckis (jag sa ju att jag är barnslig)

En dvärg satt i en bastu . In kommer en neger med jättesnopp.

Dvärgen bara stirrar och gapar och negern tycker det blir pinsamt

 så han går fram och presenterar sig som  Turner Brown.

Varpå dvärgen svimmar. Negern väcker dvärgen och frågar varför han svimmade?

Dvärgen svarade: Jag tyckte du sa turn around.




Have a nice day!

vuxen?

Jag jämför mig med hur jag  var för några år sedan, alltså innan barnen kom. Då sov jag som ett barn själv vid den här tiden. Nu har jag varit vaken ett tag, gjort frukost åt barnen, tagit fam kläder åt dom, skjutsat till skolan/dagis, hunnit hem och diskat upp efter oss och nu ska jag snart sätta mig i bilen och åka till jobbet. Fan, jag har ju blivit vuxen!
Känner mig fortfarande som 20 (högst!) och trodde väl att livet skulle bli likadant fast det skulle komma barn in i bilden så småningom......men ack så fel jag hade! Men sen tänker man efter, och allt är ju mera värt nu. Vad är väl lyckan att ha 2 friska fina barn som älskar en villkorslöst, mot att ha ett one night stand som älskar en några timmar? ;-)  (obs! ironi!)
Haha, jag saknar mitt gamla liv ibland, men jag ångrar ingenting! (eller jo kanske, saker jag kunde gjort annorlunda då, men sånt är livet. Man lär sig av sina misstag)

Nu ska jag burna till jobbet!


Fräckis

Nu  har jag lyxat till det ordentligt. Har bäddat ner mig i sängen och bara softar med min braiga dator i knät.
Var nyss väldigt trött, men ligger man så här så kan man ju hålla sig vaken ett tag till. ;-)
Den här dagen har varit väldigt lång, med tanke på starten med tandläkarbesök å allt. Ganska långdraget på jobbet oxå. Är ganska säker på att de jobbigaste (samtidigt de roligaste) dagarna är att vänta nu.  Jag frågade min chef idag när jag får lön, för i december så brukar vi få tidigare, typ den 20: eller så. Han skulle kolla upp det, och ropar i högtalartelefon att jag skulle komma. Sen säger han att "du får ingen lön den här månaden", det var väl inget roligt skämt? Men eftersom jag är en smart tjej så går jag inte på sånt.....Däremot så berättade han en rolig historia, kan ju försöka återberätta den här, men var beredda på att jag är en dålig historieberättare:

En man var på loppis och kom fram till ett bord där det stod en ful stor padda, mitt på bordet.
Han var tvungen att fråga säljaren "vad tusan är det där?" och fick till svar att paddan minsann var helt grym på att suga.
"prova här bakom själv" sa säljaren, och mannen gick bakom och fick sig världens avsugning.
Lycklig köpte mannen paddan och tog med den sig hem.
Hemma satte han paddan på diskbänken, och frun kom in i köket och sa "vad i hälsingland gör den äckliga paddan där?" och mannen svarade " jag ska lära den att diska och sen kan du dra åt fanders!"

Ja.....*harkel*...ni kanske hade skrattat om ni hörde min chef berättat den. (och han är dessutom kyrklig!)



shit pommes frites

Vad trött jag är!! Hur kan man sätta upp en tandläkartid 7:50 åt en 5-åring? De kan väl ändå räkna ut att de flesta småbarn har syskon, och en mamma som ska hinna med alla morgonbestyr..... Men nu har jag gjort macka till Alvin som han får äta efter tandis i bilen. Och Lowe får ju äta i skolan idag eftersom han kommer 7:30.

