sommartid.....välkommen?

Sitter å tittar på Äntligen hemma, och längtar efter att få göra iordning här hemma. Väggar som ska rivas, badrummet som ska göras, relaxrummet i källaren, köket (igen), vårat sovrum som ska flyttas ner....ja listan kan göras lång. Men som vi alla vet så kostar ju allt pengar. Nu börjar vi ju snart med Lowes rum. Sen är det nog badrummet som står på tur.
Vi har sagt att när Lowe börjar i fjärde klass ska han få vårat sovrum och vi flyttar ner till gillestugan. Det är alltså 3 år kvar. Och shit vilket stort sovrum vi kommer att få då!! Det är ju i samma storlek som vardagsrummet. Inte så stort som vardagsrum kanske, men som sovrum!.....Kommer att bli såå roligt att inreda!!

Idag har jag köpt nya träningskläder. Imorgon bitti är det dags för nästa träningspass. Ska bli intressant hur långt jag har tålamod att springa imorgon. Nackdelen att träna innan jobbet är ju att man blir så himla stressad. Jag har ju tid på mig, men ändå så har man i bakhuvudet att man ska iväg! Men jag ska försöka slå bort det, jag ska springa!

Det känns verkligen att det är sommartid nu. Inte bara att det är ljusare, utan jag är så himla trött!
Imorse svor jag när jag skulle komma upp ur sängen: "klockan är ju för fan bara sex! Egentligen.....Jag är trööött!!"
Då var klockan alltså 7. Men egentligen bara sex.....ja, ni vet. Det är ju inte mänskligt!
(stackars L som skulle upp kl 5 på söndagsmorgonen direkt efter ändringen av tiden, klockan var ju då bara 4....)
Men snart så har man vant sig, och snart kommer värmen. Jag vet att jag alltid fryser på valborg, men det är ju bara en månad till dess....Sen är det ju varmt, typ!

Nu är det dags för en låång skööön dusch!


helt färdig

Satan i gatan vad jag är trött!!! Ögonen går i kors och jag måste anstränga mig för att inte somna.....Klockan är ju bara kvart i tio!!! (eller egentligen kvart i nio om man ska tänka att klockan ändrades igår...) Men det är nog för att man varit spänd idag och haft en del att tänka på. Jag ska snart ta och knyta mig, har ju vanlig arbetsdag imorgon.

Har varit förbi syrran nu på kvällen med två kassar kläder. Har två kassar i bilen som jag ska kasta oxå.
Hon passade på att visa vad hon köpt till sin bebis, och det var såå söta rosa små kläder. Hon som sa att hennes dotter minsann inte ska kläs i rosa. *s* Sen hade de så svårt att komma på (och komma överens) något bra namn. Jag har en namnbok som de lånade sist, så den ville dom låna igen. Ska leta fram den....vart den nu kan finnas nånstans *funderar*.

Nä, nu är det dags att krypa till kojs, Jag pallar inte mera. Jag skulle aldrig klara av att vara kändis- helt slut efter en dag! *S*

Kram

Modell för en dag

NU är jag änligen hemma! Är hungrig som en varg efter en hel dags sminkning, hårfixning och plåtning. Det är inte en dans på rosor att vara modell för en dag! *s* Ja, idag var det min dag som modell på Amelia. Jag tänker inte hymla längre, utan jag är stolt att jag blev utvald som en av alla de som skrivit in och ville vara med.
Hela grejen går ut på att hitta en bikini som passar ens kroppsfigur. Och det som var skönt var att alla vi som var med var lite mulliga, det är ju faktiskt en tidning för kvinnor, inte trådsmala tonåringar.....
Så jag har stått och poserat i bikini i en fotostudio på söder i Stockholm. *asg*


i väntan på fotografering.....morgonrock och tofflor på.

Det var roligt att bli ompysslad hela tiden, mycket trevliga människor och roligt att träffa de andra två tjejerna som var med. Den ena kom från Stockholm och den andra från Trelleborg.
Så innan tidningen kommer ut i butik kommer jag att då ett ex hemskickat och sen även bilderna mailade. Kommer att bli spännande! Och jag säger det på en gång- jag är mullig, inte smal- så vänta er inga superskinnymodellbilder.......
Förmodligen är det nr 13 som gäller, så då kan du ha utkik Lina!

Nu ska jag koka upp riktig dansk rödkorv och bara svulla, för det som bjöds i sthlm var sallad.....



Here I come

Shit, det känns som om jag inte sovit många timmar alls. Men det har jag! Jag la mig vid 23 och vaknade vid 6:30. (kom ur sängen vid 7) Ögonen sticker och huvudet känns tungt, just idag av alla dagar när jag vill känna mig pigg och fräsch....Kanske var halvmilen som gjorde min kropp alldeles färdig...?

Barnen är ialla fall lämnade och väskan är packad. Kommer hem ikväll vid 17:30-snåret och då vill jag säkerligen bara ta på mig mysbrallor och sjunka ner i fåtöljen. Ska bli intressant att se hur allt fungerar idag. Det är ju mycket bakomjobb som man aldrig tänker på. Jag har lite ågren, men vafan! Man lever bara en gång, man måste testa grejjer och inte vara en fegis. Så stockholm, here I come!




Jag är så stolt

Hämtade grannen Margaretas nyckel i förmiddags. Vi blev bjudna på fika och satt och pratade en stund. Vi brukar få hemgjord saft av henne på somrarna och barnen visste mycket väl att hon har mera i källaren. Så de frågade om de kunde få ta hem saft till oss, och det fick vi. De fick även varsitt kuvert med pengar som de ska få köpa påskägg för, eftersom hon kanske inte hinner hem till dess efter sin operation. De fick 100:- var! Den kvinnan är genomsnäll!

Sen har vi varit ner till tågstationen för att hämta mina tågbiljetter. Åker till Stockholm imorron.
När vi ändå var neråt stan så åkte vi in till centrum och där handlade vi lite leksaker. Jag är alldeles för snäll, de har leksaker så de drunknar, men ändå lyckas de att få mig att köpa mera......Ska ta en rejäl rensning i deras lådor och hyllor inom kort.

Klockan 15 slutade L jobbet och strax därefter kom Milla med familj hem till oss. Bjöd på lite fika och det blev en hel del semesterprat. Utlandsresor, alltså. Fredrik var så sugen på att tågluffa med familjen, och jag tycker att han är smått galen! *s* Vill själv hellre ta ett plan dit vi ska och sen bara njuuuta!!!! Men efter lite fundering så kom vi fram till att båtluffa ändå var helt ok.

När gästerna åkte hem bytte jag om och drog iväg till gymmet. Testade att springa i 32 minuter, samma tid som jag spang vårruset på förra året. Jag gick faktiskt en kort stund i två omgångar- men kom ändå 5,1 km. Så det är en klar förbättring!! Jag kommer att klara det galant! *stolt*

Jag köpte fläskfilé och bacon idag, så jag beställde det färdiglagat tills jag kom hem efter träningen. Fy tusan så gott!! Med potatiskroketter och L´s supergoda champinjonstuvning! Hela familjen åt så vi storknade......
Kanske inte det smartaste att äta idag, borde ha ätit sallad, men det blir till att hålla in magen. *s*

Dags att natta barn!


Ställ FRAM utemöblerna!

Så håller jag reda på klockan. FRAM med utemöblerna= sommartid. TILLBAKA med möblerna= vintertid. Enkelt!
Men imorse hade jag glömt bort det, så det kändes lite fel att lixom ha "förlorat" en timme på bara några sekunder....

Igår var det alltså Earth Hour. Hade det riktigt mysigt med tända ljus lite här och där. Tror faktiskt att vi ska fortsätta med det framöver oxå. Tittade på Robinson, hela programmet, men för övrigt var allt släckt. Drack vin och bara hade det bra.

Idag har jag en del att göra. Ska till grannen och hämta hennes nyckel då hon ska in på operation. Sen ska vi till stationen och hämta mina tågbiljetter. Fixa tvätt, diska, fixa till benen och sen ska vi träffa Milla med familj. Tar mitt träningspass och solningen därefter. Känns som om jag måste sätta fart, för nu sitter jag fortfarande i morgonrock och rufs. Ska ju även förbi syrran med lite barnkläder som Adrian får ärva efter Alvin. Har 2 kassar med kläder som bara ska kastas oxå.....

Måste göra mig iordning nu så vi kommer igång med allt som ska hinnas med!