Men jag måste bara få klaga att jag är så himla trött!!!!!!!

världens bästa mamma

Jag vaknade inatt kl 2 att jag hade ont i halsen. Gick upp och tog en halstablett (en sån som bedövar lite) och sen kunde jag somna om efter ett tag. Det har känts ok på jobbet, men nu på kvällen så gör sig smärtan påmind igen.
Jag hoppas att det inte blir mera, utan försvinner lika snabbt som det kom

Vet ni, jag har världens bästa barn. I tid och otid så får jag komplimanger: du är så fin, mamma. ditt hår är så fint, du är världens bästa mamma........ och hur bra känns inte det?! De kan få mig glad fast jag just då känner mig som en risig gammal sjukling. Tänk att barn på 5 år och 6 år vet vad som värmer en annan människas hjärta. Ganska imponerande! Tänk om deras far var lika duktig med komplimanger ;-)
Jag är värdelös på komplimanger och fina ord. Är ingen romantiker direkt (har jag aldrig varit, mera "pang på rödbetan liksom). Men det känns ju lite sådär att börja med sånt NU, efter 12 år med samma karl.....han vet ju inget annat. *s*

Nu är det bara 9 dagar kvar till julafton. Är ledig 1 dag till dess. Och den dagen ser ut som min förra lediga dag. Alvin hemma och kiropraktorbesök. Men bara att slippa vara trevlig mot alla (även om de själva är surpittar) och inte ha stressade människor som flåsar en i nacken så känns det bra ändå.
Imorgon bitti ska Alvin till tandläkaren kl 7:50. I samma hus som jag jobbar. Så Lowe måste lämnas i skolan kl 7:30, ner på stan, åka tillbaka till Hökåsen med Alvin, in till stan igen och jobba. Vojne vojne...... Bara jag kommer ihåg att vi ska dit när jag vaknar, för jag har minne guldfisk.

*blubb blubb*

utmanad (inte utmanande)

En utmaning av Lina


Har du köpt en chokladkalender?
Barnen har fått från Ica, gratis

Om ja, har du öppnat några luckor för tidigt?
Nej för livet, jag sa ju att de var barnens!

Har du hunnit med att köpa alla julklappar?
Nej.....börjar få smått panik

Till vem är det svårast att köpa till?
Christopher

Dricker du alkoholfri glögg?
Ja, både med och utan alkohol funkar

Har det hänt att du aldrig stressat inför julen?
Ja, när jag var liten....Då fick man ju allt serverat :-)


Hur många stjärnor ger du till årets julkalender?
Hm..den är ju värdelös....så inga!

Vilken är den bästa julkalendern genom tiderna?
Trolltider och förra årets var oxå bra.

Säg en person som du velat säga "God Jul" till men aldrig vågat/orkat eller kanske glömt?
Tjaaa, jag vet inte...nä det tror jag inte! I så fall har jag glömt.

Vem är det som julpyntar hemma hos er?
Mest jag, men vi pyntar så ofantligt lite!

Vem klär granen och vem bestämmer hur den skall se ut? Hur SKA den se ut?
Jag gjorde det lätt för oss och köpte en fibergran. NO PYNTING! It´s allready klart!

Plastgran eller äkta
Hade gärna valt äkta om det inte barrade så förskräckligt...

Älskar du att få julklappar eller att ge bort?
Mest att ge bort...men även att få om det är något jag verkligen önskar mig ( I-pod....I-pod..)

Vill du fira julafton utomlands eller i vårt kära Sverige?
Är det snö vill jag vara i Sverige, annars kan jag lika gärna åka bort.

Känner du någon julstämning nu?
Inte det minsta!

När kom din julstämning?
Det undrar jag med

När skall man sätta upp adventsljusstakar? När är tidigast vs. senast?
De ska sättas upp den helgen det är första advent!


När julpyntar man?
Jag pyntar inte, sätter bara upp några stakar och stjärnor på 1:a advent. Inga tomtar här inte.

Skickar du julkort?
Ja

Vilken senap till skinkan?
Vet inte, jag kan inte laga mat....*skäms*

Viktigaste på julbordet?
Julskinkan, sillen och ägghalvorna

Julmusik jag inte kan vara utan?
Mer jul med Adolfhson Falk

Världens bästa jullåt?
Vet inte, det finns många fina

Julknäcke eller vörtbröd?
Vörtbröd, men det måste vara russin i

Vilket julgodis är viktigast? Gör du det själv?
Knäck! Gjorde en sats igår på 60 st som redan är slut.......*skäms ännu mera*

Vilka traditioner har ni?
Familjen samlad med god mat, Kalle Anka och julklappar

Färdiginslagna paket eller paket att slå in hemma?
Färdiga, slår in tillräckligt många ändå (på jobbet)


neej

Jag börjar få ont i halsen! Imorse när jag vaknade hade jag lite känning, men resten av dagen har det känts bra. Men nu är det tillbaka igen! Känner mig svullen i halsen när jag sväljer och så gör det ont.
Bara jag inte smittar barnen nu till jul......