 

Earth Hour ikväll



Ikväll ska man alltså släcka lamporna. Skippade träningen efter jobbet och åkte till Ikea och handlade stearinljus istället.
Mötte upp familjen och tog en fika på en gång. Jag borde ha ätit mat eftersom jag bara ätit en halv macka från Subway idag, men valde att ta en jordgubbscheesecake med cola light. Jag tränar bort det imorgon.....

Undrar hur många barn som föds om 9 månader.....egentligen? Vad gör människor när det är mörkt och ingen elektricitet? Jooo....en del hoppar i säng, helt enkelt! Men inte vi, inte!! Nä, nu pratar jag om andra!!
Och hur gör de på Ica? Ungefär den tiden på lördagskvällen kan jag komma på att jag oxå vill ha lördagsgodis.... Man kanske får ha pannlampa på sig  *S*.

Ikväll har Lotta tjejfesten oxå. L är borta en stund ikväll, samtidigt som jag har varit borta en hel del på sistone. Känner att jag vill vara hemma med barnen istället för att ordna med barnvakt. Har ju att göra på måndag oxå, så jag tar det lugnt ikväll. Tar väl ett glas vin eller två, och kopplar av. Hoppas (och vet) att brudarna kommer att få en toppenkväll!!!!!

Avslutar med ett foto på det lilla ljuset som jag köpte och de små värmeljusen.


"Sverige och världen gör

sig redo att släcka"

Aftonbladet


Heja Laila!


Jag gillar både Magnus o Laila, men jag hoppas att Laila tar det! Hon är vassare och så är det bara. Men Magnus är mera poppistippad. Spännande att snart få se vem som vinner.

Ikväll har jag o L druckit vin och ätit ost å kex. Jag skulle köpa med mig en flaska rött hem idag och kom hem med en bag in box. Jag köpte även en likör, endast pga namnet.  "Baja Päron".....man kan väl inte döpa en likör till det???*asg*
Så då köpte jag den. Den ska ha en smak av påronglass, grädde och tequila. Jag har inte provat den än, så jag kan inte lämna ett utlåtande. Återkommer vid ett senare tillfälle.

Imorgon är det jobb, som nästan varenda lördag. Hoppas att den går fort och med inte allt för mycket gamla pensionärer. Jag ska bli en snäll och trevlig pensionär. Många av dom man möter är griniga, har alltid bråttom, trängs i kön, svär åt barn och snäser och fräser. Inte konstigt att man inte gillar gamlingar.....
Självklart finns det snälla och mysiga pensionärer, men tyvärr så tar de griniga överhanden och syns mera.
Efter jobbet ska jag till gymmet. Tar in alldeles för mycket kalorier mot de som jag försöker få bort. Så egentligen så tränar jag väl i onödan? Eller skulle jag ha varit fetare om jag inte sprang? Vem vet....Jag tycker att det är roligt att springa. Känner mig så nöjd efteråt. Ska ta och sola oxå.
(tror att de har väldigt dåliga rör, för det syns faktiskt inte att jag solat 3 ggr.......men det är skönt att ligga å småslumra så det gör inget)

På söndag ska vi kanske träffa Milla med familj en snabbis. Ser fram emot det, för det var så himla längesen!
Saknar er!!

Dags för finalen!!!

Juveler på Ica

Idag har jag och Alvin farit både hit och dit. Först lämnade vi storebror Lowe i skolan, därefter handlade vi en Spiderman-tidning till Alvin så han skulle ha nåt att göra medans jag knäcktes av kiropraktorn. Sen hämtade vi upp Åsa som skulle till jobbet, så hon hade tur och slapp gå eller cykla ;-) Väl efter kiropraktorbesöket så väntade min besiktning på bilen.....

Den röda lappen består som ni vet av ett krav på ombesiktning inom en månad. Sen blir det körförbud. Och jag fick inte nedslag på lyktan som saknas!! Det som anmärktes var bromsrören som börjat rosta, så de får L byta ut. Sen när bilen är tiptop ska vi byta bil. Killarna var så snälla som ställde in mina lyktor som stod lite snett, men ingen anmärkning där heller......

Efter det så åkte vi till Brynolf Bagare och köpte fika. Sen till Nordik och tittade. Man blir så himla sugen på att bara shoppa, jag fick ju lönen idag!!! Men jag hittade inget särskilt där. Så vi tog en fika istället, FAST vi skulle hem till pappa (morfar) och fika Brynolf-fikat strax efter.
När vi hade fikat färdigt hos pappa så åkte vi till Silvan, köpte 3 rullar tapeter till Lowes fondvägg som ska bli. Och när vi var där så kom jag ju på....min favvoaffär....IKEA! Vi måste ju till IKEA!!!!! Och Alvin var på, för där kan han ju vara i Småland! *weeehooo*

Handlade lite smågrejjer till Lowes rum. Det är ju inte långt kvar tills vi ska renovera, så nu kan jag köpa lite i förväg.
Sen hämtade vi Lowe på fritids. Då handlade vi på Ica och självklart ville Lowe oxå ha en tidning, så han köpte Kalle Anka.

Nu är det snart dags för Lowes karateträning. Jag är hemma med Alvin och ska väl plocka in bägge korgarna med ren tvätt som tar upp en del av mitt rum. Trist, men skönt när det är gjort.

Kan bjuda på en bild som jag tog nyss. Man kan hitta juveler på Ica i Hökåsen......



tråkigt

Vilken lång och tråkig dag det har varit. Jag började med mitt löparpass och sen med 25 minuter i solariet. Sen fort som tusan till jobbet. Där har det varit stressigt att hänga om och hjälpa kunder....Kort om personal och en massa kajko. Så det var himla skönt när klockan äntligen blev 18 så man fick åka hem!

Jag har iaf inte varit såå onyttig idag. Åt en banan till fm-fikat. En sallad på Vivaldi till lunch och sen kom det onyttiga-rulltårta på em. Men det är stor skillnad ändå mot vad jag brukar äta.

Imorgon bitti är det kiropraktorbesök på morgonkvisten. Sen direkt till besiktningen! Vet ju att jag kommer få 1:or och 2:or efter att syrrans granne körde på min bil....men jag måste ju dit ändå för annars blir det körförbud! Hoppas att försäkringsbolaget är snabba så det åtgärdas snart. Längtar efter en ny bil......

Ska kolla lite på utlandsresor nu. Längtar efter en sån oxå.


Våffeldagen

Jag mår så dåligt!! Och det gör jag nästan varje morgon, kan nästan tro att man är gravid...*s*
Men sanningen är att det är mina matvaor som förstör allt. Igår åt jag McD till lunch (ovanligt va?) och semla till em fikat, sen hemma åt jag ingen mat utan gjorde två mackor och sen en stoor skål med glass o kolasås och grädde!!!! Inte konstigt att man mår dåligt när man vaknar! Jag gjorde ett tappert försök att hålla mig vaken till Lost igår, men näe....efter en ganska rörig dag på jobbet så orkade jag inte.

Nu ska jag snart lämna barnen, sen bege mig till gymmet och springa på bandet en stund. Måste måste måste få mig själv att sluta äta skräp. Shit va fort man skulle gå ner några kilon. Kan morsan så kan väl jag?!?!? Tydligen inte......jag är en vekling när det gäller godis och fikabröd.
Finns det avgiftningskliniker mot socker?...........

Våffeldagen idag. Är just nu inte sugen alls, men jag vet ju att så fort det gått några timmar så är jag sugen på det mesta som är sött. Så det förvånar mig inte om dagen slutar med våfflor, grädde och sylt.

HJÄLP MIG!


Kallt!!

Shit vad kallt det är!

Hoppas att det är varmare på torsdag när jag är ledig.
Nu ska jag åka till jobbet!


Svärmors födelsedag

Idag fyller alltså svärmor år. Hon blir hela 74, gamla damen!
L har varit där och grattat, han har varit ledig idag.

Nu när jag kom hem så möttes jag av en stark skitlukt! Har haft stopp i vasken i köket till och från, och idag har alltså L högtrycksspolat vårat avlopp! Luktar inte kaka i huset nu, inte.......Men jag är glad att jag har en sån händig man. Säg nåt han inte kan?!!

Har varit lite trist på jobbet idag. På lunchen så tog jag och Åsa bilen till Hälla och käkade på Pizza Hut. Åsa var så snäll och bjöd mig, TACK VÄNNEN! Fy tusan vad gott det är, jag har inte ätit där på bra länge. Synd att det inte var fredag bara, för då hade vi fått kebabpizzan.....