Ska prova det här imorrn
och hoppas att det hjälper mig. Ska ta en kopp te och sen krypa ner i min sköna säng. Först måste jag flytta min stora grabb till hans säng. Han brukar ibland vilja mysa och somna i min säng, så flyttar jag tillbaka honom när jag ska sova.

Håll tummarna att jag inte blir sjukare än så här......

Halvvägs i baket

Har gjort en omgång knäck, men ska göra en till. Pepparkakor har bakats och Lowe tyckte att det var så mysigt att baka med mig. Ganska roligt när de växer upp och uppskattar saker på ett helt annat sätt.



Idag fick jag en märklig tanke,....Tänk vad många bekanta man har, men hur många vänner har man egentligen? Jag saknar den gamla goda tiden, när man umgicks med många både här och där. Nu har man inte så mycket tid över när man väl är ledig, och familjen kräver ju sitt. Men jag saknar mina vänner. Många jag hade då har jag inte kvar idag, och mycket beror ju på att en del flyttade utomlands, bytte stad osv. Synd att det har blivit så......Kan man snurra tiden tillbaka och hålla hårdare i dom man hade?
Men de jag har idag släpper jag inte i första taget!

julklappshandel i turbofart

Ja, som sagt så shoppade jag och L några julklappar till barnen i fömiddags.
Varsin stereo, varsina memorysticks till stereona, ett PS2-spel till Lowe (Sonic), och lego till Lowe. Allt det under en timma! Men det är en hel del kvar....Nästan alla till Alvin är kvar. Jag har ju handlat lite åt Lowe tidigare oxå. Kläder, pjamas och Den försvunna diamanten. Har nåt paket kvar till L oxå. Och jag tror jag vet vad jag ska köpa, men det kan jag inite skriva här ifall han skulle tjuvkika.

Jag har gjort knäck idag. Försök nr 2. Och de blev supergoda! Så nu måste jag köpa mera smör så jag kan göra en omgång till. Har även köpt pepparkaksdeg, så jag och barnen ska baka i eftermiddag. Lite mys tillsammans.
L ska åka och handla julklappar till sin underbara fru. Jag hoppas att hon får det hon önskar sig......

Dags för lunch!
Ugnsgrillad kyckling.....mums!

You´re in the army now....



Man kan nästan tro att lille Alvin är kamoflerad. (stavas det verkligen så?) Har man haft kalas med ansiktsmålning så får man räkna med lite kladd, men får barnen presenter i form av ansiktsfärger med sig därifrån, så blir det lite knas......
Efter kalaset åkte jag och barnen till en sportaffär på Hälla, typ bara några hundra meter därifrån. När jag stannade bilen och skulle öppna bakdörrarna så Alvin ut så här:


Man kan nästan tro att han är en galen student med vapen och krigsmålning, men det är bara en snäll liten 5-åring med för mycket ansiktsfärg och Ninja Turtles-svärd. Helt ofarlig.
Annars var kalaset riktigt lyckat. Barnen var nöjda och Alvin var supernöjd med sina presenter. Vilken tur han har att hans kompisar har koll!

Jag har varit duktig och bakat knäck nu på kvällen. Eller duktig var väl kanske att ta i.....för de ser inte ut som de brukar. De var så himla ljusa..... Ska smaka sen när de har stelnat till sig. Annars får jag väl göra om det!

Idag är det lucia. Jag har inte sett  nån som lussat, förutom tv-hallåan på Bolibompa imorse. Men det är ju bättre än ingenting alls. Alvin hade sitt luciafirande på dagis i torsdags, vilket jag missade. Men jag såg det på film, och han var såå duktig att läsa vers.
"när fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan"

Trevlig luciakväll!


kalasdags

Om en timme ska Alvin ha sitt efterlängtade kalas.
Jag ser inte fram emot resan dit. L tog MIN bil till Bollnäs för att han inte litar på sin bil.......eh?!
Och då får JAG ta hans puckade bil.....man sitter som ett arsle i sätet (nedsjunket både i sitsen och ryggen, känns som om man blir omsluten) och sen är den jätte"sladdig", (man får en del ofrivilliga sladdar även när det inte är vinter) och så är batteriet dåligt. Blir säkert stående på Hälla sen när vi ska hem. Men det skiter jag i. Bara jag och barnen kommer hem så får bilhelvetet stå vart det vill.
Haha, det hörs att jag tycker det är dags för ett bilbyte för herrn i familjen. ;-) Min bil däremot är en pärla. Förutom när ena bromsen låste sig i rondellen så jag snurrade runt och hamnade mitt i rundelns gräsmatta. Men annars är den bra.
BMW är grejjen, för bästaste tjejen!