S på jobbet sticker på semester imorrn. Till ISRAEL av alla ställen. Skulle inte alls vilja åka dit.....tur att vi alla är olika.
Kom att tänka på semester, för när jag lämnade Alvin på dagis imorse så ville de få in semesterschemat senast den 14 april!!!!!!! Eh, är inte det lite tidigt?? Så nu får vi se när chefen har ett färdigt semesterschema på sitt skrivbord....



Det vita kom tillbaka

Våren försvann och snön är åter. Fy tusan vad trist! Men det kommer ju att bli så här ett tag till, tyvärr.....

På stan idag så åt jag och killarna lunch på McD. Syrrans grabb klippte sig och de köpte skor och jacka åt honom. Jag köpte en vindtät fleecejacka åt Alvin. Provade en jättefin jacka i blått, men han fastnade för fleecen. Shoppade åt Lowe på H&M´s sida igår, det blev närmare 900:- men då var det 4 tröjor, 2 mysbrallor , strumpor, kallingar och en väst. Han behöver byxor oxå, men det är nog bättre att köpa i butik om det måste bytas. Ska ta och gå igenom hans garderob snart och rensa bort allt som han vuxit ur. Tyvärr så är ju lillebrorsan lika stor, så det kan inte återanvändas.....*s*

Lowe tyckte att det var så mysigt att känna på syrrans mage. Han ville inte sluta efter att han fick en liten spark i sin hand.
Kommer ihåg att det var en härlig känsla att känna rörelserna och bara dra handen på magen och veta att det låg ett underverk därinne. En nyfikenhet på vem som skulle titta ut. Nu vet de ju att det är en tjej, men de vet inte hennes personlighet. Är hon ett yrväder, eller en lugn person? Tankar som man får svar på tids nog......

Shit vad jag har ätit smågodis idag! Hade ju kvar allt som jag köpte igår, och idag har jag gått och smånallat hela tiden. Inte bra alls! Och träningen igår....struntade jag i. Jag var så trött efter jobbet så jag solade bara. Men jag ska inte klaga för jag har varit iväg två dagar den här veckan. (nöjd i alla fall, med andra ord)  Men godiset är inte så jädrans bra....

Har fyllt i skadeanmälan på min bil idag. Ska ju besikta på torsdag och en lykta fattas, men om jag tar med mig alla papper så de ser att det ska åtgärdas så borde jag väl inte få en 2:a ?!?! Det är ju försäkringsbolaget som ska fixa.


Nu ska jag se om det är nåt bra på tv, så här på en söndag.



dagen efter...robinson

Nu sitter vi alla (jag och barnen) vid köksbordet. Jag pysslar med datorn medans barnen äter sin frukost och tittar på Nickelodeon. Lugnt och skönt med andra ord. Eftersom L jobbar idag så har barnen väckt mig till och från sen kl 6:15. De lyckades få upp mig ur sängen vid 8:30. *s*

Idag har vi planerat att åka ner på stan med syrran och hennes äldsta grabb, Stoffe.Han behöver nya skor och då tänkte jag se om det finns tid hos nån frisör för mina pojkar. L brukar ju alltid fixa deras frisyrer, men....kanske inte den här gången. Vi får se.

Jaha, nu cyklade Lowe iväg till Emma som bor i vårat område. De är klasskompisar. Sist de lekte kom han hem så glad och sa att de hade pussats. Sen berättade han att han hade fått ligga uppepå henne oxå! *s* De är alltså 6 år gamla, snart 7. Pussas gjorde man nog redan i lågstadiet, men jag kommer fortfarande ihåg när man fick den första kyssen...Den var läskig! Eller slajmig ska man kanske kalla det.......Under en rutschkana på skolgården, efter skoltid och jag gick i fyran. *asg* Ett under att man försökte på sig det igen!

Igår kväll satt vi och tittade på Robinson. Hade kex och ost och delade på en flaska rött. Godiset orkade jag inte då, så jag har en hel skål i skafferiet. Livsfarligt!! Tyckte att det var ok, och ett sånt program brukar bli bättre när det gått några avsnitt. När man vet vilka alla är, intrigerna har blivit flera osv. Jag ska definitivt fortsätta att titta på Robinson 2009!



Vår vår vår

Lördag. Härligt varmt ute och sol. L och barnen ska gå ner till ödlegropen idag igen och fortsätta bygga på sin koja.
Lowe undrade varför inte jag kan följa med när de gör såna saker, men jag jobbar ju... Ska snart sätta mig i bilen och åka till jobbet. Efter jag slutat ska jag stanna till på gymmet och springa lite, och sola. Tredje träningstillfället denna veckan. Jag är glad att jag börjar komma in i det igen. Tyvärr så syns det inget på varken kropp eller våg, men det beror ju på allt godis och onyttigt som jag stoppar i mig. (igår blev det pizza till lunch och 2 wienerbröd på jobbet)
Tänk om jag skulle tycka att allt sånt var äckligt!! Vad bra det vore!!

Har inte tid att sitta här längre.
Ha en underbart härlig lördag!


mjölkpaket

Ännu en dag avklarad. Har bara lite slötittande på tv kvar innan det är dags att avsluta helt.
Har precis lagt Alvin och istället för saga vill han att jag ska sjunga ur Barnkammarboken (den blåa).
Han har fastnat för Teddy Björnen Fredriksson, och tycker att den är sorglig, så han blir nästan gråtfärdig när han hör den...min lilla plutt. Jag kom på idag att vi har den på en barnskiva och när jag satte på den så blev han överlycklig och sa tack mamma!! och kramades och pussades.

Jag har fått hem texten som jag köpt till Lowes rum som han ska få när vi renoverat i maj. Han ska ju få ett alldeles nytt rum när han fyller år, så han ska bo hos mamma i 3 dagar. Han vet alltså ingenting!

Jag ser verkligen fram emot att få göra iordning det lilla rummet och få det tufft och smart inrett. 

Sen får vi inte glömma den 28 mars. Släck lamporna!!! Gillade mjölkpaketen som ska påminna oss alla att göra ett slag för våra barns framtid. Tycker förresten att paketen alltid unde få se ut så här!


I love this mjölkpaket!!

Ha en bra fredagskväll, go vänner!


Dagsrapport

Jag har haft en intensiv dag. Började med att lämna barnen på skolan/dagis. Sen åkte jag till gymmet, sprang en stund på löpbandet och la mig sen i solariumet. *mmmm* Jag kände mig väldigt nyttig.

Åkte sen ner på stan och fixade mitt ärende. Kom sen på att jag inte ätit frukost! Gick till Café Skrapan och köpte en Spicy Cinnamon och en moccaruta. Alla som gått förbi deras café vet hur stora deras godbitar är..... Njöt där i godan ro medans jag läste en av stans gratistidningar. (där rök det nyttiga)

Efter det tittade jag lite i affärer. Hittade ett sött set i bebisstorlek som jag köpte till den kommande kusinen. Kunde inte låta bli! Ringde till syrran och hon var visst på stan, så vi möttes upp. Hon blev jätteglad! Jag följde med henne och hennes arbetskamrat till en thai-restaurant där jag väntade på min vän Johanna. Jag o Johanna köpte med oss mat och åkte hem till henne. Hon har ju en söt "liten" hund som måste kissa! Åkte sen tillbaka till stan och lämnade Johanna, och sen tillbaka till mitt "ärende".

Hämtade barnen tidigt idag. Känns så skönt att ha lite tid med dom. Jag är nöjd med mig själv och känner mig som en bra mamma. Stannade kvar på skolan ett tag då de hade lek i gymnastiksalen med alla ringar, lianer och tjockmattor. Alvin fick oxå vara med. De hade jätteskoj!

Snart ska vi lämna Alvin hos moster och sen åka med Lowe till karaten. Första gången jag har kunnat följa med. Lixom, hallå!!!!! Han har hållt på i 2 terminer..........Det var på tiden.

Kanske skriver mera ikväll. Nu ska det kläs på karatedräkt.



Hääärligt! NOT!

Vilken hääärlig morgon!!! (ironi)
Vaknar av barnbråk! Den ena skriker högre än den andra. En skriker för att han får en smäll på armen, kommer in och gapar om vad brorsan gjort. Sen slår han till brorsan i magen så att brorsan nästan kräks....... Två barn skriker ikapp. Två barn åker in på sina rum. Jag vill bara knäppa på fingrarna så att jag är någon annanstans.

Ska snart lämna barnen och sen åka och träna. Hade hoppats på sällskap idag, men hon orkade inte. Det gör inte jag heller, men jag tvingar mig själv. Har kommit ur den där träningsviljan, men den kommer snart tillbaka!
Två månader kvar till Vårruset. Kommer nog inte att klara mitt mål, men det är nära- så jag ger inte upp! Jag är en ligga-på-soffan-och-äta-godis-tjej! Inte en träningsmänniska. Men ska jag slippa att bli fet som vuxen (känner mig inte särskilt vuxen än) så måste jag ju göra nåt. Särskit om jag ska fortsätta äta godis som jag gör......

Imorgon är en händelserik dag. Jag är ledig. Ska träna, sola, träffa pappa, luncha med Johanna, ett ärende som jag inte kan skriva här, storstäda köket och tvätta upp en hel del maskiner med kläder. Jag kommer inte att hinna allt. Måste nog be pappa att komma på eftermiddagen istället. Men det ska väl gå bra. Storstädningen kanske oxå får vänta lite.

Nu måste jag fixa det sista här hemma innan vi måste åka


Måste hålla mig vaken.....

Lost börjar ju om 35 minuter! Pillan kommer att vara trött på jobbet imorgon bitti. Ska iväg å träna på morgonen oxå, så jag är nog färdig i kroppen vid 10-snåret....
Sitter å käkar riskakor och har sett mitt allra första avsnitt av Desperate housewifes. Tyckte att det verkade bra. Ska bara komma ihåg vilka dagar som alla serier går. Ganska jobbigt med alla program och alla kanaler.

Dagens i-landsproblem.......


Tjej på väg

Jag är smått irriterad på min käre son. Han hade visst varit nonchalant på sin karate träning och inte lyssnat på vad hans tränare sagt. Han är en väldigt dålig lyssnare, även i skolan! Han kom hem med tårarna i ögonvrån och L berättade att han skällt på honom i bilen på vägen hem. Han MÅSTE för tusan börja lyssna på vuxna människor, UNGE!
Så fort han tycker att nåt är trist så slår han dövörat till och tror att det är ok. Det är inte okej!

Nåväl, nog om det. Min syster var på ultraljud idag. Fick veta att det ligger en liten flicka i hennes mage!! Mammas å pappas första barnbarn som inte är av det manliga könet (blir barnbarn nr 5). Snacka om att hon kommer bli bortskämd......
Stannade till på vägen hem efter jobbet och tittade på 3D-bilder och film. Fan vad häftigt. Hade det funnits när jag väntade mina pojkar så hade jag gjort det direkt! Alvin var med och tittade på bilderna och skrattade så han kved är han fick se snippan på bebisen. Han skrattade en kvart, så kul var det......eh? (spännande när man är 5 år. Eller ja, killar tycker väl iof att det alltid är spännande.....*s*) Sen har han kommit underfund med att han oxå vill ha en lillasyster, för det är bara jag som är tjej i familjen. Men efter lite funderande så kom han på att Mutti, våran kanin, oxå är tjej. Så jag är inte ensam.
Känns skönt.

Dags att slå på tv:n.



Skärpning!

Det blev inte tidigt liggläge igår. Jag fastnade vid tv:n- Ballar av stål. Visst är det roligt, men har man sett originalet så var det här bara en svensk kopia. Man har ju redan sett det!! Som tjejen med de italienska killarna...det var ju exakt lika som det engelska (eller var det amerikanskt?). Då var det inte lika roligt längre. Kom på nåt nytt!

Idag är pojkarna hemma. Dagis och fritids är stängt och L har ordnat ledigt. De skulle visst gå till ödlegropen idag och ta med sig matsäck. (ödlegropen är ett ställe som barnen brukar gå till med dagis, och Lowe ska få äran att visa vart den är)   Jag måste bara säga tack igen till Milla o Pernilla som var så snälla mot mig när jag hade dåligt samvete att jag är borta mycket från barnen.....Ibland får man nästan smått panik att man missar de små åren. De får man aldrig igen.... Men man får som sagt lägga de känslorna åt sidan och se till de bra sakerna som man gör när man väl är hemma. (söndagar)  Kan man införa en till söndag i veckan??

Ska bli spännande att se hur trött jag är ikväll när det är dags för LOST.
Jag ska inte köpa godis för att det är ett bra tv-program. Gör alltid det annars. Men inte nu. Jag får köpa frukt istället!
Har blivit en fruktansvärt onödig onyttig ovana!! FY MIG! Och på arbetstid.....chokladsugen! Åsa, jag kommer inte att köpa choklad på Hemköp. Jag köper en banan! ( och påminn mig det om jag glömmer i köpandets hetta!)
Jag måste tänka på mitt bästa. Fortsätter jag att äta godis som jag gör så kommer jag att bli fet så småningom....vill inte det. Skärpning!



Tröttpulver

Jag tror att någon ruskat tröttpulver över vårat hus.... I flera dagar har Alvin bett om att få gå och sova vid halv sju-snåret. Själv så var jag så trött igår kväll att ögonen gick i kors. Tittade på klockan och den var bara 21!! Nu är jag trött igen...*gäsp* Klockan är ju bara kvart över nio!!

Nu är det snart 2 veckor sen jag tränade. Ska träna på onsdag före jobbet och sen på torsdag när jag lämnat barnen. Ska även passa på att sola på torsdag. Då kan man passa på att ta sig en tupplur. *fniss*
Pratade med mamma nyss. Hon har gått ner strax över 9 kilo. Min mamma! Gottegrisen nummer 1 !!!!!
Och kan HON sluta med kakor o bullar och godis- då kan minsann jag oxå!! Hon äter vanlig mat för övrigt så det gör himla mycket med att skippa sockret.......Hon är inte nöjd än, så hon kämpar på. Jag är såå stolt över henne!

Imorgon ska min syster på UL i Stockholm, för att se vad det är för en liten kotte i magen. Fy vad spännande!!
Kommer att vänta med spänning på sms under förmiddagen......*S*

Jag måste nog tyvärr gå och knyta mig nu....
L är på jobb i Surahammar med sin värmekamera. När han kommer hem så ligger nog hans söta fru och snarkar för fullt.

Natti

Godmorgon

Den vårkänslan gick snabbt över. Fick nyss skrapa bilrutorna när jag körde barnen och ingen sol i sikte. Men jag vet ändå att den snart är här, den visade ju det igår!

Idag skulle jag ge vad som helst för att vara hemmafru. Ta emot barnen när de kom hem från skolan, bara umgås. Det är för lite av den varan här hemma. Just när jag jobbar såna tider som jag gör (9-18) så finns det lixom ingen kvalitetstid kvar till barnen.....och det gör ont i mig vissa dagar när de påpekar att mamma bara jobbar. *snyft* Snart är de ju stora och vill hellre vara med kompisar, och det är NU de behöver min tid!

Nu har jag inte ens tid att sitta här, plikten kallar.
Jag känner mig stressad!!



Förhandling minsann

Nu på kvällen så bad vi Lowe att gå och borsta tänderna och sen lägga sig.
Ok, på ett villkor! säger han då! Om jag får veckopeng!!! Jag började skratta och L frågade hur mycket han ville ha. En krona räckte visst, men då berättade vi hur lite det faktiskt är, så vi kom överens om 10:- i veckan. Han får ju trots allt allting ändå betalt (godis, discon osv) så han behöver ju fatiskt inte mera. Och så är han ju bara 6 år oxå...snart 7.

Jag ska se lite på Sanningens ögonblick, sen sova. Är trött efter en lång dag då jag vaknade kl 5:30. Uppe kl 6:30!! Det är jag inte ens när jag jobbar........*gäsp*


förresten så blev grytan god!

Jag hittade VÅRTECKEN!

Idag är det den 15 mars. Och jag hittade vårtecken i min systers rabatt!
15 mars 2009

Vilken vacker syn! Jag är som i ett rus med flera plusgrader (6.8 grader i skuggan) och SOL! Jag är utsvulten på sol!!
(och på uppmärksamhet här hemma med en man som varit magsjuk...men det är en annan femma  *s*)
Barnen har varit ute och cyklat, åkt kickboard och skateboard. Allt på samma gång, eller ja- nästan.