Sen måste jag bara kommentera Idol-finalen.
Kevin vann, och jag har tyckt att han är superbra de senaste veckorna. Men igår var faktiskt Alice bättre....Jag hade hellre sett henne med segerkonfetti.


Dags att åka!



Ledig helg

Ja, äntligen har jag en ledig helg!!! Imorgon sticker L till Bollnäs för att hämta en maskin till sin firma, medans jag och barnen ska på kalas. Alvin har ju sitt kalas på Mc Donald´s kl 11. Ganska originellt i dessa tider.....

När jag kom hem idag så frågade Lowe vad jag önskar mig i julklapp. Han hade ritat en fin tomte och ville att jag skulle skriva min lista under den. "sen skulle han visa listan till pappa"

Då skrev jag dit det jag önskar allra mest:



GIVE IT TO ME, BABY.....AHA AHA


Nu ska jag fortsätta kolla på Idol-finalen 2008.

Yeah

julklappar

Då är vi en dag närmare jul.
Jag har gjort en del julklappar idag, men inte till mig. Bara till mina kära kunder. Själv så jobbar jag så mycket att jag inte har tid att handla mina egna julklappar. Det kommer att bli ett hemskt panikartat springande på lunchen på mån-tis där dagarna innan självaste julafton. Har jag riktig otur så får jag ge mig ut på julaftonsförmiddagen och handla första bästa klapp. Det här är inte likt mig....jag brukar vara nästan klar vid den här tidpunkten i december. Men i år ser det annorlunda ut, för i år jobbar jag skiten ur mig,

Apropå det så var jag hos kiropraktorn idag. Var där för 6 dagar sen och ska dit om 8 dagar igen. Och därefter igen efter 11 dagar. Så går det när man är för snäll!

kryssning



Nu mitt i det trista så har vi bokat en kryss. Men det hinns ju inte med NU.....tok heller! Resan blir av i februari, mitt i all blåst och då blir det bara till att dricka sig i lag med vågorna. Brukar funka ganska bra, faktiskt. Men denna gång ska jag ite spela bort en förmögenhet på roulette...(jag är en envis jäkel som bara SKA vinna!) eller skämma bort mig på spa-avdelningen på tusen spänn för en ansiktsbehandling (men jag var len som en babystjärt efteråt). Den här gången räcker det med massage för 600-700 och kanske lite spel på banditerna. Man an ju faktiskt ha tur att vinna!!!!
Med oss får vi Fredrik och Milla. Ska bli så himla skoj! *jippiiiiieee* (och kanske får man beställa nåt av vimspellen Håkan ;-))

Nu ska jag kolla på House.

Namnsdag

Jag gick och la mig kl 22 igår. Så himla skönt att få lägga huvet på kudden och bara slå igen ögonen. Ännu mysigare var att jag hade lagt Alvin brevid mig. Sover bättre då..... Men jag vaknar vid ett att Lowe går upp å kissar. Änner efter och jo visst, jag kunde oxå behöva gå å kissa när jag ändå var vaken. Efter det så kunde jag inte somna om!!! Och jag som var så trött!! Känner mig ändå mycket piggare idag.

Ska snart iväg till skolan o dagis med barnen. Jag hoppas att dagen går lugnt till på jobbet, med snälla trevliga människor. Sista dagarna har jag fått en hel del knäppskallar, så man nästan har funderat på om man inte skulle gå hem istället *s*. Men det börjar bli en hel det julklappar oxå, och dom människorna som handlar dom brukar vara glada.

Idag har jag namnsdag, förresten! Grattis till mig och alla andra Annor !!! Jag har ju sån tur att jag har 3 namnsdagar, men oturen att ingen brukar fira mig....*s*

15 dagar kvar till jul!

ge mig ljus!!!