Nu ska jag ta och sätta igång med maten. L är ute och tvättar bilar och släpkärra. (Precis som resten av männen på gatan.)
 


Allt om inget

Barnen är hos granntjejen några hus bort. Jag sa innan de gick att de ska vara hemma senast kl 12. När de kommit dit så ringde tjejens mamma och frågade vilken tid de skulle vara hemma, för de sa att de skule vara hemma kl 8 !?!?! *s*
Det sista Alvin frågade när han gick var : " vad skulle klockan vara nu igen, mamma?"

Under tiden har vi hunnit med att dammsuga och torka i vardagsrummet och hallen. Köket tar jag på torsdag när jag är ledig. Det behöver en ordentlig genomgång med både dammsugare, svabb och trasa! Vart kommer allt damm ifrån?!?
Kom på mig själv när jag stog och diskade efter frukosten att jag sjöng på La Voix!!  *s* Kanske blir bra ändå, även om det inte är min "cup of tea". Större delen av svenska folket gillade den ju.......

När killarna kommer hem ska vi åka till Mc Donald´s och äta lunch. Ikväll är det dags igen för mig att försöka laga mat. Jag tror att det kommer bli bra. Kan man misslyckas med kasslergryta överhuvudtaget? (ja, klart man kan...dum fråga)
Men det ska väl kanske mycket till....

2 dagar kvar tills älskade LOST är tillbaka igen!!! Men vilken pucko-tid de lagt den på!! Jag som är trött vid kl 22 lixom....men jag får härda ut varje tisdag. Det är det ju värt.

Idag är det VÅR i luften! Jag kommer aldrig att vilja gå in när vi väl kommer ut. Jag blir lika lycklig varje år det är så här. En härlig känsla i hela kroppen!! Har lust att åka och köpa blommor till lådorna, men de kommer ju att dö innan den "riktiga" våren är här...antagligen är det väl risk för kallgrader ett tag till?
Idag ska jag ifa skippa vinterjackan och ta min lite lättare. Man får ju passa på! *ler*

Kanske skulle man ut å titta i trädgården och se om man ser nåt litet vårtecken?........


And the winner is.......



Malena Ernman!

Ingen av mina favoriter, men jag såg hellre henne som vinnare än Ugglas. Och det var visst tajt mellan dessa två.....
Men som Gunde säger, nära skjuter ingen hare.........


bil-incident

Jag och barnen åkte hem till syrran innan Alvin skulle på kalas. När vi var där så ringde det på dörren och hennes granne stod där, lite smått generad. Han hade råkat backa in i min bil som stod på gatan! Det blev en liten spricka och ska man åtgärda det så måste tyvärr hela alltet från vänster sida till höger fram bytas ut......(ovanför kofångaren) Det är ju inte hela världen, men det blir ju lite meck.

Medans Alvin var på kalaset så hittade jag jeans. Det blev ett par Levis, annars är jag allt som oftast en Lee-tjej.
När jag sen valt så skriver de bara upp att jag hämtat ut ett par, så betalar min chef sen. När Lowe hörde det så sa han: " VILL  han verkligen det?!" och såg chockad ut.
Sen köpte vi ett experiment-kit där det följde med mikroskop osv. Efter det åkte vi till Coop och handlade mat och godis. Ska försöka mig på en kasslergryta med ris imorgon. Och till min lycka så var det erbjudande till medlemmar- kassler 29.90/kg. *jippieeee* Hoppas att det blir en lika hit som min tidigare pastasås!!

Jag har ingen direkt favorit till finalen ikväll (meldifestivalen alltså). Jag gillar Alcazar, Sara Dawn Finer, Heat....ja flera stycken! Men INTE Caroline af Ugglas eller operatanten!!! (eller jag kanske inte ska kalla henne tant eftersom hon har gått i syrrans parallellklass- då får jag spö av syrran om jag kallar en jämnårig för tant......)

Men jag har iaf handlat godis och chips finns i skafferiet. Kvällen kommer att bli en myspys-kväll.

I love myyyyyys!


Underbara skor

Titta, kära vänner, vad jag hittade snygga skor i Smålands djupa skogar.
Jag blev kär i dom vid första ögonkastet och de hade kommit till affären 10 minuter innan jag gick in genom dörren.
Snacka om öde!

Träskor från Danmark! Så dessa kommer ni se mig stappla runt i till sommaren. *ler stort*


Alvin ska ju på kalas idag. Trodde att det var kl 14, men det var visst kl 15. Så jag och Lowe får skynda oss på stan och hitta jeansen till mig (ska till Thulins) och leksaksaffären (Zetterlunds) och ett fik där det finns tårta.

Ikväll är det final i Melodifestivalen!
Bäst att köpa hem godis då!


Överraskning...

eller vad man nu ska kalla det.
Jag blev väckt kl 6 imorse av mina kära barn. L har spenderat natten i källarvåningen och kräkts.
Lowe berättade att han lärt sig fula ord i skolan på teckenspråk. Först visade han ett tecken och jag undrade vad det betydde. Han tvekade men jag sa att jag inte blir arg......."slicka på snoppen....." säger han då. VA?!?!?!?! (han är inte ens 7 fyllda, det är LITE tidigt att ens tänka tanken!) Sen visade han nästa tecken. Han gjorde en cirkel med tumme-pekfinger och stoppade in motsatta pekfingret, ja ni vet hur man gör......."det betyder snopp mot pulla- och det har du och pappa gjort för annars skulle jag inte finnas! VAD ÄCKLIGT" 
Eh, jaaaa........

Så nu vet han det, det som jag undvikit att gå in närmare på. *s*

Men...ser jag rätt?!?!

Ja, nu har jag en ny favorit på busskurens reklampelare....
Åsa på jobbet såg den för ett tag sen och jag trodde knappt mina öron. Sen såg jag det själv, och då trodde jag knappt mina ögon. Men jo, det var en riktig fräckis och jag älskar den!


Jag har en sjuk karl här hemma. Han mår skit och har ont överallt. Jag hoppas att han inte smittar, för då ligger barnen risigt till. Och ligger DE risigt till så ligger JAG risigt till..... Håll tummar och tår!

Imorgon ska Alvin på kalas och under tiden så åker jag och Lowe ner på stan och provar jeans till mig. Har lovat att vi ska titta på leksaksaffären och fika (han vill oxå ha tårta!). Kan ju vara mysigt med lite egen tid med Lowe. Han brukar säga det själv, att han och jag gör saker tillsammans för lite, bara han och jag. Nu ska vi mysa riktigt ordentligt!



Jag är tillbaka!

Hemma igen efter några intensiva dagar i Anderstorp/Gislaved.
Mycket genomgångar från leverantörer och inköp av julen och belysning som ska vara med i reklamblad för resten av året. Gårdagen var lång och det var middag och fest. Vi hade superkul vid vårat bord som vanligt och fick en del avundsjuka blickar *s*. Dansade som tokar när bandet började spela. (ett skitbra band!) Humöret var på topp och benen förde mig över dansgolvet som en Travolta. Men....
jag däckade (somnade) kl 23. Vad är det som händer?! Jag är ju inte den som är den....tyckte inte att jag drack mycket alls...Och när jag väl tänkte efter så blev det i rätt ordning:
2 smirnoff ice
2 välkomstdrinkar
1 glas vitt
2 glas rött
2 glas champagne
1 baileys
1 smirnoff ice
Sen blev jag lite snurrig och la mig i min säng.......
Vaknade imorse och åt frukost kl 7. Utcheckning skulle ske före kl 8 och 8.15 började första genomgången. Sista slutade kl 15.25.

Kom hem nu vid 20:30 och är trött, så trött. Ska snart lägga mig i min egen sköna säng. (härliga tanke)
Roligt att åka iväg, men såå skönt att komma hem!




Ciao

Dags att jobba, sen sticker jag!!!

Ciao!!!!

Uma

Dags att packa väskan. Imorgon bitti lämnar jag barnen på skolan och dagis. Sen jobbar jag till kl 18 och direkt efter det så far vi i 190 till småland. Har köpt strumpbyxor o roller osv men har det viktigaste kvar. Får ta det på lunchen imorrn- Levaxin och magtabletter. Har allt som oftast problem med magen så jag ska vara förutseende och köpa "magens bästa vän". Hoppas att jag ska slippa dessa förstoppningar- blir värre när man är bortrest och äter å äter.......

Idag ska jag titta på Simon & Tomas. Ett par kollegor ska vara med, filmat från deras butik. Den mannen satt vid mitt bord på Joe Labero-showen i februari- och han kallade mig Uma hela kvällen. Han tyckte att jag var så lik Uma Thurman. (?)
Och i gengäld fick han höra att han var lik Mr Bean. *s* (så lik var han inte, bara lite)

Uma Thurman

Nu ska jag kramas med mina barn innan de ska lägga sig.
Jag kommer att sakna dom ........ BIG TIME!!!!!!

Hahahahah hahahahaha hahahahaha

Jag dööööör av skratt!
Det här var helt galet roligt. Kolla in Wipeout på Kanal 5!!


Ser fram emot omgången då Färjan-Håkan och Linda Rosing är med....*asg*


Barnen ligger. Alvin mår bra och det verkar inte ha varit nåt särskilt fel. Han kanske ar för studsig helt enkelt. *skönt*
Och det var ju ingen riktig kräka som kom, bara slem.  Nog om det.
Har börjat tänka på vad jag ska packa ner till min smålandstripp. Brukar oftast packa i sista minuten, men imorgon kväll efter jobbet så orkar jag inte hålla på. Och efter det är det försent. På tisdag jobbar jag och direkt efter stängning så åker vi!!!!

Nu börjar Wipeout efter reklampausen!


Jag hann!

Jag hann! Åkte till Hälla efter maten med Alvin. Gick fram till 2 jeanskjolar som jag sett tidigare idag och sen in i provhytten. Den första satt som en smäck, så jag struntade i att prova den andra. Alvin fick ett par Spiderman-fingervantar och då köpte jag en tröja till Lowe så att det inte skulle bli avundsjuka.
När vi står på H&M och ska ställa oss i kön så tittar Alvin på mig med stora ögon och står med fulla kinder och en ihopsnörpt mun. Jag trycker på kinderna så att luften ska prutta ut, så som vi så många gånger gjort . Då kommer det ut en skvätt med slem. Alvin viskar : "det är kräks, mamma." Jag fixade papper av personalen och torkade upp. Det var inte alls mycket. Alvin sa till mig att han inte är magsjuk. Han mår inte dåligt. Det bara hoppade upp......Jag hoppas att han har rätt. Men det luktade inte kräk. Och hade det varit att han vore sjuk så borde det väl ha kommit mera?
Han är pigg som vanligt iaf. Däremot har jag fortfarande den lilla pojken från i förmiddags på min näthinna, så jag har mått dåligt hela dagen.

Snälla, säg att vi får vara friska!
Ska svälja sjuttielva pepparkorn och ta mig en skvätt whiskey!




Barnfritt hemma

Lugnt och skönt är det här på Sandvägen. Lowe är fortfarande hemma hos Emma. Alvin har varit hos Elin sen en timme tillbaka. Jag har städat och dammsugit. Tittat igenom garderoben flera gånger än en för att kanske hitta nåt jag glömt bort, men icke! Nu vet jag vad jag vill ha istället för ett par byxor. Jag vill ha en jeanskjol som passar. Jag har ju en som är alldeles för stor så den hänger på höfterna. Vet inte vad jag tänkte på när jag köpte den, för jag har inte blivit smalare!
Men en kjol skulle vara skönt att gå i en hel dag när man ska lyssna på en massa människor och sen köpa in belysning och JUL! Ska stressa igenom butikerna på stan imorrn på lunchen igen. Gissar att H&M har en del....och kanske Gina.
Kanske t o m hinner ikväll?! Skulle vara skönt att ha det avklarat.
När stänger Hälla på söndagar?


jag mår nog lite illa....

och jag är inte sjuk. Och förhoppningsvis blir jag det inte heller,
Anledningen att jag mår illa är att det var en liten pojke som kräktes på Hälla. Bara av doften så kommer kräk-känslan, man börjar må illa och det enda jag kan tänka på just nu är att jag inte vill bli magsjuk!!!!!
Jag hoppas att vi klarade oss från att få hans baciller......

Lowe är hos Emma i sin klass och leker. Alvins kompisar är alla ute på vift, så han är lite lessen. Elin skulle visst komma hem snart och förhoppningsvis så vill hon leka med Alvin. Det visar sig om hon ringer snart.
Imorgon ska Lowe följa med Victor O efter skolan. Så himla roligt! Han har inte hittat nån bästis än, så jag uppmuntrar honom verkligen att leka med klasskompisarna. Victor O är en reko kille oxå, så det skulle ju vara perfekt!

Nu tänkte jag dra fram dammsugaren. Mindre kul, men ett stort måste.

Hittade förresten INGENTING på Hälla! Varken byxor, skor, klänningar, kjolar....NADA!


byxor till mamma

Vi är uppe! Barnen vaknade som vanligt strax efter kl 6. Själv så släpade jag upp mig ur sängen kl 8.
Planer idag? Handla byxor till mamma i familjen. Det blev ramaskri av pojkarna när jag sa vad vi snart ska göra, men byxor behöver jag. Vet precis hur de ska se ut, men jag kommer nog inte att hitta dom.
Skulle vilja hitta ett par skor oxå. Har nästan bara stövlar och gympadojjor. Lite trist.

Ska försöka få Alvin att gå och klä på sig nu. Han är lite seg och går i pjamas, Tv:n lockar mera, förstår inte....*s*
Jag måste oxå fixa till mig det sista. Ta på strumpor, lite mascara.....borsta tänder.....ja ni vet......

Tjing



Besviken

Hur i hela fridens namn kan en knäppgök som af Ugglas komma vidare, och INTE Lili & Susie?!?!?!
Ok, hennes låt är ok om man slipper se henne. Men hallå?
Till och med Lowe sa " mamma, hon förstör ju allting....med sina armar.....hon är ju sådära...skakig?"

"Snälla snälla snälla.......jag sa snälla snälla snälla.....ge mig nåt att röka på....."


Jag blev besviken, jag blev riktigt besviken! Den sista bruden (den blonda med blodrött läppstift) som oxå gick vidare genom juryns röstning, vet inte ens vem det var, men hon var inte heller bra...... Men man blir oftast less på melodifestivalen. Man glömmer det varje år, bara.

Hoppas det blir en bra låt som vinner hela skiten, bara!
Heja Sverige...eller?


Favvo

HEJA LILI & SUSIE!

Kan inte hjälpa det! Det här är min favvo!



Musik!!

Nu vet jag hur det kommer att låta i vårat hus några år framöver......
Det fullkomligt dånar elgitarrer och trummor från båda barnens rum!

Alvin lyssnar på:


Lowe lyssnar på:



Nu är det snart matdags. Tacos!!

Har tagit en låååång skön dusch och ska sen ta ett fotbad framför tv:n ikväll.
Saknar verkligen badkar nu..........


jädrans lampa

Hemma efter jobb. Har hunnit skumma igenom reklamhögen och diskat upp efter familjen. L har åkt till affären, för jag var sugen på tacos ikväll. Han köper väl lite annat gott oxå eftersom det är Melodifestivalen ikväll. Tycker att det är ganska jobbigt med alla moment på den tävlingen. Det var bättre förr när det var bara EN del. 10 låtar och en vann. Enkelt.

Och jag är skadad! Brände mig på armen på jobbet. Klättrade i taket och hängde om lampor, och då var en spotlight i vägen! *ajajajaj* Ca 4 cm långt brännmärke och nån centimeter brett. Det var inte jag som var klantig, det var lampans fel!!

L ringde precis och beställde en Rom o cola. Han är hemma om 10 minuter, så jag är väl snäll och snickrar ihop en sån.
Bättre än vatten i alla fall.....(om ni inte fattar, läs mitt tidigare inlägg *s*)


Vatten=Bajs

Till mina vänner som njuter av ett glas vin eller två
...och även till dem som inte gör det...

Som Benjamin Franklin sa:
I vin finns kunskap,
I öl finns frihet,
I vatten finns bakterier.

I flera noggrant kontrollerade forskningar, har vetenskapsmän demonstrerad att om vi dricker 1 liter vatten om dagen, så har vi efter ett år fått i oss mer än 1 kg Escherichia coli (E coli) bakterier.
Med andra ord, så har vi konsumerat 1 kilo bajs.

Den risken finns INTE när vi dricker vin & öl (eller tequila, gin, rom, whiskey eller annan alkohol) detta för att alkohol måste genomgå en reningsprocess bestående av kokning och filtrering av alla bakterier.