Den här dagen har varit hemsk! Från att jag vaknade imorse (efter mkt om o men) tills nu har jag varit trött. Det sticker i ögonen och i huvve, och jag vill bara gå och lägga mig. Tror att det är allt skitväder som är boven. Jag behöver ljus!!!
En resa till ett varmare land vore inte helt fel. Och inte i sommar, jag behöver det NU!

Och sen hjälper det ju inte till att man är en slitmyra. Imorse på mötet på jobbet så pratade vi om nyårsafton. Vi behövde 3 stycken som jobbar....helt plötsligt så säger jag "jag jobbar då".  VA?! Sa jag verkligen det? Hajade till själv, satt ju där halvt medveten (halvt sovbenägen) och kläcker ur mig en sån sak!......VAKNA MÄNNISKA! Men de andra blev jätteglada. Tror jag det! Hoppas jag får igen en annan ledig dag istället ,som de andra får jobba.

Är ledig i helgen som kommer. DÅ kanske man kan få lite ro. Men L ska till Bollnäs på lördag medans jag ska styra upp kalaset som Alvin ska ha för sina vänner. Jag hoppas innerligt att föräldrarna får roa sig själva i 2 timmar så jag kan shoppa under tiden. Eller bara gå och dra bena efter mig och ta en fika......För inte hinner man hem att sova den korta stunden?!?!

/p

fortfarande andra advent.....

Nu har tröttheten kommit ikapp.
Som ni vet så arbetade ju jag 8 dagar i sträck fram tills i torsdags. Den lediga dagen tillbringade jag med Alvin på stan och hos kiropraktorn. Sen i fredags var det julbord efter arbetsdagen och en ganska intensiv handel igår.......Hade velat ta det lite lugnt idag, men det har varit saker hela tiden. Nu när jag mest av allt vill softa lite i soffan och slötitta på tv är barnen helt vilda. De leker Digimon i vardagsrummet och skriker "ready to rumble?" så det dånar i väggarna. Ska låta dom hållas ett tag till, för de tröttar ju samtidigt ut varann.

Gjorde en skitgod äppelpaj (eller, ja...kanske låter bättre att säga jättegod ) som det blev kvar av, så det ska jag moffa i mig ikväll när jag verkligen får det lugnt å tyst omkring mig, med sovande ungar. Och äter L upp det innan så hamnar jag i upplösningstillstånd! Den biten är min!! *morr*  Låter kanske ego, men jag är ju godisråttan i familjen, och han tänker på kilona. Det gör inte jag. (ska sanningen fram så har jag en önskan att köpa ett löpband nu när det är så himla kallt ute och det är jobbigt att åka till gymmet, juh!) Jag ska ta tag i mina sockervanor nu efter alla helger, vet att jag har ett ruskigt behov och det är inte bra. Varken för humöret eller kroppen. Till sommaren ska jag ha fått tillbaka min 19-åriga hydda! *asg* (ni som vet hur jag såg ut då lär ju oxå asgarva nu...) Såna mål är inte normala, jag var ju knappt normal då. Storlek 36 i kläder på jobbet var för stora, satt som säckväv på en. Nu sitter ju faktiskt kurvorna där dom ska, kanske lite för mkt på sina ställen, men hellre kurvig och go än skinn å ben och alltid en fryslort!

Andra advent

Både rentjurar och renkor får horn på sommaren.
Tjurarna fäller sina i början av vintern.
Honorna behåller sina horn tills de kalvat på våren.
Det betyder att alla jultomtens renar är honor.
Det borde man ju ha begripit.
 

Det måste vara kvinnor som klarar av att dra en fet karl i röda kläder, till rätt adresser, runt hela jorden, på en natt, utan att fara vilse.



Nu väntar vi på att min mamma och hennes Bosse ska komma och gratulera Alvin.
Sen är det julmarknad på skolan, dit vi alla ska gå tillsammans

Trevlig andra advent!

Jag är ju så himla bra!

Igår efter jobbet så gick jag och arbetskamraterna till Varda och åt julbord. J**lar var gott det är!! Jag älskar julens mat....en kvinna bara stirrade på mig när jag tog för mig julskinkan. Man FÅR faktiskt äta hur mcket man vill på ett julbord!! Under maten så fick jag en present från en leverantör, för att jag sålt mest av en viss vara...



ETTUSEN KRONOR på Intersport, för att JAG är så HIMLA BRA!!!!!!!
(som chefen sa, "jag sopade mattan med de andra) *ler stort*
Så nu ska jag verkligen tänka efter vad jag behöver. Såg ett löpband för nästan 7.000 men där räckte ju inte presentkortet långt....En riktigt bra sportbh kanske det blir.

Imorgon ska jag lämna Lowe hos hans kompis Elias på fm. Sen efter 12 kommer mamma o Bosse och ska gratulera Alvin i efterskott. Och sen ska vi alla gå tillsammans till skolans julmarknad. Ser fram emot morgondagen.

Nu ska jag njuta av lördagskvällen, efter en arbetsdags slit!

världens bästa glass

Å jag blir så lycklig varje år den kommer tillbaka! Jag kan äta hur många som helst (nästan iaf) och bara njuuter av att få den till min mun. Världens bästa glass.....



Annars har dagen varit bra. Jag och Alvin var ner på stan vid 12:30. Lunchade med Åsa på Spicy Hot, och sen åt Alvin sin lunch på Mc D. Han gillar Spicy annars, men var helt enkelt inte sugen idag. Köpte ett par byxor och en pjamas i julklapp till Lowe, och små Ninja Turtles-gubbar till Alvin som muta att han skulle vara filbunke hos kiropraktorn.
Han var så himla duktig och det var inga problem alls. Sen har jag ju världens bästa kiropraktor oxå.

Postade julkorten idag, men gjorde en liten miss, Hade köpt frimärken till nästan alla. Det saknades 1, så då tänkte jag att jag skulle lämna den direkt i syrrans låda eftersom vi bor såpass nära, men det glömde jag sen. Kom på det när alla redan hade åkt ner i postlådan. Vi får väl se om det kommer fram eller inte.

Nu ska jag slå in Lowes julklappar.

önskelista

Milla har gjort en så fin önskelista på sin blogg, så jag blev lite inspirerad.
Men mina barn skriver inga listor..de går igenom alla leksakskataloger noggrant, innan de massakerar dom med saxar. Sen hamnar alla dessa utklipp på kylen, SÅ TOMTEN-KOLLA IN KYLEN!!

EN SKITSTOR ÖNSKELISTA


Jag har en blygsam liten lapp som min andra hälft ska se, men den försvinner nog bland alla småbilder.
Det lilla jag skrivit är:

björn borg- hipsters
en radio till köket (som ska sitta under överskåpen)

Jag har inte så höga krav längre, jag som alltid varit ett julaftons-freak som vill ha mycket klappar!
Ingen jul utan julklappar ju!

Antar att jag börjar bli vuxen...........*trist värre*


hej mitt vinterland

snön är tillbaka!
*nana na naaaaaa* Trallar lite i min lugna tillvaro just nu.
Morgonen var inte lugn. Lämnade Lowe i skolan efter att ha skottat av bilen (ja, det var faktiskt på gräns att behöva skotta fram den). När vi väl kommer fram så läser jag på dörren att barnen ska ha ljus med sig på torsdag för att de ska göra nån ljusutställning. Det är ju torsdag idag!!! Frågar fröken om det är nästa torsdag? Nähä! Det var idag..... In med Alvin i bilen, sladda hem och hämta ett blockljus. Sätta på en film åt Alvin (som aldrig kan bestämma sig vad han vill se), för han vill inte följa med ut i snön igen. Sladda tillbaka till skolan och kasta in ljuset, hem igen och skotta uppfarten och gången till brevlådan. Men NU sitter jag och kopplar av en stund här vid datorn. Ska snart göra lite frulle åt mig och Alvin.

Håller oss hemma tills eftermiddagen, då vi ska halka ner på stan.