Kom ihåg:
Vatten = Bajs
Vin = hälsa

Därför är det bättre att dricka vin och prata nonsens, än att dricka vatten och bli fylld med skit.

Du behöver inte tacka mig för denna värdefulla information, jag ger den som en service till allmänheten.


Det bästa

Lowe hade det jätteroligt på discot. Vilken tur att han inte missade det!
Alvin och jag var som sagt hemma och åt Geishagodis. Han är ju en riktig sömntuta och ville gå och lägga sig kl 19.
Kvällen har med andra ord varit riktigt lugn. Vi har tittat på Let´s Dance och ätit god glass.

Kom att tänka på mig och Lasse.
Vi har varit tillsammans i 13 år i höst. Varit gifta i 8 år i maj,
Och vi har fått 2 underbara pojkar tillsammans. Det bästa jag nånsin gjort- mina barn!

Jag  

Dags att lägga mig nu. Har en dag på jobbet imorrn och ögonen går i kors......



Det är ju disco!!!!!

Jag hämtade båda barnen på fritids nu ikväll efter jobbet. Vad vi inte visste, eftersom Lowe varit sjuk, var att det är DISCO idag! Så Lowe har suttit på fritids och sett sina kompisar gå förbi och in på discot i matsalen. Stackaren. Det började kl 18, så vi stressade till affären och tog ut pengar och sen tillbaka till skolan och in på discot. Nu är han lycklig igen!
L hämtar honom kl 19:30. Då är det slut och L är lagom där efter jobbet.
Jag och Alvin gottar oss med lite Geisha. Vi har samma smak på godisar....

Visst ser det himla gott ut!?

Kollade efter nåt nytt att sätta på mig på onsdag när vi är i Anderstorp. Sprang runt i alla affärer på lunchen med hittade INGENTING! Fy vad trist! Hoppas att jag hittar nåt på måndag.....annars får man väl ta en gammal trasa......

Nu ber Alvin om att få sova,s å nu ska det nattas och läsas saga.


Kära vänner.....godnatt

Jag sitter som en gammal säck potatis i fåtöljen med fötterna uppslängda på fotpallen.
Byxorna har hamnat väldigt obekvämt ju längre ner i fåtöljen jag sjunkit. Inser att det är dags att lägga mig. Ska ju jobba imorrn. Barnen ska gå på jour, eftersom L jobbar sent. Jag slutar kl 18 så barnen är på dagis/fritids till halv sju på kvällen. Stackars barn. Men de tycker att det är skoj och de har ju varann så då känns det ändå ok.

Insåg även nu på kvällen att jag ska bli moster beräknat om ynka 10 veckor........
Vart tar tiden vägen?!?!?!?!

Natti

Abbe

Japp, det var syrrans ex AbbeStockholm-Arlanda. Roligt att se nån som man en gång träffat en hel del. Han har förändrats lite, blivit lite rundare. men vem har inte det?! *s*

Mutor

Tänk att det ska till mutor för att få ett barn still och tyst ett tag.
Jag fick ha Alvin med mig till kiropraktorn. Förra gången fick han en himlans massa små TMNT-gubbar. Idag kom vi in på Zetterlunds kl 17:50. Hade innan tänkt att det skulle bli nåt billigt sk*t, men eftersom det var tidsbrist så tog vi första bästa, typ. Så det blev en Batmanbil med en batmangubbe och en vanlig gubbe, Kostade 199:- istället för 399:-. En massa finesser på bilen som kunde poppa fram, skjuta missiler osv. Men han var duktig hos kiropraktorn, och det var ju det som var syftet. Och vi hann dit i tid. Kl 18:00.

Nu börjar Stockholm-Arlanda!


Hårdrockare

Alvin vill bli en popstjärna när han blir stor. Han hittade just min peruk och jag tycker mer att han ser ut som en hårdrockskille från 80-talet *asg*


Liten men tuff- eller vad säger man?



*buuurp*

Shit pomfritt (bokstavligt talat) vad jag är mätt! Köpte med oss McD-maten på vägen hem från stan. Som tur är har vi ju en sån restaurang 5 minuters bilväg hemifrån.

På stan så bytte vi filmen som jag köpte igår till Boog & Elliott 2. Barnen sitter å tittar på den nu och äter sina Happy Meals. Sen så fick vi gratis Axe-flaskor av några unga killar på stan som delade ut provflaskor. Lowe o Alvin testade på sina jackor så de gick runt som 2 stinkbomber sen.....* host host......host*  Vi passade på att hälsa på mitt jobb oxå. Patric har ju börjat igen och barnen ville säga hej. Han är värsta lek- o busfarbrorn i deras ögon.
Köpte nya skor till Lowe:

Man vill ju tro att våren ändå kommer snart.......
Och det är ju faktiskt bara några veckor tills man ställer om klockan och då blir det ju genast lite ljusare!
Och jag kan ramsan nu.
Sommartid= FRAM med klockan- FRAM med utemöblerna!
Vintertid= BAK med klockan- TILLBAKS med utemöblerna i förrådet
Tog några år för mig att komma ihåg alla riktningar, men nu sitter det. I alla fall några år till innan jag drabbas av Altzheimer. (har redan light-varianten)

Ska gå å hämta posten. Kanske kommit nåt intressant....


Nån smaskig blaska, kanske...*fniss*


lediga

Nu har vi ätit frukost, jag har diskat och stoppat in tvätt i maskinen.
Ska ta mig ner på stan med killarna. Köpte igår en ny film, men när jag kom hem så hade L hyrt den! (leksaksaffärenfilmen med Dustin Hoffmann)
Så vi ska ta med filmen och byta den till nån annan. Har lovat att vi ska äta lunch på McD oxå.
Nu är det 48 tim sen som Lowe la sin sista spya, så det borde inte vara nån fara att han smittar. Ingen av oss andra känner av nåt så vi blev väl förskonade denna gång.

Imorse kom Lowe in och väckte mig, för att hans kindtand börjat titta fram längst bak i överkäken. Han väntar otåligt på att hans mjölktänder ska bli lösa och lossna, så kommer det nya! Men det var lika roligt det!

Nu ska jag gå och titta på Lowes legobygge!!


Mera

Ja, det är några som frågat både här och där....så jag säger vilken tidning.......men inte mera!!!



Imorgon så får jag nog mera information, om tider, dag osv.  Ska träffa dom i april. Så det blir kanske ett nummer i maj.
Jag berättar mera sen när jag vet just det- mera.

Nyfikna i strutarna! *s*



Vilken grej!

Idag fick jag ett samtal. Jag ska vara med i en veckotidning, en ganska så stor och känd, i vår.
Jag tänker inte berätta i vilken och vad det gäller. Jag kommer att säga till när det är dags att kolla in blaskan, eller kanske när ni INTE ska kolla i den- beroende på resultatet. *s*

Annars så är det lugnt. Lowe mår bra och har varit pigg idag. Han är hemma med mig imorgon oxå. Och Alvin, för han var redan uppsatt som ledig på schemat. Så imorgon är det jag och killarna. Jag ska gå i mysbrallor hela dagen....

Påminner igen om serien om Arlanda som börjar imorgon. Syrrans ex är med och jag vill inte missa det!

Jag är alldeles uppskruvad av hela tidningsgrejjen, så jag ska nog ta å ringa mamma och berätta nu!


Måste kolla detta!

 
Kom flyg med oss! Stockholm - Arlanda 25 feb, 2009

Visste du att Arlanda är en av Nordens största arbetsplatser? Häng med och se vad som händer bakom kulisserna när du är på väg till och från ett resmål! Premiär torsdag 5/3 kl 20.00


Mobil och Rosing

Sitter framför tv:n och testade att ta kort med den nya mobilen. Detta hade aldrig funkat med min tidigare mobil (sony ericsson 880i)

Hade ju ingen blixt eller zoom på den gamla, så den här är ju guld värd!
Skulle ha haft den i Sthlm sist när jag tog kort på Åsa & Rachel bara..........

Än så länge är det ingen mer i familjen som kräks. Båda barnen sover. Och är det någon som börjar kräkas så är det nog L eller Alvin. Lowe har gjort sitt och jag har hållt mig på avstånd. Vill jag tro iaf.
Men L ligger nog sämst till. Han är ju den som fått ta hand om alla kräkor.
(mår lite illa när jag tänker på allt äckligt kräkande....*blääää*)

Jobbar imorgon oxå, sen är jag ledig torsdag. Skulle ha haft bara Alvin hemma då, men Lowe lär ju oxå vara hemma. Det blir en lugn hemmadag med lite dammsugning och sånt, då då. På kvällen ska jag till kiropraktorn. Det blir bra!