Nu blev jag sugen på varm choklad.....*mmmmmmm*

Busig kille

Jag har glömt att berätta vad jag har för en son.
Igår blev han jagad av en fröken i skolan för att han hade tuggummi. Medans fröken jagar så ger han över påsen till hans stora förälskelse H som går i sexan, så när fröken får tag i honom så hittar hon inget! *s* Hade velat se Lowe med benen på ryggen och en fröken efter. När fröken sen berättar för pappa L när han hämtar, så säger han " va, får han inte ha tuggummi i skolan?.....Vad då, menar du att de inte får röka heller?!?"........Det tog några sekunder innan fröken förstog att det var ett skämt, hade velat se hennes min oxå. *asg*
Sen imorse när jag lämnade Lowe i skolan så frågar en annan fröken om jag hade hört vad som hände igår, och jo, det hade jag ju. Om tamburen...? Nu förstår jag inte vad hon pratar om....
Jaha, min grabb och två till hade kastat runt allas ytterkläder i tamburen så ingen hittade sina saker! Nu har han "tambur-förbud" på skolan! (vet inte om jag ska skratta eller gråta?) Men Lowe har bedyrat att han verkligen inte gjorde nåt av dumheterna i tamburen, utan han var bara där. Och vet ni vad? Jag vet att han talar sanning, för han blir så bestört när han blir felaktigt anklagad, så han har svårt att hålla tårarna tillbaka och vet inte hur han ska bete sig....Känns skönt att veta, även om förbudet fortlöper ett tag till.

buskorv nr 1




Sveriges snällaste!

Min kusins dotter VANN tävlingen om att vara Sveriges snällaste!   

" Nu är röstningen avslutad och årets vinnare presenteras den 7/12 kl 15,30 på Gröna Lunds stora scen. Priset delas ut av Sveriges Lucia."

Gu´va roligt för dom, både för min kusin och Patricia. Världens modigaste tjej.

Annars har det inte hänt så mkt. Jobbar som en gnu.....Idag var det min 8:e dag i rad på jobbet, så det ska bli så himla skönt att vara ledig imorgon!! Iof måste jag ändå upp och lämna Lowe i skolan kl 8, och Alvin är hemma med mig. Men bara att inte ha nån tid att passa....eller jo...det har jag ju! Jag ska till kiropraktorn kl 16:15 och jag måste ha Alvin med mig (hur det nu ska gå att ha honom tyst å still i en timme i ett rum). Innan ska vi shoppa lite på stan.

Nu ska jag gå å kramas med Lowe som precis lagt sig, sen är det Bonde söker fru!
(men jag tittar bara för att jag gillar Peter...Bonde söker gay)


Blogg-make over

Jag gjorde det! Jag lyckades göra en ny design på min blogg alldeles själv!!! Och klarar JAG det så kan vem som helst!
Tack Milla för tipset vart jag skulle kolla nånstans hur man gör.
Men...hur ändrar man typsnittet på "rubriken" eller vad man kallar det`? Vill att det ska stå "pillans blogg" med kursiv text....Ge tipsen här! NU!!!!

Tack..........*ler*

HURRA HURRA HURRA



nybliven 5-åring
Idag fyller min minsta kille Alvin 5 år!
Fattar inte vart åren tar vägen....*harkel* Han har haft en jättebra dag (enligt honom själv) som startade med paketöppning i sängen. Nu är det mycket Ninja Turtles som gäller, och som tur var så fick han en del sånt.
Sen har han blivit firad på dagis. Och jag slutade tidigare idag (15:30) så vi hann fira honom hemma oxå. Då kom morfar å Monica och moster och kusinerna över på tårtkalas. Det fick bli en köpt chokladtårta, precis en sån som Alvin önskade.

Lite pinsamt att berätta, men jag var duktig och bakade en tårta igår kväll så det skulle vara klart idag tills vi kom hem. Det jag inte visste var att marängbottnar smälter.....(!!!!!) så imorse så skrattade L när han öppnade kylen. Jag har aldrig gjort tårta med marängbotten förut, så hur ska man då veta?!?!?! *s*

Så här ser en Ninja Turtles- galen 5-åring ut:


Nu har jag bara 1 enda dag kvar att jobba innan jag får ledigt!!!!!
Det är min 7:e dag i rad som jag jobbar nu. Åtta dagar i sträck är rätt så saftigt, särskilt med det trycket som är nu innan jul. Samtidigt går ju dagarna fort. På fredag är det dags för julbord!!!! Ååååååå, vad gott det ska bli!

Nu ska jag koppla av framför tv:n, för nu är det lugnt å tyst i huset.
(ja, barnen sover)