Nu har jag annat att göra.
*pill pill* (på mobilen, ditt snusko ;-))


Magsjuka

Nu har magsjukan kommit till familjen Lundin.
Inatt kl 1:30 så ropar Lowe på mig, och säger att han kräkts. Jag tar bort de nerspydda sängkläderna.
L tar över för att jag ska slippa och han tar in en madrass och lägger sig brevid Lowes säng.
Fast jag ligger i rummet intill så vaknar jag till och från när Lowe kräks. Så himla synd om honom.

Imorse var jag på jobbet kl 8:20. Ville inte vara hemma och bli smittad. Lowe kräktes fortfarande när jag åkte. Sista gången var vid 10-snåret på förmiddagen. Jag hoppas att vi andra i familjen klarar oss....Jag springer hellre naken igenom våran gata, än att få magsjuka. Och näe, jag skojar nog inte.......

På lunchen så gick jag till 3 och fick min nya mobil. Det blev Sony Ericsson C905. Den som jag la en bild på tidigare. Så nu har jag lite att pilla och joxa med ikväll. Roligt!
Har en fruktansvärd huvudvärk och ska nog ta en varmdusch först. Sen ska jag kolla in mobilen medans jag zappar mellan Den rätte för Rosing och Bygglov.

Om en vecka den här tiden så sitter jag i en bil på väg till Småland.


Mjuka fötter

Nu är fötterna lena och mjuka efter ett fotbad med salt. Smörjde in fötterna sen med fotsalva, så nu är de i toppskick!
Sitter å käkar jordnötsringar och glor på tv. Höll precis på att sätta i halsen då de gjorde reklam för en ny serie på 3:an, en serie typ som Färjan fast från Arlanda. Och där var syrrans ett ex!!!! Hahaha, ska HAN vara med?! Tydligt det. Han utbildade sig här på Hässlö för 100 år sen och jobbar på Arlanda. Måste jag ju bara se. Det var han som följde med mig när jag gjorde min första tatuering som 17-åring. Hade nästan glömt bort att han fanns. (låter ju taskigt, men folk som inte varit i mitt liv på många år lixom bara glöms bort. Om de inte var riktigt speciella förstås)

Jag letar bilar på Blocket nu på kvällarna. Först å främst skulle L behöva byta bil. Imorse när jag körde barnen till skolan så undrade Alvin när jag skulle köpa en ny bil.....Det undrar jag oxå.
Nu kom jag på att jag ska registrera mina nitlotter på Miljonlotteriet. Då kan man vinna en bil!

*bråttom*






Inga hål!

Idag har jag varit hos tandläkaren. Jag fick beröm att jag varit så duktig. Inga hål! Men jag måste laga en trasig tand, en bit som lossnade innan jul. Det var ingen panik, så jag fick en ny tid i maj.
Tänk vad glad man blir när man får beröm av tandläkaren! Känns som det gjorde när man var liten *s'.

Imorgon ska jag nog gå och byta mobil på lunchen. Kan inte bärga mig, Vill ha den NU!
Imorgon är det första dagen som jag FÅR byta, Och självklart så vill jag ju att saker ska ske så fort som möjligt....
Och ja, jag har bestämt mig. Det blir Sony Ericsson, jag tycker att de har funkat bra. Jag trivs med dom.
De kanske inte ens har mobilen på lager, så jag kanske får vänta några dagar.....*hemska tanke*

Nu ska jag snart ta på mig mysbrallor och fylla fotbadet framför tv:n.
Är det nåt bra program att se på idag? Jag ska kolla det efter att jag lagt Alvin,



Alvins namnsdag

Idag har ALVIN namnsdag!
Det har aldrig hänt förut....Han har frågat när han har namnsdag och sagt att han oxå vill ha en sån dag. Och så upptäcker jag det nu på kvällen när han redan somnat.

Grattis på namnsdagen, plutten!

Dagens namnsdag den 1 mars
 är

O Albin Elvira

I  Elvy Miranda Alvin
   Mira Ängla


O = Officiella namnsdagar 

  I = Inofficiella namnsdagar  


dagensnamnsdag.nu


proppmätt

Shit pomfritt vad jag har gjort god mat!!! Alla som känner mig- på riktigt- vet att jag inte KAN laga mat. Men idag bestämde jag mig.....jag skulle göra pasta med sås. Och det blev liiiite kvar som räcker till matlåda. *ler stort*
Jag hade bacon, champinjoner, purjolök, chilisås, matlagningsgrädde och peppar o basilika. Så himla gott!
Nu är det snart efterrätt. Pajen och vaniljvispen som jag köpte igår. Vilken dag!

*efterrättspaus*

Sådärja! Nu är jag inte bara mätt. Jag är proppmätt! Tänkte på det när vi åt pajen nu. Jag och barnen moffade i oss lika fort. Såg ut som om vi aldrig sett mat förr. *glufs glufs* Och ändå var man mätt innan.... Men paj är gott.

Kan knappt bärga mig tills jag ska få min nya mobil. Jag ser fram emot att få en med bra kamera och surf. Då kan jag fota och lägga in här på bloggen direkt! Vad fiffigt! Kan tänka mig att det kanske blir lite ointressanta bilder till en början, bara för att testa...*s*

Imorgon ska jag besöka tandläkaren på min lunch. Tur att det ligger i samma hus som jobbet, då behöver jag inte stressa. Hoppas bara att jag har varit duktig och inte fått några hål. Jag hatar att laga hål, och dyrt är det oxå. Finns inget positivt alls med tandläkaren.....


Kvällsmatsdilemma

NU är vi hemma igen efter barnkalaset. Trodde att barnen skulle vara helt slut nu när vi kom hem. Men inte då! Nu sitter de och tittar på den ena filmen som vi köpte idag. L är nere i källaren och snickrar ihop byrån som vi handlade på Ikea.
Ganska trevligt med dessa barnkalas på Busborgen, för då hinner man prata med de andra föräldrarna om ditten och datten. Bl a husrenoveringar, barnen, semesterplaner mm mm mm. Hux flux så plingar det till i högtalaren två timmare senare: "Alla som varit på Antons kalas......Antons kalas.....ska samlas på uppsamlingsplatsen"
Man har suttit i 2 timmar med det känns inte alls så långt. (tack å lov)

Jag tittade lite snabbt i kylen o frysen nu vad som ska bli till kvällsmat. Det fanns inget lockande......Så nu är frågan, ska man åka till Ica och köpa hem och laga mat hemma....eller ska man åka till en pizzeria? *hmmmmmm*
Pizzerian känns mera lockande, men första alternativet känns mera....vad ska vi kalla det......vettigt. (?) Och mindre dyrt. Det har gått en del pengar idag.

Haha, måste berätta om när jag tittade på mobilerna på Elgiganten. Jag visade säljaren vilken mobil jag har idag och att jag var missnöjd att den inte har radio. Jo, den skulle visst ha det enligt honom. Nääe, sa jag. Har jag missat det efter 1½ år??!! Han rotade igenom min mobil och erkände att han hade fel och att de måste ändra på sina skyltar! Tänkte väl!! Jag har ALDRIG fel. *blink *

Imorgon är det en ny arbetsvecka. Nåt som är roligt är att P kommer tillbaka till jobbet.
Ledig på torsdag. Sen är det dags att resa till Småland  veckan efter igen.






Mellanlandning

Är bara hemma och lämnar saker och hämtar andan. Om 25 minuter ska Alvin vara på kalas på Busborgen.
Vi har varit på Ikea, handlat lite saker. Sen tittade vi in på K-rauta. De har ju rea på allt i butiken. Jag handlade en slipmus (tills jag ska fixa trappen), en garderobslampa (till den mörka garderoben i hallen), och 3 st barnfilmer. Allt för 220:-.
Sen blev Lowe kissnödig, så vi gick till Elgiganten. Efter kisspausen så gick vi in och jag klämde på några mobiler. Men jag slutar ändå på den jag vill ha.....Sony Ericssons....c905. Har tittat på recensioner och hittade en (1 st !!!!) som var missnöjd. Så det är väl ca 95 % nöjda kunder och det duger för mig. Ska nog fixa den på tisdag eller onsdag.

Nu måste vi fara iväg på nästa äventyr!